Skip to content

Grenada Hakkında Genel Bilgiler 2022

Grenada Hakkında Genel Bilgiler 2022; Grenada ülkesi Karayip Denizinin doğusunda Atlas Okyanusu konumunda yer almakta olan şirin bir ada ülkesi olarak bilinir. Ada ülkeleri grubu olarak bilinen Grenadinler arasında önemli bir yere sahiptir. Kuzeyinde bu şirin ada ülkesine komşuluk eden Trinidad ve Tobago yer almaktadır.

Şirin, güzel ve küçük bir ülke gibi görünse de uçtan uca ölçümleri 20 km’den fazla olarak kayıtlara geçmiştir. Atlas okyanusu yakınlarında bir konum sahibi olduğundan o bölgelerde sık sık oluştuğu görülen tayfunlardan etkilenmekte olan bir ülkedir. Kara parçası üzerinde tropikal bir iklim sahibi olması nedeni ile birçok baharatın yetiştiği bu ülke dünyaca baharat adası olarak ta tanınmaktadır.

Ada üzerinde yaşamakta olan nüfus sayısı 111 binin üzerinde tespit edilmiş olup nüfusun büyük bir çoğunluğu Afrika kökenlidir. Geri kalan kısmı ise Kızılderili ve Avrupalı karışımından oluşur. Grenada Adası üzerinde yaşamış bilinen en eski yerlileri Aravaklar olarak bilinmektedir. Takibinde ki yıllarda savaşçı olarak adlandırılan Güney Amerika yaşayanlarından Karipler bu şirin ada üzerinde yaşam sürmüşlerdir. Kristof Kolomb isimli Avrupalı bu adayı ilk gören Avrupalı olarak bilinmektedir.

1650 yıllarında Fransızlar tarafından en büyük kent ve bunun yanı sıra başkent olarak bilinen ST. George kenti kurulmuş 1763 yılında yapılan Paris Antlaşması ile resmi bir şekilde İngiltere ye bırakılmıştır. Bir süre kölelik sistemi boy göstermiş bir ülke olsa da 1833 yılında kölelik tamamen kalkmıştır. 1967 yılına kadar Batı Hint Federasyonu bünyesinde bulunsa da federasyon dağılınca Birleşik krallık bünyesine bağlı özerkliğini ilan etmiş bir devlet olmuştur.

Çok sayıda darbe girişimi görmüş olan Grenada adası 1983’te işgalci ABD birlikleri tarafından işgal edilip 1985 yılı ortalarına kadar ABD birliklerine ev sahipliği yapmış bir ülkedir. Günümüzde yönetim şekli olarak Anayasal Monarşi ile yönetilmekte olup hükümet ileri gelen kişilerin başında Kraliçe ll. Elizabeth gelmektedir. Vali olarak Cecile La Grenade, Başbakanı ise Keith Mitchell olarak bilinmektedir. Kendi başına özerkliğini ilan etmiş bir devlet olarak resmi dil olarak İngilizce kullanılan bu ülkede para birimi olarak Doğu Karayip Doları geçerlidir.

Grenada Turizm Ve Gezilecek Yerler

Turizm Grenada adası ekonomisi için çok büyük bir önem taşımaktadır. Grenada Turizm Ve Gezilecek Yerler dendiğinde başkenti olan ST. George yıl içerisinde çok sayıda ziyaret almaktadır. Son derece huzur verici bu ada sessiz sakinliği ile bilinmekte beyaz kum ve eşsiz güzellikte denizi ile çok fazla ilgi görmektedir. Güney Batı şeridinde bulunan plajlara yapılan seyahatlerde çok fazla önem taşımakta olan küçük çevre için uygun konuk evleri bulunmaktadır.

Konaklamak adına eşsiz bir hizmet sunan bu evler dışında yapılan turizm seyahatleri sayesinde önem kazanmış büyük bir iskele ve iskele meydanı inşaatı ile büyük bir önem kazanmıştır. Eşsiz huzurun tadına doyamayacağınız bir seyahat tecrübesi kazanmanıza neden olacak bu şirin adayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Plajlarla sınırlı kalmayan bir turizm alanı bulunmakta olan bu ada üzerinde tropikal orman yürüyüşleri yapabilir ve ülke değerlerine ait birden çok müzeleri ziyaret edebilirsiniz.

En etkileyicisi olan su altı heykel parkını mutlaka görmelisiniz yerli dalış firmaları eşliğinde dalış imkânı yakalayarak bu eserleri su altında görme şansı elde edebilirsiniz. 2006 yılında açılışı yapılmış Grenada Underwater Sculpture park adında bu müzede İngiliz heykeltıraş Jason de Caires Taylor’a ait olan heykeller sergilenmektedir. Son derece göz alan bu eserleri görmek yapacağınız bu seyahatte sizin için çok heyecanlı bir durum yaratacaktır.

Vizesi Grenada
Grenada Vizesi

Grenada Mutfağı ve Yemek Kültürü

Son derece şirin bir ada ülkesi oluşundan sebep tropikal iklimine uygun olarak en çok yetişen Hindistan cevizi üzerine ve deniz ürünlerine yönelik bir mutfak kültürü bulunmakta olan bir ülkedir. Grenada Mutfağı Ve Yemek Kültürü dendiğinde en popüler yemekleri Hindistan cevizinden yapılan Oildown’dır. Callaloo, Lambie Souse, Roti diğer önemli yemekleri arasında yer almaktadır.

Oildown: Grenada’nın ulusal yemeği olarak bilinen bu lezzeti mutlaka tatmanız gerek. İçerik olarak doğal ve yararlı malzemeler kullanılmakta olan bu yemek, ana malzemeler olarak ekmek meyvesi, tuzlu et, tavuk veya balık çeşitleri, Hindistan cevizi sütü, zerdeçal ve sebzeler ile harman edilerek yapılmakta olan bir yemek türüdür. Hem hafif hem rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir.

Callaloo: Callaloo çorbası Karayipler ’de çok fazla bulunan Dasheen yaprağıdır. Callaloo çorbası yapımında kullanılan yeşil yapraklı bir bitkidir. Callaloo çorbası hindistancevizi sütü sayesinde kremsi bir doku kazanmaktadır ve bu yumuşak doku sayesinde günün her saatinde içilebilir bir lezzet olarak bilinmektedir.

Lambie Souse: Yerel bir lezzet olan bu yemek ise, Lambie adında ki deniz kabuğundan yapılmaktadır. Bu deniz kabuğu, aynı zamanda harika bir protein kaynağıdır. Lambie deniz kabuğu ile çorba ve deniz ürünleri yemeği yapmak çok kolaydır. Yemek ve çorba için limon suyu, soğan, sarımsak ve acı biber karışımı ile harman edilerek yumuşatılır ve kısık bir ateş yardımıyla pişirilir.

Roti: Buğday unu ekmeğiyle yapılan Roti Köri soslu et, balık ve sebzelerle doldurularak oluşturulan bir lezzet harikasıdır. Seyahatiniz sürece her koşulda rahatlıkla bulabileceğiniz aperatif bir yiyecektir.

Benzer olarak daha bir sürü yemek ile karşılaşmanız mümkündür. Grenada ülkesi lezzetleri size unutamayacağınız bir damak tadı hayatınıza yeni bir lezzet katacaktır.

Türkiye Grenada Konsoloslukları

Türkiye Grenada Konsoloslukları seyahat için gereken işlemler bütününden sorumlu oldukları tüm görevleri üstlenmiş kurumlar arasında Ankara İngiltere Büyükelçiliği ve İstanbul’da yer bulunan İngiltere başkonsolosluğu bilinmekte ve vize, başvuru işlemlerini yürütmektedir. Grenada vize başvuru randevu ve sonuçlandırmakla yetkili kurum olarak İngiltere konsolosluğu bilinmektedir.

Hemen Başvur

Whatsapp

+90 553 716 0325

Telefon

0312 426 0325

Whatsapp Vize Ülkeleri Destek Merkezi Vize Ön Başvuru Formu