Hindistan Vizesi Hakkında Genel Bilgi Türkiye ile Hindistan’ın ilişkileri Hindistan’ın bağımsızlığını kazandığı 1947 tarihinde Türkiye’nin, Hindistan’ı tanımasıyla başlamıştır. Hindistan’ın Soğuk Savaş döneminde farklı saflarda yer alması nedeniyle duraksamaya giren ikili ilişkiler soğuk savaştan sonra tekrar tahsis edilmiş ve gün geçtikçe daha iyiye gitmektedir.
Hindistan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından diplomatik pasaport sahiplerine vize uygulaması yapmazken, Hususi (Yeşil), Umumi (Bordo), Hizmet (Gri) pasaport sahiplerinden vize istenmektedir. Hindistan yıllarca İngiliz sömürgesi altında yönetildiği için ülkedeki vatandaşların ikinci dili İngilizce olmuştur. Zaman zaman Hintçe yerine bile kullanıldığı görülmektedir. Ayrıca Hindistan nüfusuyla Dünya’nın en kalabalık ülkeleri arasında yer alır. Hindistan tarih boyu din ve mezhep ayrılıkları yüzünden iç karışıklar yaşamış ve günümüzde de zaman zaman bu sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu bağlamda sosyal hayatındaki sıkıntılar da zaman zaman dünya gündemine oturan Hindistan’ın Bilim, Teknoloji ve Uzay alanlarında yaptığı atılımlar da ülkede yaşanan olumlu gelişmeler olarak göze çarpmaktadır.
Ayrıca Hindistan Dünyanın büyümeye devam eden en geniş ekonomilerinden birine sahiptir. Türkiye merkezli firmaların Hindistan’da birçok inşaat işi üstlendiği bilinmektedir. Türkiye ile Hindistan arasında imzalanan karşılıklı ticari anlaşmalar sayesinde iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin kolaylaşması için adımlar atılmıştır. Ayrıca Hindistan ve Türkiye arasında her yıl binlerce kişi turizm faaliyetlerini (çift yönlü) yürütmektedir. Hindistan vizesi hakkında genel bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için; 0 312 426 03 25.
E-mail [email protected] |
WhatsApp Hattı 0553 716 03 25 |
Mobil Hat 0553 716 03 25 |
Pazartesi – Pazar 08:30 – 00:00 |