Skip to content

Myanmar Vize Başvuru Şartları 2022

Myanmar Vizesi


Myanmar Vize Başvuru Şartları 2022; Türkiye Cumhuriyeti ve Yemek arasında kısmi vize muafiyeti söz konusudur. Bu muafiyet yalnızca umumi bordo pasaport sahiplerini kapsamamaktadır. Herhangi bir nedenden dolayı Myanmar’a seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi kişiler, seyahatlerinin öncesinde vize almakla yükümlüdür.

Myanmar vizesi için başvuruları kabul etmek, değerlendirmek ve sonuca bağlamak konusunda yetkili olan kurumlar Myanmar Ankara Büyükelçiliği ve Myanmar İstanbul Fahri Konsolosluğu’dur. Myanmar vizesi başvurusu yapmak isteyen kişiler, başvuracakları vize türü için gerekli olan evraklarla birlikte bu kurumlardan birine başvurmalıdır.

Myanmar Vize İşlemleri


Myanmar vizesi işlemleri için birtakım şartların yerine getirilmiş olması gereklidir. Bu şartlar Myanmar hükümeti tarafından belirlenmiş ve ülkeye girişleri vizeye tabi olan kişilerin uymalarını zorunlu kılan şartlardır. Myanmar vizesi işlemleri için öncelikle bireylerin hangi vize türüne başvuracaklarını bilmeleri gereklidir. Başvuru yapılacak vize türü için gerekli olan evraklar, başvurudan önce hazırlanmalıdır.

Myanmar için vize başvurusunda bulunacak olan kişiler için Myanmar vize başvuru formu öncelikli evraklar arasında yer almaktadır. Myanmar makamlarının başvuru sahibi hakkında kısa ön bilgiye sahip olmasını sağlayan bu form, gerçeğe uygun bilgiler kullanılarak doldurulmalıdır. Formda hatalı beyanda bulunan kişilerin başvuruları, bu durumun tespit edilmesi durumunda ret yanıtı almaktadır. Myanmar vize formunu Türkçe olarak doldurma olanağı da vardır.

Myanmar Vize Başvurusu

Myanmar vizesi almak için başvuru yapmak isteyen kişiler açısından bir alternatif yöntem de vize başvuru ve danışmanlık merkezleridir. Myanmar Vizesi başvurusu işlemlerini zor gören ve daha önce bu konuda herhangi bir deneyimi olmayan kişiler, bu merkezlerden alacakları hizmetler ile vize başvurularını kolaylıkla yapabilmektedir. Myanmar vize başvurusu sürecinin işleyişi konusunda deneyimli olan ve başvuru sürecini profesyonel olarak yürüten bu merkezler, son derece kolaylaştırıcı hizmetler sağlamaktadır.

Uzun yıllardan beri vize danışmanlık ve başvuru merkezi olarak hizmet veren Long Vize Turizm firmamız, müşteri memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı ile vize başvurularına aracılık etmektedir. Firmamız bünyesinde çalışan deneyimli danışmanları, başvuru sürecinin ilk aşamasından son aşamasına kadar süreci profesyonel bir şekilde yöneterek, başvuruların olumlu yanıtlar alması için çaba göstermektedir. Dilerseniz internet sitemizden ya da internet sitemizde yer alan telefon numaralarımızdan bizimle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilir ve vize başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Myanmar Vize Randevusu


Myanmar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sık ziyaret ettikleri ülkeler arasındadır. Bu nedenle de vize işlemleri sırasında yoğunluk oluşabilmekte ve vatandaşların Myanmar vizesi için başvurusu işlemleri aksayabilmektedir. Bu olumsuzlukla karşılaşmamak adına gerek uzun süreli vize alırken büyükelçilik ve konsolosluktan; gerekse de kısa süreli vize alırken vize danışma merkezlerinden randevu alınarak gidilmelidir.

Bu sayede, oluşabilecek kalabalıktan etkilenmeden vize başvuru işleminde bulunmak mümkündür. Randevu saatinde ilgili yerde olan bireyler, gereksiz zaman kaybı yaşanmasının ve vize işlemlerinin gecikmesinin de önüne geçmiş olurlar. Ancak Myanmar Vize randevusu saatini kaçıran ve zamanında başvuru merkezinde olmayan kişiler, bu haklarını kaybetmiş sayılırlar. Siz de Myanmar vize randevusu alarak vize işlemlerinizi daha kısa süre içerisinde halledebilirsiniz.

Myanmar Vize


Myanmar vize başvurusu bu ülkeye seyahat edecek olan bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için zorunludur. Vize sahibi olmayan kişilerin ülkeye girebilmeleri ve herhangi bir faaliyette bulunabilmeleri mümkün değildir. Myanmar vizesi esasında kolaylıkla alınabilen bir vize türüdür. Ancak ilk defa vize başvurusu yapacak olan kişiler, bu konuda bir miktar zorluk yaşayabilmektedir.

Bu zorlukların üstesinden gelmek için kaliteli ve kurumsal bir vize danışmanlık merkezinden destek almak, atılacak en doğru adımlardan biridir. Myanmar’dan vize almak için bireysel olarak başvuru yapabilme olanağı da mevcuttur. Ancak ilk defa vize başvurusunda bulunacak kişiler, süreçte meydana gelmesi muhtemel aksaklıklar nedeni ile seyahatlerinde zorluklar ile karşılaşabilirler.

Myanmar Vize Başvuru Merkezi


Son dönemlerde vize başvuru merkezlerine olan ilgi giderek artış göstermektedir. Bu durumun temelinde, başvuru merkezlerinin sunmuş olduğu nitelikli ve kolaylaştırıcı hizmetler yer almaktadır. Myanmar vize başvurusu konusunda süreci nasıl yönetmesi gerektiğini bilmeyen kişiler için de vize danışmanlık ve Myanmar Vize başvuru merkezi avantajlı hizmetler sunmaktadır.

Vize başvuru sürecinin daha etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak ve süreçte meydana gelmesi muhtemel riskler karşısından kendinizi sigortaya almak için siz de başvuru işlemlerinizi Long Vize Turizm firmamız aracılığı ile yapabilirsiniz. Myanmar vizesi için gerekli olan tüm işlemleri müşterileri adına kolaylıkla gerçekleştiren firmamızdan alacağınız hizmetler ile vize sürecinin sizin için bir sorun olmaktan çıkmasını sağlayabilirsiniz. Firmamızın sunmuş olduğu danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak için internet sitemizden ya da internet sitemizde yer alan telefon numaralarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Myanmar Vize Çeşitleri


Myanmar vize çeşitleri bu ülkeye gitmek isteyen kişilerin seyahatlerinin amaçlarını belirtmeleri için gerekli olan türlerdir. Her ülkede olduğu gibi Myanmar’da farklı seyahat amaçlarına uygun olarak düzenlenmiş ve farklı şartlar ile diğerlerinden ayrılmış vize çeşitleri vardır. Myanmar’a gitmek isteyen kişiler, hangi amaç için gittiklerini önceden belirleyerek bu doğrultuda vize başvuru yapması gereklidir.

Başvurulacak olan Myanmar vize çeşitlerinden ne olduğuna hem vize başvuru dilekçesi üzerinde ve hem de vize başvuru formu üzerinde açıkça beyan edilmelidir. Vize başvurusu kabul edilen kişiler, Myanmar’da bulundukları süre içerisinde vize yetki alanlarını dışında herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Bu durum bireylerin ülkeden sınır dışı edilmelerine neden olabilecek niteliktedir. Örneğin turistik bir vize ile Myanmar’a giren kişiler, bu ülke içerisinde herhangi bir ticari faaliyet yürütemez ya da bir iş yerinde çalışamaz.

Myanmar Ticari Vize


Myanmar’a ticari amaçlarla gitmek isteyen kişiler Myanmar ticari vize başvurusu yapmalıdır. Bu başvuru işlemi Myanmar Büyükelçiliği üzerinden yapılabileceği gibi danışmanlık merkezleri aracılığı ile de yapılabilir. Ticari amaçlarla Myanmar vize başvurusu alacak olan kişiler, kendilerinden büyükelçilik tarafından talep edilene evrakları sunmakla yükümlüdür. Başvuru için öncelikle vize başvuru formu ve vize başvuru dilekçesi ibraz edilmelidir. Ayrıca başvuru sahibinin en fazla son 10 yıl içerisinde alınmış olan bir pasaporta da ihtiyacı vardır.

Ülkeye giriş esnasında sorun yaşanmaması açısından pasaportun yıpranmamış ve yırtılmamış olması önemlidir. Bunun dışında son 3 ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet biyometrik fotoğraf, İngilizce ve Türkçe çevrili sabıka kaydı da başvuru evrakları arasında yer almalıdır. Myanmar Ticari vize için başvuru yapacak olan kişiler, başvuru evrakları arasına mutlaka bir davetiye eklemelidir. Bu davetiye Myanmar’da başvuru sahibinin görüşeceği ya da birlikte iş yapacağı kişi veya firmalar tarafından gönderilmiş olmalıdır. Davetiye üzerinde hem davet eden kişinin bilgileri, hem de davet edilen kişinin bilgileri yer almalıdır.

Myanmar Turistik Vize


Myanmar turistik vize gezmek ya da farklı turistik amaçlarla bu ülkeye gitmek isteyen kişilerin Myanmar Büyükelçiliği’ne başvurarak almak zorunda oldukları vize türüdür. Türkiye ile Myanmar Cumhuriyeti arasında yapılmış olan vize anlaşmasına göre gri, yeşil ve siyah renkli pasaport sahipleri vize uygulamasından muaftır. Ancak bordo renkli umumi pasaport sahipleri bu ülkeye giriş yapmadan önce vize almakla yükümlüdür. Myanmar vize başvurusu esnasında talep edilen evraklar, diğer ülkeler ile kıyaslandığı zaman oldukça sınırlı sayıdadır. Myanmar, turistik vize alması zor olmayan bir ülkedir.

Myanmar vizesi için gerekli olan evrakların başında vize başvuru formu ve vize başvuru dilekçesi gelmektedir. Bu form ve dilekçe tükenmez kalem ile okunaklı bir şekilde hazırlanarak ıslak bir şekilde imzalanmalı ve sonrasında da büyükelçiliğe sunulmalıdır. Bunlara ek olarak son 6 ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet biyometrik fotoğraf, pasaport fotokopisi ve otel ile uçak rezervasyonlarına ait bilgilerin de başvuru dosyası içerisinde yer alması gereklidir. Ayrıca başvuru için gerekli olan ücretin de ödenmiş olması ve ödeme dekontunun evraklar içerisine eklenmiş olması önemlidir. Vize başvuru esnasında çok sayıda ülkede kişinin gelirini beyan etmesi ve seyahat masraflarını nasıl karşılayacağını belirtmesi gereklidir.

Myanmar Aile Ziyareti Vizesi

Myanmar aile ziyareti vizesi bu ülkede bulunan ailesini, akrabalarını ya da arkadaşlarınızı ziyaret etmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti ile Myanmar Cumhuriyeti arasında yapılmış olan vize muafiyeti anlaşmasına göre, vize gerekliliği olan yalnızca bordo pasaport sahipleridir. Bordo pasaport sahipleri Myanmar vize işlemlerini Myanmar Büyükelçiliği üzerinden yapabilirler. Dileyen kişiler başvurularını vize danışmanlık merkezleri üzerinden de sorunsuz olarak yapabilir.

Vize danışmanlık merkezleri tarafından sağlanan avantajlar nedeni ile günümüzde pek çok kişi başvurusunu bu yolla yapmaya başlamıştır. Ailesini ya da arkadaşını ziyaret etmek maksadıyla Myanmar aile ziyareti vizesi alacak olan kişilerin, ziyaret edecekleri kişi tarafından gönderilmiş olan bir davetiyeyi sunmaları elzemdir. Davetiye olmadan bu vize türüne başvuru yapabilmek mümkün değildir. Vize başvurularınızı Long Vize Turizm üzerinden yaparak ret alma ihtimalinizi en düşük seviyeye indirebilirsiniz.

Myanmar Arkadaş Ziyareti Vizesi


Myanmar’da bulunan arkadaşını ziyaret etmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türü de arkadaş ziyareti vizesidir. Aile ziyareti vizesinde olduğu gibi, bu vize türünde de davetiye zorunludur. Bunun yanında gerekli olan evraklar büyük ölçüde aynıdır.

Myanmar arkadaş ziyareti vizesi için başvuruda bulunan kişiler, ülkede kaç gün kalacaklarını ve bu süre zarfında geçimlerini nasıl sağlayacaklarını gösterir belgeleri de başvuru esnasında sunmalıdır. Ayrıca seyahat rezervasyonlarının sunulması da Myanmar arkadaş ziyareti vizesi başvurusunun olumlu değerlendirilmesine katkı sağlamaktadır.

Myanmar Vize Şartları


Myanmar vize başvurusu yapmak isteyen kişiler, Myanmar devleti tarafından belirlenmiş olan bazı şartları yerine getirmelidir. Gerekli Myanmar Vize şartları yerine getirmeyen kişilerin vize başvurularının onaylanması ve dolayısıyla da Myanmar’a seyahat yapabilmeleri olanaklı değildir. Bu doğrultuda Myanmar vizesi almak isteyenlerin yerine getirmesi gereken Myanmar Vize şartları şu şekilde sıralamak mümkündür:

Başvuru sahiplerinin mutlaka 18 yaşını doldurmuş olmaları gereklidir.
Başvuru yapacak kişiler, seyahat masraflarını karşılayabilecek ölçüde maddi yeterliliğe sahip olmalıdır.
Kişilerin vize başvurusu yapmak ya da yurt dışına çıkmak konusunda herhangi bir yasal kısıtlamaya tabi olmamaları gereklidir.
Vize başvurusunda bulunacak kişiler, bazı vize türleri için mutlaka vize davetiyesine sahip olmalıdır.

Myanmar Vizesi Hangi İllerden Alınır?


Myanmar Vizesi Hangi İllerden Alınır? Vize başvuruları genellikle ziyaret edilecek olan ülkenin büyükelçiliğinden ya da varsa konsolosluğundan alınır. Diplomatik teamüller gereği, büyükelçilikler başkent Ankara’da yer almaktadır. Bireysel olarak vize başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, bu işlemlerini yapmak üzere Ankara’ya gelmelidir. Myanmar vizesi için başvurulabilecek bir diğer makam da Myanmar İstanbul Fahri Konsolosluğu’dur.

Bu yol ile doğrudan vize başvurusu yapmak isteyen kişiler de İstanbul’da bulunmalıdır. Diğer bir vize başvuru yöntemi ise vize danışmanlık ve başvuru merkezleri aracılığı ile başvuruda bulunmaktadır. Bu danışmanlık firmalarının genellikle büyük şehirlerin çoğunda şubeleri bulunmaktadır. Başvuru sahipleri, en yakın oldukları ilin şubesinden bu işlemlerini yapabilmektedir.

Myanmar Vizesi Nasıl Alınır?


Myanmar vizesi nasıl alınır sorusu, farklı amaçlar ile bu ülkeye gitmek isteyen kişilerin cevabını en çok merak ettikleri sorular arasında yer almaktadır. Myanmar vizesi almak için takip edilmesi gereken bir yol bulunmaktadır. Vize başvuru sürecinin başarıya ulaşması için mutlaka sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesi gereklidir.

Bunun için öncelikle vize randevusu alınması gereklidir. Vize randevusunu alan kişiler, daha sonra vize başvuru formu ve vize başvuru dilekçesi hazırlamalıdır. Başvuru işlemi hangi makam üzerinden yapılacaksa, başvuru dilekçeleri o makama hitaben yazılmalıdır. Sonrasında da başvuru yapılacak vize türü için gerekli olan evraklar hazırlanmalıdır. Bu evraklar ile birlikte başvuru sahipleri randevu gün ve saatlerinde ilgili makamda hazır bulunarak başvuru Myanmar vizesi işlemlerini yapabilirler.

Myanmar Vize Randevusu Nasıl Alınır?


Myanmar vizesi almak için gerekli olan şartlardan biri vize randevusudur. Vize randevusu, günümüzde çok sayıda ülke tarafından uygulanan bir yöntemdir. Diplomatik temsilciliklerde istenmeyen kalabalıkların önüne geçilmesi ve başvuru sahiplerinin de gereksiz bekleme süreleri ile karşı karşıya kalmamaları için randevu sistemi uygulanmaktadır.

Myanmar vize randevusu nasıl alınır sorusunun cevabı son derece basittir. Bunun için Myanmar Ankara Büyükelçiliği’nin ya da Myanmar İstanbul Fahri Konsolosluğunun internet sitelerini ziyaret etmek yeterlidir.

Myanmar Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?


Myanmar Vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konuların başında Myanmar vize başvurusu nasıl yapılır soru gelmektedir. Bu ülke için vize almak isteyen kişilerin öncelikle Myanmar Büyükelçiliği’ne hitaben bir başvuru dilekçesi yazmaları zorunludur. Dilekçenin yanı sıra büyükelçilik internet sitesinde yer alan başvuru formu da doldurularak başvuru esnasında teslim edilmelidir. Myanmar vizesi başvurusu yapacak olan kişiler, başvurularını birkaç farklı kanaldan yapabilirler.

Türkiye’de Myanmar vize başvurularını kabul etmek ve değerlendirmek ile yükümlü olan makamlar Myanmar Büyükelçiliği ve Myanmar İstanbul Fahri Konsolosluğu’dur. Başvuru için kullanılabilecek bir diğer kanal ise büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş olan vize danışmanlık merkezleridir. Vize konusunda kolaylaştırıcı hizmetler sunan bu firmalar, başvuru sahipleri adına profesyonel olarak süreci yürütmektedir.

En Kolay Myanmar Vizesi Nasıl Alınır?


Kolay yoldan Myanmar vizesi almak ve bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişiler için en geçerli yol vize başvuru ve danışmanlık merkezleridir. En kolay Myanmar vizesi nasıl alınır diye merak eden kişilerin sorularının cevabı da bu merkezlerdir.

Uzun yıllardan beri bu konuda hizmet veren Long Vize Turizm firmamızdan vize başvurusu konusunda destek alabilirsiniz. Firmamız bünyesinde çalışan deneyimli danışmanlar, başvuru sürecini en başından en sonuna kadar sizin için profesyonel olarak yönetmektedir.

Myanmar Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Myanmar vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlardan bir tanesinin bile ihmal edilmesi, vize başvuru sürecinin olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Myanmar vizesi alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
Vize başvurusu yapacak olan kişiler mutlaka 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Bu şartı taşımayan kişilerin başvuruları ebeveynleri tarafından yapılmalıdır.


Vize başvurusunda bulunacak kişiler, başvuracakları vize türüne göre gerekli olan vize evraklarını eksiksiz bir şekilde hazırlamalı ve zamanında sunmalıdır. Vize başvuru sürecinde, farklı nedenlerden dolayı sürecin uzayabileceği göz önüne alınarak başvurular 10 gün kadar erkenden yapılmalıdır.
Vize başvurusu için bankaya yapılan harç ödemesinden sonra alınacak dekont çöpe atılmamalı ve başvuru evrakları arasında sunulmalıdır.

Myanmar Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar


Başarılı bir şekilde Myanmar başvuru işlemleri sürecini tamamlamak ve bu ülkeye seyahat gerçekleştirmek isteyen kişiler, bunun için deneyimli bir danışmanlık merkezinden hizmet alarak işlerini kolaylaştırabilirler.

Myanmar vizesi alırken dikkat edilmesi gereken kurallar bu danışmanlık ve başvuru merkezleri tarafından iyi bilindiği için, meydana gelmesi muhtemel sorunlara karşı tedbir almak mümkündür. Bireysel olarak başvuru yapacak olanlar, özellikle de bu işlemi ilk defa yapıyorlarsa birtakım zorluklarla karşılaşabilmektedir.

Myanmar İşçi Vizesi


Myanmar işçi vizesi farklı iş kollarında çalışmak üzere bu ülkeye gitmek isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür. İşçi vizesi sahibi olmadan Myanmar’da çalışabilme olanağı yoktur. Myanmar’da işçi vizesi almak için genel vize evraklarına ek olarak sunulması gereken birtakım evraklar vardır.

Bu evraklar, kişinin çalışmak istediği alana yönelik uzmanlığını gösteren sertifikalardır. Bunun dışında kişi iş için herhangi bir Myanmar işletmesinden kabul almışsa, bunu da başvuru evrakları arasına eklemelidir. Myanmar işçi vizesi ile ilgili olarak daha fazla bilgi almak için Long Vize Turizm firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Myanmar Ulusal Vize


Myanmar Ulusal vize, genellikle oturma iznine denk gelen bir vize çeşididir. Temelde bazı farklılıklara sahip olmalarının yanı sıra iki vize türünün aynı olduğunu söylemek mümkün değildir. Ancak ulusal vize uygulaması tüm ülkelerde geçerli değildir.

Myanmar ulusal vize veren bir ülke değildir. Bu yüzden de Myanmar vize başvurusu yaparken ulusal vize talep etmek gibi bir seçenek mevcut değildir. Bunun yerine uzun süreli olarak oturum vizesine başvurmak gereklidir.

Myanmar Oturum Vizesi


Myanmar oturum vizesi bu ülkeye tamamen yerleşmek isteyen kişilerin başvuru yapmaları gereken vizedir. Normal vizeler genellikle 90 günü kapsamaktadır ve bu sürenin sonunda vize sahiplerinin Myanmar’ı terk etmeleri gereklidir. Ancak oturum vizesine sahip olan kişiler, istedikleri kadar ülkede ikamet edebilmektedir.

Ayrıca oturum vizesi ile belirli bir süre sorunsuz olarak ülkede yaşayan kişiler, vatandaşlık için de başvuru hakkı elde etmektedir. Myanmar için oturum vizesi almak isteyen kişiler bu durumu Myanmar vize başvuru formu üzerinde de açıkça beyan etmelidir. Uzun vadeli ve kalıcı bir vize türü olmasından dolayı, oturum vizesi daha fazla evrak gerektiren bir vize türüdür.

Myanmar Çalışma Vizesi


Myanmar’da işçi olarak muhtelif iş kollarında çalışmak isteyen kişiler, bunun için işçi vizesine başvuru yapmalıdır. Myanmar çalışma vizesi adıyla belirlenmiş ayrı bir vize türü yoktur. Her iki kavram da esasında çalışma vizesini ifade etmektedir. Myanmar Çalışma vizesi alabilmek için genel vize evraklarına ek olarak kişinin uzman olduğu çalışma alanlarını belirten evraklar ibraz edilmelidir.

Myanmar vize başvurusu yapacak olan kişiler, işçi vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak için uzun yıllardan beri vize danışmanlık ve başvuru merkezi olarak hizmet veren firmamız ile irtibata geçebilirler.

Myanmar Aile Birleşimi Vizesi


Myanmar’da bulunan ailesinin yanına gitmek ve oraya yerleşmek isteyen kişiler açısından başvurulması gereken vize türü Myanmar aile birleşimi vizesi adlı vizedir. Bu da oturum vizesi gibi uzun süreli bir vize olmasından dolayı, şartları kısa süreli vizelere göre daha ağırdır. Myanmar Aile birleşimi vizesi için vize başvuru yapacak olan kişiler genel vize evraklarının yanında bir de vize davetiyesi ibraz etmekle yükümlüdür.

Birleşim yapılmak istenilen aile bireylerinin bu konuda rızası olup olmadığının tespit edilmesi açısından davetiye bu vize türü için zorunlu tutulmuştur. Myanmar vize başvurusu yaparken davetiye ibraz etmeyen kişilerin başvuruları reddedilmektedir.

Myanmar Göçmenlik Vizesi


Myanmar vize türlerinden biri de göçmenlik vizesidir. Myanmar Göçmenlik vizesi, statü olarak diğer vizelere göre biraz daha değişik bir konumdadır. Bu yüzden de göçmen vizesi almak isteyen kişiler iyi düşünmelidir.

Myanmar göçmen vizesi alacak olan kişiler, bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak değil, göçmen olarak muamele görmektedir. Bu da birtakım hak kayıplarının yaşanmasına neden olması muhtemel bir durumdur.

Myanmar Vize Belgeleri


Myanmar vize belgeleri
bu ülkeye vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin hazırlayarak başvuru makamına sunmaları gereken belgelerdir. Başvuru için gerekli olan belgeler, başvurulacak vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak Myanmar ülkesi çok fazla evrak gerektirmeyen ve değerlendirme sürecinde de çok fazla zorluk içermeyen bir vizedir. Başvuru için gerekli olan Myanmar Vize belgelerinin başında vize başvuru formu ve vize başvuru dilekçesi gelmektedir.

Vize başvuru dilekçesi Myanmar Ankara Büyükelçiliği’nin internet sitesinden indirilerek doldurulması gereken bir belgedir. Bu belgenin doldurulması sırasında tükenmez kalem kullanılmalı ve yanlış, yanıltıcı bilgi beyan etmekten kaçınılmalıdır. Vize başvurusu konusunda profesyonel danışmanlık hizmetleri sunan Long Vize Turizm firmamız aracılığı ile vize başvurusu yapmanız mümkündür. Long Vize firmamızdan alacağınız hizmet sayesinde vize başvurusu sırasında oluşabilecek her türlü probleme karşı kendinizi güvenceye alabilirsiniz.

Çalışmayan Kişi İçin Myanmar Vize Evrakları


Hangi ülke için vize başvurusu yapılırsa yapılsın, maddi durum dikkate alınarak değerlendirme yapılmaktadır. Bu durumun temelinde hem başvuru sahiplerinin ülke içerisinde parasız kalıp kötü yollara meyletmesinin ya da kendisinin mağdur olmasının engellenmesi hem de devlete yük olma ihtimalinin ortadan kaldırılmasıdır. Ancak çalışmayan kişilerin de seyahat haklarından mahrum kalmaması için bazı olanaklar sağlanmıştır. Bunlar arasında en çok bilineni sponsor aracılığı ile seyahat etmektedir.

Vize başvurularında sponsor kullanacak kişiler, bu durumu Myanmar vize başvuru dilekçesi üzerinde belirtmelidir. Çalışmayan kişi için Myanmar vize evrakları genel vize evrakları ile aynıdır. Ancak genel vize evraklarında bulunması gereken maaş bordrosu ve banka hesap dökümünün yerine çalışmayan kişilerin sponsor dilekçesi sunmaları gereklidir. Seyahate sponsor olacak kişinin bu durumu açık bir şekilde dilekçede belirtmesi ve ıslak imzalı olarak imzalaması gereklidir. Yapılan incelemelerde sponsor olacak kişinin maddi durumunun bu iş için yeterli olduğunun tespit edilmesi halinde, başvurular onay almaktadır.

Ev Hanımı İçin Gerekli Evraklar


Ev hanımı için gerekli evraklar diye ayrı bir başlıktan söz etmek gereksizdir. Zira ev hanımları da herhangi bir iş yapmadıkları ve gelire sahip olmadıkları için çalışmayan kişi kategorisinde yer almaktadır.

Bu kişilerin de seyahat edebilmeleri için bir sponsora ihtiyacı vardır. Sponsor kullanarak seyahat etmek isteyen ev hanımları bu durumu Myanmar vize başvuru formu üzerinde de belirtmelidir. Geriye kalan Ev hanımı İçin Gerekli Evraklar, genel vize evrakları ile aynıdır.

Memur İçin Myanmar Vize Evrakları


Memurlar, en kolay şekilde Myanmar vizesi alabilen gruplardan biridir. Myanmar yalnızca bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talebinden bulunmaktadır. Belirli hizmet süresini dolduran memurlara yeşil pasaport hakkı tanındığından dolayı, çoğu memur için vize şartı bulunmamaktadır. Ancak henüz hizmet yılını doldurmamış olan memurlar için vize başvurusu yapmak gereklidir.

Memurlar, gelir ve iş konusunda devlet güvencesine sahip olduklarından dolayı kolaylıkla vize başvurularına onay alabilmektedir. Memur için Myanmar vize evrakları genel vize evraklarına ek olarak memuriyeti ispat eden bir görev belgesi, memurun seyahat süresince izinli kabule edileceğini beyan eden bir izin kâğıdı ve bir de kurum yetkilisi tarafından ıslak olarak imzalanmış bir maaş bordrosundan oluşmaktadır.

Çalışan İçin Myanmar Vizesi Evrakları


Myanmar’a başvuru yapmak isteyen çalışanlar, Myanmar’da yapacakları faaliyetlere göre vize başvurusunda bulunmalıdır. Eğer çalışan kişiler Myanmar’da de çalışmak istiyorlarsa ve bu amaçla ülkeye gideceklerse işçi vizesine başvurmaları gereklidir.

Ancak Türkiye’de çalışan ve Myanmar’a turistik amaçlarla ya da aile ziyareti için gitmek isteyen kişiler de bu ihtiyaçları doğrultusunda başvuruda bulunmalıdır. Çalışan için Myanmar vizesi evrakları da başvurulacak vize türüne göre belirlenmelidir. Genel vize evraklarının yanı sıra, başvurulacak vize türü için özel olarak talep edilen evraklar da mevcuttur.

İşveren İçin Myanmar Vize Evrakları


İşverenler için Myanmar için gerekli evrakları da Myanmar’a gitme nedenlerine bağlı olarak değişmektedir. Eğer işverenler Myanmar’da iş yapmak için bu ülkeye gitmek istiyorlarsa ticari vize başvurusunda bulunmaları gereklidir.

Bunun dışında işveren vizesi adı ile verilen farklı bir vize türü mevcut değildir. Eğer işverenler normal seyahat amacı ile bu ülkeye gitmek istiyorlarsa da turistik vize başvurusu yapmaları gereklidir. İşveren için Myanmar vize evrakları da bu amaçlara bağlı olarak değişmektedir.

Öğrenci İçin Myanmar Vize Evrakları


Myanmar’da eğitim almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bunun için öncelikle Myanmar vize başvuru formu üzerinde bu taleplerini belirtmelidir. Bunun dışında Myanmar’da eğitim almak isteyen kişiler öğrenci için Myanmar vize evrakları olarak şunları hazırlamalıdır:

Myanmar’da bulunan bir üniversiteden kayıt hakkı kazanıldığına dair kesin kayıt belgesi ya da kayıt yapılmışsa öğrenci belgesi
Öğrenim süresi boyunca eğitim masraflarının nasıl karşılanacağını gösteren belgeler ya da sponsor olacak kişinin sponsorluk dilekçesi
Daha önceki eğitim durumlarını gösteren mezuniyet belgeleri

Çiftçi İçin Myanmar Vize Evrakları


Myanmar’da doğrudan çiftçi vizesi diye bir Myanmar vize türü bulunmamaktadır. Ancak Myanmar’da çiftçilik yapmak isteyen kişiler başka yollardan bunu yapabilirler. Çiftçi için Myanmar vize evrakları hangi yola başvurulacağına göre değişiklik göstermektedir.

Myanmar’da çiftçilik yapmak isteyen kişiler oturum vizesine başvurabilirler. Oturum vizesi almaya hak kazanan kişiler, sonrasında Myanmar vatandaşlarının yararlandığı haklardan yararlanarak çiftçilik yapabilmektedir.

Myanmar Büyükelçiliği Vize


Myanmar vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin bu işlemlerini yapabilecekleri en yetkili merci Myanmar Ankara Büyükelçiliği’dir. Türkiye ile Myanmar arasındaki her türlü ilişkiyi düzenlemek ve yürütmek görevini üstlenmiş olan büyükelçilik, aynı zamanda vize başvurularını kabul etmek, değerlendirmek ve sonuca ulaştırmak açısından da yetkilidir. Myanmar Büyükelçiliği vize başvurusu yapmak isteyen kişiler öncelikle vize randevusu almalıdır.

Büyükelçilik üzerinden başvuru yapacak olan kişiler, bunun için fiziki olarak hazır bulunmak zorundadır. Randevu işleminin ardından başvuru yapılmak istenilen vize türüne uygun evraklar hazırlanmalıdır. Ayrıca başvurunun resmi olarak başlaması için Myanmar büyükelçiliği Vize makamına hitaben yazılmış bir vize başvuru dilekçesi de gereklidir.

Myanmar Konsolosluğu Vize

Myanmar için vize başvurusu yapacaklar için bir diğer alternatif de Myanmar İstanbul Fahri Konsolosluğu’dur. Tam anlamıyla konsolosluk olmaması nedeni ile pek çok işlemi yapabilmek mümkün değildir. Ancak fahri konsolosluk üzerinden vize başvuru işlemi yapabilmek mümkündür. Myanmar Konsolosluğu vize işlemi yapmak için de büyükelçilik için gerekli olan aşamaları takip etmek gereklidir. Son olarak da vize başvurularının büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş vize danışmanlık merkezleri aracılığı ile yapılabilmesi de mümkündür.

Sürecin işleyişi hakkında gerekli olan bilgilere sahip olan bu firmalar, başvuru sahiplerinin vize süreçlerini profesyonel olarak yöneterek ortaya çıkabilecek aksiliklerin önüne geçmektedir. Sektörün önde gelen danışmanlık merkezlerinden biri olan Long Vize Turizm firmamız da hem Myanmar vizesi hem de diğer pek çok ülkenin vizesi için başvuru yapacak olan kişilere deneyimli danışmanları ile hizmet vermektedir. Firmamızdan alacağınız hizmetler sayesinde sorunsuz bir vize başvuru süreci geçirebilir ve süreçte oluşabilecek problemlere karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Myanmar Konsolosluklar ve Adresleri


Myanmar başvuru işlemlerini yapmak isteyen kişiler bu işlemlerini üç şekilde yapabilmektedir. Bu işlemin ilk yapılacağı yer Myanmar Ankara Büyükelçiliği’dir. Bu yol ile başvuru yapmak isteyen kişiler için adres Ankara’dır. Merkezi bir konumda olan büyükelçiliğe ulaşmak, son derece kolay bir işlemdir.

Bir diğer başvuru adresi ise Myanmar İstanbul Fahri Konsolosluğu’dur. Bu adresten başvuru yapmak isteyen kişiler de fiziki olarak İstanbul’da bulunmakla yükümlüdür. Myanmar konsolosluklar ve adresleri bunlarla sınırlıdır. Türkiye’de bunlar dışında Myanmar’a ait herhangi bir temsilcilik bulunmamaktadır.

Myanmar Vizesi Dilekçe Örneği


Myanmar vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin ilk yerine getirmeleri gereken sorumluluklardan biri, Myanmar Büyükelçiliği makamına yazılmış olan bir vize başvuru dilekçesinin bu makama sunulmasıdır. Vize işlemlerinin resmi olarak başlatılabilmesi için bu dilekçeye ihtiyaç vardır. Başvuru dilekçesi Türkçe ya da İngilizce olarak kaleme alınabilir. Dilekçenin tükenmez kalem kullanılarak, okunaklı bir yazı ile kaleme alınması önemlidir. Dilekçesini kendisi yazmak ve başvurusunu doğrudan yapmak isteyen kişiler internet üzerinden bulabilecekleri Myanmar vizesi dilekçe örneği metinlerinden faydalanabilirler.

Ancak örnek olarak kullanılacak olan başvuru dilekçesinin daha önce onay almış bir vize işlemine ait olduğundan emin olunmalıdır. Eksik bilgi içeren ya da hatalı bir şekilde yazılan dilekçeler, başvurunun reddedilmesine neden olabilir. Vize başvuru dilekçesinden her şeyden önce seyahat için hangi tür vizenin talep edildiği bildirilmelidir. Bunun dışında ülkede yapılacak olan faaliyete yönelik kısa bir bilgi verilmelidir. Seyahatin ne kadar süreceği ve hangi tarihte yeniden Türkiye’ye dönüleceği de bu dilekçede yer almalıdır.

Myanmar Vize Başvuru Formu


Myanmar başvuru formu da tıpkı dilekçe gibi öncelikli olarak hazırlanması gereken evraklardandır. Büyükelçilik ya da fahri konsolosluk internet sitelerinden indirilerek doldurulabilen bu form, başvuru değerlendirme makamlarının başvuru sahibini tanıması için bir ön form özelliği taşımaktadır.

Myanmar vize başvuru formu doldurulurken hem sonradan ibraz edilecek belgeler ile hem de vize dilekçesi ile uyumlu bilgilerin kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Myanmar Vizesi Redde İtiraz


Yapmış oldukları çeşitli nedenlerden dolayı reddedilmiş olan kişiler, buna karşılık Myanmar vizesi redde itiraz hakkını kullanabilmektedir. Ancak bu hak, şartlı olarak başvuru sahiplerine sunulan bir haktır. Myanmar vize başvurusunun neden reddedildiğinin belirlenmesi bu doğrultuda önem arz etmektedir.

Redde itiraz başvurusu kabul edilen kişiler, gerekli olan şartları kendilerine tanınan süre içerisinde yerine getirmelidir. Ret alınmasına neden olan durumun ortadan kaldırılması, başvurunun onay alabilmesine imkân tanır. Ancak başvuru dosyalarında gerekli olan değişiklikleri yapmayan kişilerin başvuruları yeniden reddedildiği takdirde yeniden Myanmar Vizesi Redde itiraz hakkı bulunmaz.

Myanmar Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?


Myanmar’a gitmek için Myanmar vize başvurusu yapacak kişiler açısından başvurularının erken sonuçlanması önem arz eden bir durumdur. Bu yüzden de Myanmar vizesi kaç günde sonuçlanır sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır.

Tüm şartlar eksiksiz bir şekilde yerine getirilerek başvuru yapıldığı zaman genellikle 3 ila 5 iş günü içerisinde başvurular sonuca kavuşmaktadır. Myanmar Vize başvuru sürecinde meydana gelmesi muhtemel sorunlarla karşılaşmamak için sürecin yönetimini vize danışmanlık ve başvuru merkezlerine bırakmak daha doğru bir adımdır.

Myanmar Vizesi Kaç Günde Çıkar?


Myanmar vizesi yoğun talep olmaması ve başvuruların hızlıca değerlendirilmesi sayesinde kısa süreli olarak sonuçlandırılan bir vizedir. Bu ülkeden vize almak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konulardan biri Myanmar vizesi kaç günde çıkar sorusunun cevabıdır. Eğer başvuru için gerekli olan evraklar başvuru esnasında eksiksiz olarak teslim edilirse ve süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmazsa başvurular maksimum 5 iş günü içerisinde sonuçlanır.

Ancak unutulmamalıdır ki bu süreç içerisinde yaşanması muhtemel pek çok aksaklık vardır. Tüm bu aksaklıkla göz önüne alınarak başvurular en azından 15 gün önceden yapılmalıdır. Vize başvurularının resmî tatillere ya da bayram günlerine denk gelmesi, büyükelçiliğin sunulan evrakları yeterli görmeyerek ek evrak talep etmesi gibi durumlar, başvuru sürecinin uzaması konusunda etkilidir.

Myanmar Vize Ücreti



Myanmar başvurusu yapmak isteyen kişiler, başvuruyu kanallarına bağlı olarak iki farklı şekilde ücret ödeyebilirler. Başvurularını kendileri doğrudan büyükelçilik vasıtasıyla yapacak olan kişiler, büyükelçiliğe ait olan banka hesaplarına bu ücret yatırmalıdır. Myanmar Vize Ücreti yatırıldıktan sonra mutlaka dekont alınmalı ve alınan dekont başvuru evrakları arasına eklenmelidir.

Dekont eksik olan başvurular için yeniden ücret ödenmesi talep edilebileceğinden dolayı, bu konuya hassasiyet gösterilmelidir. Başvurularını vize danışmanlık merkezleri aracılığı ile yapacak olan kişiler ise danışmanlık hizmeti ücreti ile beraber vize ücretini de firmanın hesabına yatırmalıdır. Başvuru sahibi adına Myanmar vize ücreti işlemlerini yapmakta yetkili olan danışmanlık merkezleri, parayı kişi adına bankaya yatırarak dekontu da başvuru evrakları arasına eklerler.

Myanmar Vize Fiyatları


Myanmar vize fiyatları Myanmar’dan vize almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ödemekle yükümlü oldukları ücrettir. Ancak bu ücretin ne kadar olduğu konusunda kesin bir rakam belirtmek mümkün değildir. Zira vize fiyatlarının belirlenmesi konusunda çok sayıda değişken rol oynamaktadır. Başvurulacak vize türüne göre değişik fiyat seçenekleri ortaya çıkmaktadır. Ayrıca vizenin tek girişli mi yoksa çok girişli mi olacağı da fiyatlar üzerinde belirleyici bir etkendir.

Vize başvurularını danışmanlık merkezleri üzerinden yapmış olan kişiler aynı zamanda da almış oldukları bu hizmet için ücret ödemeleri gerektiğinden dolayı fiyat farklılıkları ortaya çıkabilmektedir. Dilerseniz Long Vize Turizm firmamız ile irtibata geçerek başvuru yapmak istediğiniz vize türünü belirterek Myanmar Vize Fiyatları konusunda daha net rakamlar alabilirsiniz.

Myanmar Vizesi Başvuru Merkezi Nerede

Vize başvuru ve danışmanlık merkezleri, sunmuş oldukları büyük kolaylıklar nedeni ile son dönemlerde sıklıkla tercih edilir hale gelmiştir. Bu doğrultuda hizmet veren çok sayıda firma bulunmaktadır. Myanmar başvurusu için danışmanlık merkezlerine başvurmak isteyen kişiler açısından seçenekler oldukça çoktur.

Myanmar vizesi başvuru merkezi nerede diye düşünenler, bu işlemi neredeyse tüm büyükşehirlerden yapabileceklerini bilmelidir. Zira ulusal çapta hizmet veren pek çok vize merkezinin tüm büyükşehirlerde şubeleri bulunmaktadır. Alanının öncü firmalarından biri olan Long Vize Turizm firmamızın şubelerini öğrenmek, vize işlemleri hakkında detaylı bilgi almak ve işlem başlatmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Myanmar Vize Evrakları

Myanmar için vize başvurusunda bulunacak olan kişiler, başvuracakları vize türüne göre kendilerinden talep edilen evrakları hazırlamak ve başvuru makamlarına sunmakla yükümlüdür. Sunulacak evraklarda herhangi bir eksiklik olması durumunda vize başvuruları ret yanıtı almaktadır. Başarılı bir vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin hazırlamaları gereken Myanmar vize evrakları şunlardır:
En fazla son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olan ve halihazırda henüz 6 ay daha geçerliliği bulunan bir bordo pasaport.
En fazla son 6 ay içerisinde çekilmiş, tercihen sakalsız ve gözlüksüz biyometrik fotoğraf.
Myanmar vize başvuru formu ve Myanmar vize başvuru dilekçesi.
Kişinin seyahat masraflarını karşılama gücüne sahip olduğunu gösterir nitelikte banka hesap dökümleri ve maaş bordrosu.
Vize başvuru harcının yatırıldığına dair banka dekontu.
Davetiye gereken vize türleri için vize davetiyesi.
Otel ve uçak bileti gibi seyahate ait rezervasyon bilgileri

Sosyal Medya

Hemen Başvur

Whatsapp

+90 553 716 0325

Telefon

0312 426 0325

Whatsapp Vize Ülkeleri Hemen Ara Vize Ön Başvuru Formu