Skip to content

Fuar Vizesi

Hemen Başvur

Whatsapp

+90 553 716 0325

Telefon

0312 426 0325

Fuar Vizesi, kendi ikametgah ve vatandaşlık ülkesi dışında düzenlenmekte olan Fuar etkinliklerine katılabilmek için gidilecek ülke veya ülkelerin vize prosedürlerine göre alınan vize çeşididir. Ticari vize alt çeşitlerinden olan Fuar vizesi başvuruları ve şartları ve ikiye ayrılmaktadır.

  • Fuar Vizesi – Ziyaretçi 

Mevcut olarak yapılmakta olan fuar etkinliklerine ziyaretçi olarak giriş yaparak belirli araştırmalar ve incelemeler yapmak için alınan vize başvuru çeşididir. Gidecek olan başvuru sahipleri fuar yetkilileri ve web portalları aracılığı ile giriş biletlerini online ya da organizasyon merkezi aracılığı ile temin edebilmektedir.  Temin edilen bilet ve giriş kartı aracılığı ile ziyaretçi fuar vizesine başvuru yapabilmektedir.

Vize Katılımcı

Mevcut olarak yapılmakta olan fuar etkinliklerinde başvuru sahibi ya da şirketinin standı, fuar katılımcısı olması durumunda katılım sözleşmesi ile başvuru yapılabilmektedir.

Fuar Vizesi başvurularında en önemli olan kısım ticari ilişkilerin kanıtlanabilmesi ya da fuar ile ilgili bağlantının kanıtlanabilmesi gerekmektedir. Günümüz modern çağında bir çok kişi turistik amaç ile de fuarları ziyaret etmek istemektedirler. Örneğin Tatto fuarı, otomotiv fuarı, teknoloji fuarı ve benzeri ticari ilişkisi olmadan kişisel hobi ve merakları çerçevesinde de fuar vizesine başvuru yapılabilmektedir.

Ticari amaç taşımayan başvuru seçeneklerinde ek değişiklikler söz konusu olmaktadır. Talep ettiğiniz fuar katılım şartları için Long Vize başvuru merkezini arayarak seyahat ve vize işlemlerinizi kolayca hallederek vizenizi alabilirsiniz.

Vizesi Fuar
Fuar Vizesi

Ölçekleri ve Amaçlarına Göre Fuar Vize Çeşitleri :

Fuar çeşitleri amaçları ve ölçeklerine göre ayrılmaktadır. Her bir fuarın katılım şartları, başvuru süreçleri, davetiye formatları değişiklik göstermektedir. Katılım yapılacak fuar çeşidine göre detaylı bilgi için Long Vize başvuru merkezini arayarak bilgi ve Fuar Vizesi alabilirsiniz.

*Yatay (genel) fuarlar: Tarım, endüstri ve her çeşit tüketilen mal ve ürünlerin birlikte ve türleriyle (mamul, yarı-mamul ve hizmet) gösterildiği fuarlardır. Genellikle mal ve hizmetlerin anlatılması ve satışı odağına göre düzenlenmektedir.

*Dikey (ihtisas) fuarları: Yapıldığı amaç üretilen mal ya da hizmetlerin sunulmasına olanak veren ve genellikle sektörle ilgili hedef kitleler tarafından ziyaret edilen fuarlardır. Yüksek teknolojilerin tanıtılması, transferi ve üretilmesinde, ticari ilişkilerin arttırılmasında, pazar yapısı ve potansiyeli konusunda bilgi akışı sağlanmasına ortam hazırlar.

Bu tür fuarlar, konularına göre şöyle ayrıştırılabilir:

*Büyük ihtisas fuarları: Yalnızca iş adamlarına açık olarak, sektör ve pazar dilimi bazında gerçekleştirilir. Bu fuarlara katılan şirketlerin, hem fuarın düzenlendiği ülkeden, hem de diğer ülkelerden çok sayıda ithalatçı ile karşılaşma ve ticari bağlantı kurma şansı vardır. Ayrıca pazara yeni girme gayretinde bulunan şirketler açısından, acente veya distribütör bulma konusunda avantajlar sağlar.

*Küçük ihtisas fuarları: Küçük kapsamlı ticaret fuarları içinde sayısı en fazla olan bu fuarlar, genellikle perakendecilere yönelik olarak düzenlenir ve fonksiyonları açısından büyük ihtisas fuarları ile benzerlik gösterir.

İhtisas fuarları da endüstriye ve pazar bölümüne göre ikiye ayrılır:

*Endüstriye göre ihtisaslaşma: Bir endüstriye dayalı organize edildiği için, konuyla ilgili olmayan kişilerin gelme olasılığı az olmakla birlikte, bu tarzdaki fuarlar acente ve distribütör bulma açısından iyi bir araç olarak görülür.

*Pazar bölümüne göre ihtisaslaşma: Perakendecilere yöneliktir ve bu alandaki ticarette, yenilikleri tanıtmak için olanak sağlar.

*Tüketici fuarları: Toplumun her kesimine açık olan, tüketim mallarının sergilendiği fuarlardır. Ziyaretçilerinin çoğu, Fuar Vizesi fuarın düzenlendiği merkez ve komşu merkezden gelen halk oluşturduğundan, belirli bir bölge ya da ülkede dağıtım ağı bulunan ürünler ve şirketler için, bu fuarlar genel tanıtım ve satış geliştirme açısından oldukça yararlıdır.

*Entegre fuarlar: Temel alınan bir ürünle ilgili diğer tüm ürün, mamul, yarımamul, ekipman ve hammadde gibi temel ve yan dalları kapsayacak şekilde entegre edilerek düzenlenen fuarlardır.

*Solo fuarlar: Bir ülkenin başka bir ülkede tek başına organize ettiği fuarlardır.

*Bölgesel fuarlar: Belirli bir coğrafi bölge bazında düzenlenen ve içinde bulunulan bölgedeki ziyaretçiler tarafından ziyaret edilen fuarlardır.

*Ulusal fuarlar: Düzenlendiği ülkenin kuruluşlarının katılmasıyla gerçekleştirilen ve başka bir ülke kuruluşunun katılımına izin verilmeyen fuarlardır.

Uluslararası fuarlar: Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen ve fuara katılan firmaların kendi ülkelerinin ekonomik, teknolojik, kültürel-sosyal düzeylerini ve imkanlarını ortaya koyarak uluslararası bir tanıtma stratejisi izlediği fuarlardır.

Expo organizasyonları: Expo sözcüğü “uluslararası sergi” anlamına geliyor. 3-5 yıl gibi aralıklarla ve en çok 6 ay boyunca devam eden EXPO’lar, hem düzenlendiği ülkenin hem de katılımcıların ürün ve hizmetlerinin tanıtıldığı, teknolojik gelişmelerin sergilendiği, gelecek vizyonların yansıtıldığı bir iletişim platformudur.

Fuar Vizesi bir ülkenin ekonomik ve teknolojik değerlerini tanıtmakla kalmayıp, yerel ve kültürel değerlerini de tanıtmaya aracılık eder. Ayrıca ülkelerin ulusal ve uluslararası ekonomisini güçlendirdiği gibi, ülkeler arası ticari ve kültürel ilişkileri de geliştirir.

ÖNEMLİ UYARI :

Fuar Vizesi Global Dünya teknolojileri kullanılarak web ortamında sahte yazılım, sahte tüzel firma ve resmi kurum isimleri kullanılarak kendilerini Elçilik, Konsolosluk ve Tek yetkili başvuru merkezi olarak tanıtan sahte ve dolandırıcı Firma ve Şirketlerden sakınmanızı önemle belirtir vize başvuru işlemleriniz başlatılmadan herhangi bir ücret yatırmamanız önemle hatırlatırız.

Long Vize, Başvuru Merkezine giriş ile yetkili başvuru merkezimiz ile yapacağınız işlemlerinizde maddi ve manevi zararların önüne geçerek kaliteli, güvenilir, resmi ve profesyonel başvuru yapabilirsiniz. Çağrı Merkezi 0312 426 03 25

Fuar Vizesi Merkezi İletişim Bilgileri

Merkez Ofis Adresi: Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Tunalı Hilmi Caddesi 70/6 Kavaklıdere-Çankaya / ANKARA

Tüm Şehirler İçin Ücretsiz 24 Saat Açık Çağrı Merkezi : 0312 426 03 25

7/24 Acil Vize Hattı : 0553 716 03 25

Whatsapp Destek Hattı : 0553 716 03 25

Ofis Çalışma Saatleri : Pazartesi – Cuma : 08:30 /18:30 – Cumartesi : 10:00 / 18:00

E posta : [email protected]

Whatsapp Vize Ülkeleri Destek Merkezi Vize Ön Başvuru Formu