Skip to content

Slovenya Vize Başvuru Şartları 2022

Slovenya Vizesi

Slovenya Vize Başvuru Şartları 2022 Slovenya vizesi başvuruları için öncelikle geçerli bir pasaportun bulunması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti ile Slovenya ülkesi arasında yapılan vize antlaşmasına göre umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, kısa süreli ve uzun süreli seyahatlerde vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Pasaport türlerinden olan hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamili kişiler ise kısa süreli seyahatlerde, vize işlemlerinden muaf tutulurlar. Slovenya ülkesi, Schengen ülkelerinden birisi olması nedeniyle kısa süreli seyahatlerinde Slovenya vizesi alınmak zorundadır.

Bu vize kısa süreli yani 180 gün içerisinde en fazla 90 gün seyahat hakkı tanımaktadır. Slovenya vizesi kategorileri içerisinde kısa süreli seyahatlerde, başvuru işlemleri doğrudan Slovenya Konsolosluğu’na ya da Büyükelçiliği’ne yapılamamaktadır. Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği tarafından vize başvurularının alınmasında ve tüm vize işlem süreçlerinin takibinde yetkilendirilen Long Vize Turizm şirketimiz aracılığıyla vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Slovenya Vize İşlemleri

Slovenya vize işlemleri hakkında güncel ve detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Slovenya vize işlemleri için öncelikle vize başvurusunda bulunan kişilerin, seyahat türünü ve süresini belirlemeleri gerekir. Seyahat türüne uygun şekilde gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması, vize randevusunun oluşturulması ve vize ücretinin de yatırılması zorunludur.

Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği yetkilileri, vize işlemlerinin yürütülmesi esnasında titizlikle davranmaktadır. Slovenya, Schengen ülkesi olduğundan vize işlemleri, Schengen prosedürüne uygun şekilde hazırlanır. Slovenya’ya seyahat eden kişiler, Slovenya üzerinden diğer Schengen ülkelerine de geçiş yapabilirler. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus Slovenya Schengen vizesi ile seyahat edecek kişilerin ilk girişlerinin Slovenya’ya olması gerekir.

Slovenya Vize Başvurusu

Slovenya vize başvurusu, Long Vize Turizm aracılığı ile gerçekleştirilir. Slovenya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahipleri, 90 günlük veya daha uzun süreli seyahatleri için vize almaları zorunludur. Ancak hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri, 90 günlük seyahatleri için vize almalarına gerek yoktur. Slovenya kısa süreli vize başvuruları, direkt Slovenya Konsolosluğu’na veya Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilmez.

Slovenya kısa süreli vize başvuruları, yetkilendirilen Long Vize Turizm aracılığı ile gerçekleştirilir. Slovenya vize başvurularının olumlu veya olumsuz yönde sonuçlandırılması hususunda tek yetki Slovenya Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne aittir. Slovenya vize başvurusunda bulunacak kişiler, vize başvuru formunu prosedüre uygun şekilde doldurup, vize başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir.

Slovenya Vize Randevusu

Slovenya vize randevusu, vize başvuruları için zorunludur. Vize için gerekli evrakların ve belgelerin teslim edilmesi, parmak izi bilgisi ve biyometrik fotoğrafın doğrulanması için vize randevusu oluşturulmalıdır. Vize başvurularında elzem durumlar dışında vize randevusu oluşturulması zorunludur. Slovenya vize randevusu, Slovenya Büyükelçiliği’nden veya Konsolosluğu’ndan talep edilir.

Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği’nin yoğunluğuna uygun şekilde randevu günü oluşturulur. Vize başvurusunda bulunan kişilerin, randevu gününde ve saatinde talep edilen yerde hazır olmaları gerekir. Slovenya vize randevusu oluşturmak için Long Vize Turizm şirketimizle irtibata geçebilirsiniz. Long Vize Turizm olarak vize randevusu oluşturma, gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması gibi tüm vize işlemlerini uzman ve deneyimli personelimizle gerçekleştirmekteyiz.

Slovenya Vize

Slovenya vize başvurusunda bulunacak kişilerin; öncelikle aile ziyareti, arkadaş ziyareti, turistik, ticari amaçlı vb. seyahatlerden birine göre vize türünü belirlemeleri gerekir. Slovenya, Avrupa birliğine üye ve Schengen kapsamında yer almaktadır. Vize başvuruları, Schengen kategorisinde gerçekleştirirler. Slovenya başvuruları, Slovenya Konsolosluğu’na veya Büyükelçiliği’ne yapılır. Ancak kısa süreli vize başvuruları direkt olarak Konsolosluğa veya Büyükelçiliği yapılmaz. Kısa süreli vize başvuruları, Long Vize Turizm aracılığı ile gerçekleştirilir.

Vize başvurusunda bulunan kişilerin, Slovenya Konsolosluğu tarafından talep edilen işlemleri, prosedüre uygun şekilde tamamlamaları gerekir. Aksi durumda Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği yetkilileri, vize başvurularını olumsuz yönde sonuçlandırılacaktır. Bu durum vize başvurusu yapan kişinin, maddi ve manevi zarara uğramasına neden olacaktır. Bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmamak için Slovenya vize işlemleri için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Vize Başvuru Merkezi

Slovenya vize başvuru merkezi olarak Long Vize Turizm şirketimiz görev yapmaktadır. Long Vize Turizm olarak Slovenya vize başvurusu için gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması, başvuru formunun doldurulması, vize randevusu oluşturma gibi tüm vize işlemlerini uzman ve deneyimli personelimiz ile gerçekleştirmekteyiz. Vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi, Slovenya Büyükelçiliği’ne ve Konsolosluğu’na aittir.

Ancak Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği, vize başvurularını değerlendirirken gerekli evrakların ve belgelerin prosedüre uygun şekilde hazırlanıp hazırlanmadığına dikkat etmektedir. Belgelerde görülen yanlış veya eksik bir evrak, vize başvurularının olumsuz yönde sonuçlanmasına neden olacaktır. Vize başvuruları için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Vize Çeşitleri

Slovenya vize çeşitleri, vize başvurusunda bulunan kişinin seyahat süresine, seyahat nedenine ve Türkiye’deki iş statüsüne göre değişiklik gösterir. Vize türleri, kısa süreli ve uzun süreli olarak iki kategoride incelenir. Vize başvurusunda bulunan kişilerin, öncelikle vize türünü belirleyip; vize türüne uygun şekilde vize işlemlerini yürütmeleri gerekir. Slovenya vize çeşitleri şunlardır:
Slovenya aile ziyareti vizesi
Slovenya arkadaş ziyareti vizesi
Slovenya turistik vize
Slovenya ticari vize
Slovenya transit vize
Slovenya eğitim vizesi
Slovenya vatandaşlık vizesi
Slovenya aile birleşimi vizesi
Slovenya ulusal vize
Slovenya işçi vizesi
Slovenya vize çeşitleri hakkında detaylı bilgi için, Long Vize Turizm müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Ticari Vize

Slovenya ticari vize; Slovenya’ya iş görüşmesi, fuar, fabrika açılışı gibi nedenlerden dolayı seyahat edecek kişilerin başvurduğu vize türüdür. Slovenya ticari vizesi, kısa süreli vize kategorisinde yer almaktadır. Ticari vize başvuruları, direkt olarak Slovenya Konsolosluğu’na veya Büyükelçiliği’ne yapılmaz. Slovenya ticari vize başvurularını, Long Vize Turizm aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Ticari vize başvurularında en önemli evraklardan birisi Slovenya’da bulunan firma yetkilisi veya yöneticisinin vize başvurusunda bulunan kişiyi davet ettiğine dair Slovenya Konsolosluğu’na göndereceği davetiyedir. Davetiye içerisinde, davetiye gönderen kişinin kişisel bilgilerinin de yer alması gerekir. Slovenya ticari vize başvurularında, Slovenya’da bulunan kişi tarafından davetiye gönderilmediği takdirde vize başvuruları olumsuz yönde sonuçlanacaktır.

Slovenya Turistik Vize

Slovenya turistik vize, kısa süreli bize kategorisinde yer almaktadır.  Slovenya’ya gezi amacı ile seyahat etmek isteyen kişiler, Slovenya turistik vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Slovenya turistik vize başvurularında, vize başvurusunda bulunan kişinin seyahat süresine ve Türkiye’deki iş statüsünü uygun şekilde gerekli evrakları ve belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekir. Ayrıca Slovenya turistik vize başvurularında, vize ücretinin de yatırılması zorunludur.

Slovenya, Schengen ülkeleri arasında yer aldığından Slovenya Schengen vizesi sahipleri, diğer Schengen ülkelerine geçiş yapabilirler. Slovenya Schengen vizesi ile diğer birçok Schengen ülkesine turistik seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Slovenya turistik vize başvurusu ve gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması gibi tüm vize işlemleri için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Aile Ziyareti Vizesi

Slovenya aile ziyareti vizesi, Slovenya’da daimi olarak yaşayan aile bireyini ziyaret amacıyla talep edilen vize türüdür. Slovenya aile ziyareti vizesi, kısa süreli vize türleri arasında yer almaktadır. Aile ziyareti vize başvurularında, Slovenya’da bulunan aile bireyinin Slovenya Konsolosluğu’na bir davetiye göndermesi gerekir. Bu davetiye içerisinde, vize başvurusunda bulunan kişinin kişisel bilgileri, gidiş-dönüş tarihleri de açıkça yazılmalıdır.

Ayrıca Slovenya’da bulunan aile bireyinin, vize başvurusunda bulunan kişinin vize süresi dolduktan sonra tekrar ülkeye döneceğinin teminatını da vermesi gerekir. Slovenya aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunan kişilerin, Slovenya’da çalışma hakları yoktur. Slovenya aile ziyareti vizesi hakkında detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimizi arayarak veya birebir görüşme sağlayarak ulaşabilirsiniz.

Slovenya Arkadaş Ziyareti Vizesi

Slovenya arkadaş ziyareti vizesi, Polonya’da ikamet eden ve oturma izni alan kişiyi ziyaret etmek amacıyla talep edilen kısa süreli seyahat kategorisinde yer alan bir vizedir. Bu vizeyi alabilmenin en temel şartlarından birisi Slovenya’da ikamet eden arkadaş atfından Slovenya Konsolosluğuna hitaben davet mektubu göndermesidir. Davet mektubunun içeriğinde davet mektubu gönderen kişiye ve davet edilen kişiye ait kimlik bilgileri yer almalıdır ve davet mektubunda davet edilen kişinin seyahat süresi sonunda tekrar geldiği ülkeye geri döneceğinin garantisini yazılı olarak ifade edilmelidir.

Slovenya Arkadaş ziyareti vizesi alabilmek için kişinin mesleki statüsüne göre hazırlanması gereken evraklar, finansal evraklar ve kişisel evraklar olmak üzere tüm evrakların Slovenya Konsolosluğu Tarafından belirlenen usul şartlarına ve resmi prosedürlere göre hazırlanmalıdır. Vize hakkında detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimiz müşteri temsilcilerini arayabilirsiniz.

Slovenya Vize Şartları

Slovenya vize şartları, vize antlaşmasında yer alan hükümlere göre belirlenmiştir. Türkiye’den Slovenya ülkesine turistik gezi, aile ziyareti, arkadaş ziyareti, transit geçiş, ticari faaliyetlerde bulunmak, eğitim-öğretimini tamamlamak gibi amaçlarla seyahat edilir. Seyahat amacına, seyahat süresine, kişinin meleğine ve talep edilen vize türüne göre vize şartları değişir. Vize şartları genel olarak; geçerli bir pasaportun bulunması, pasaportun 10 yıldan eski olmaması, sayfaları deforme olmamalı ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 sayfasının boş bulunması, vize talep dilekçesinin yazılması, Vize başvuru formunun usulüne göre tanzim edilmesi olarak sıralanabilir.

Bu şartlar dışında kişinin talep ettiği vize türü ve mesleğe ait evrakların ve belgelerin hazırlanması, föy açma, randevu alınması, evrakların ve belgelerin eksiksiz ve yanlış bilgi içermeyecek şekilde hazırlanmış haliyle teslim edilmesi gerekir. Detaylı bilgi almak ve profesyonel destek için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Vizesi Hangi İllerden Alınır?

Slovenya Vizesi Hangi İllerden Alınır? Kısa süreli seyahatlerde başvurular Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği tarafından yetki verilen resmi başvuru merkezleri ve yetkilendirilen şirketler tarafından alınmaktadır. Long Vize Turizm şirketimiz, Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği tarafından yetki verilen bir şirket olup; vize başvurularının alınmasında ve Slovenya vize işlemleri konusunda her aşamayı ülke temsilcileri ve uzman personeli ile başvuru sahibi adına tamamlayarak vize alınmasını sağlar.

Long Vize turizm şirketi olarak Adıyaman, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Aksaray, Antalya, Ankara, Artvin, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Batman, Bartın, Bilecik, Bayburt, Bitlis, Bingöl, Burdur, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Çankırı, Denizli, Düzce, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Elazığ, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Giresun, Hatay, Hakkâri, Isparta, Iğdır, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karaman, Kayseri, Karabük, Kırıkkale, Kars, Kilis, Kırşehir, Kırklareli, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mardin, Manisa, Muğla, Mersin, Muş, Niğde, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Sinop, Siirt, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Yalova ve Zonguldak olmak üzere 81 ilden vize başvurusu almaktadır.

Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?

Slovenya vizesi Nasıl Alınır? Slovenya vizesi alınmadan önce öncelikle Slovenya’ya hangi amaçla seyahat gerçekleştirilmek istendiği, seyahat süresinin kapsamı ve talep edilecek vize türüne karar verilmelidir. Burada önemli nokta seyahat amacına uygun vize talep edilmesidir. Daha sonra vize dilekçesi yazarak alınan karar detaylı bir şekilde yazılır ve dilekçe içeriğinde seyahatteki masrafların karşılanacağını ve seyahat süresi bittikten sonra tekrar dönüleceğinin taahhüt edilmesi gerekiyor. Bir sonraki aşama vize başvuru formu eksiksiz, başvuru sahibine ait doğru bilgiler içerecek şekilde tanzim edilmeli ve imzalanması gereken kısımlar başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

İmza ile ilgili dikkat edilecek husus başvuru formunda yer alan imzanın diğer evrak ve belgelerde atılan imza ile aynı olmasıdır. Vize randevusu alınır, vize ücreti ödenir, seyahat türüne, mesleki statüye ve vize türüne göre hazırlanması gereken evraklar ve belgeler teslim edilerek sonuçlanması beklenir. Slovenya Konsolosluğu tarafından vize başvurularının alınması ve her aşamanın takip edilmesinde yetki verilen Long Vize Turizm şirketimiz, başvuru sahibi adına tüm işlemleri tamamlayarak vize alınmasını sağlamaktadır.

Slovenya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Slovenya vize randevusu nasıl alınır? Kısa süreli seyahat kategorisi içerisinde yer alan turistik vize, ticari vize, aile ziyareti vizesi, arkadaş ziyareti vizesi gibi vize türleri için başvurular, doğrudan Slovenya Konsolosluğu’na ve Büyükelçiliği’ne yapılamamaktadır. Bu tür vize talepleri için başvurular, Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği tarafından yetki verilen resmi başvuru merkezleri ve yetkili şirketler aracılığıyla alınmaktadır. Uzun süreli seyahatlerde ise başvurular Slovenya Konsolosluğu’na ya da Slovenya Büyükelçiliği’ne yapılması zorunludur.

Slovenya vize randevusu alınmadan vize başvuruları yapılamaz. Vize randevusu yetkili şirket olan Long Vize Turizm şirketimiz başvuru sahibi adına almaktadır. Alınan vize randevusu günü ve saatinde başvuru sahibi şahsen bulunmak zorundadır. Randevu saatinden yarım saat öncesinden aksilik yaşanmaması için bulunmak faydalı olacaktır. Randevu günü biyometrik işlem olan parmak izi uygulamasına tabi olunur ve alınmak istenen vize türüne göre hazırlanan evrakalar ve belgeler teslim edilir. Detaylı bilgi şirketimiz yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovenya vize başvurusu nasıl yapılır? Sorusu için seyahat amacı ve seyahat süresi ve alınacak vize hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı vize talep dilekçesi yazılır. Ardından vize başvuru formu doldurulur. Vize ücreti yatırılır ve hazırlanan evrakların ve belgelerin teslimi/ parmak izi işlemleri için vize randevusu alınır. Verilen randevu günü ve saatinde başvuru merkezinde şahsen bulunulur.

Vize evrakları ve belgelerinin teslim edildiği Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği yetkilileri, başvuru evraklarını inceleyerek başvurular hakkında olumlu/olumsuz karar verirler. Tüm bu aşamaları sizin adınıza gerçekleştirebilecek olan Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen Long Vize Turizm şirketimizden profesyonel destek alarak en kısa sürede vize alabilirsiniz. Şirketimiz Slovenya ülke temsilcileri ve uzman personeli ile hizmet vermektedir.

En Kolay Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?

En Kolay Slovenya Vizesi Nasıl Alınır? kısa süreli ve uzun süreli vize kategorisinde seyahat amacına göre birçok çeşidi bulunur. Kısa süreli seyahatler yani 180 gün içerisinde en fazla 90 gün seyahat hakkı tanıyan vize türleri Slovenya arkadaş ziyareti vizesi, Slovenya aile ziyareti vizesi, Slovenya turistik vize, Slovenya ticari vize gibi sıralanabilir. 90 günden fazla seyahatler uzun süreli seyahat kapsamına girmekte ve uzun süreli vize türleri ise, Slovenya göçmenlik vizesi, Slovenya aile birleşimi, Slovenya öğrenci vizesi, Slovenya ulusal vize, Slovenya işçi vizesi, Slovenya oturum vizesi gibi vizelerdir. Kısa süreli seyahatlerde başvurular, doğrudan Slovenya Konsolosluğu ya da Slovenya Büyükelçiliği’ne yapılamaz.

Uzun süreli seyahatlerde ise randevu almak şartıyla başvurular, Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği’ne yapılmak zorundadır. Slovenya Konsolosluğu ve Slovenya Büyükelçiliği görev alanları, il bazında belirlenmiştir. İllere göre başvurular Slovenya Konsolosluğu’na ya da Slovenya Büyükelçiliği’ne yapılır. En kolay Slovenya vizesi, 81 ilden vize başvurusu alan ve başvuru sahibi adına vize başvurusunu yapan, her aşamayı resmi prosedürlere göre tamamlayarak kısa sürede Slovenya vizesi almayı sağlayan, Long Vize turizm aracılığıyla alabilirsiniz.

Slovenya Schengen Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Slovenya Schengen vizesi alırken dikkat edilmesi gerekenler, 180 gün içerisinde en fazla 90 gün seyahat hakkı tanıyan kısa süreli seyahat kategorisinde yer alan bir vizedir. Slovenya’ya turistik seyahat, aile ziyareti, arkadaş ziyareti, ticari amaçlı seyahatler gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vizesi almak zorundadırlar. Schengen ülkesi olan Slovenya ülkesine giriş yaptıktan sonra diğer Schengen ülkelerine transit geçiş yaparak seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Schengen vizesi alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ise şunlardır:

Vize alırken vizenin tek girişli mi, çift girişli ya da çok girişli mi olacağına karar verilmelidir. Bu vize ile 6 ay içerisinde en fazla 90 gün seyahat hakkınız bulunmaktadır. Süre bittikten sonra geri dönüş yapmanız gerekir. Vize alabilmek için geçerli bir pasaportunuzun bulunması ve pasaportun geçerliliği en az 6a y olmalıdır. Diğer detaylar hakkında Long Vize Turizm şirketimizin müşteri temsilcilerini arayarak, gerekli bilgilendirmeleri alabilirsiniz.

Slovenya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Slovenya vizesi alınırken dikkat edilmesi gereken kurallar ve en önemli şartlar; seyahat süresi, seyahat amacı ve vize türüne göre hazırlanması gereken evraklar ve belgeler ile ilgili prosedürler, başvuru sahibinin mesleki statüsüne göre hazırlanacak evraklar ve finansal durumu gösteren belgelerin nasıl hazırlanması gerektiği konusundaki şartların bilinmesi zorunludur. Her bir evrak ve belgenin hazırlanması profesyonel destek alınmasını gerektirir ve birçok şarta riayet ederek hazırlanması başvurunun olumlu yönde sonuçlanması için gereklidir. Öncelikle bordo pasaport hamili kişilerin, uzun süreli ve kısa süreli seyahatlerde vize başvurusu yapmaları zorunludur.

Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahipleri ise kısa süreli seyahatlerde vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur. Pasaportun 10 yıldan eski olmaması, vize işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 sayfasının boş olması, pasaportun sayfalarının eskimemiş/yıpranmamış olması gerekir. Vize başvuru formu hakkındaki şartlar ise başvuru formuna yazılacak bilgilerin başvuru sahibine ait doğru bilgiler olmasına, eksiksiz doldurulması başvurunun olumlu yönde sonuçlanması için zorunludur. Diğer şartlar hakkında detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimizden gerekli bilgileri alabilir ve profesyonel destek alarak vize başvurularınız yapabilirsiniz.

Slovenya İşçi Vizesi

Slovenya işçi vizesi, işçi statüsünde Slovenya ülkesinde çalışmak isteyen kişilerin vize başvurusu yaparak aldıkları bir vizedir. Bu vize uzun süreli seyahat kategorisinde yer aldığından doğrudan Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği’ne başvuru yapılır. Slovenya işçi vizesi alabilmek için en önemli şartlar; başvuru sahibinin meslek durumunu gösteren evrakların ve belgelerin ibraz edilmesi, seyahat sırasında oluşacak masrafları karşılayacak yeterli miktarda para ve çalışılacak işveren tarafından Slovenya Konsolosluğu’na hitaben davet mektubunun gönderilmesi gerekir.

Bu şartlar dışında diğer kişisel evrak ve belgeler ile birlikte vize türüne ait evraklar resmi usullere göre hazırlanmalıdır. Uzun seyahat kategorisinde yer alan işçi vizesi için Slovenya D vize başvuru formu doldurulmalıdır. İşçi vizesi ile ilgili vize işlemleri için Long Vize Turizm şirketimizden profesyonel destek alabilirsiniz. Şirketimiz başvuru sahibi adına tüm işlemleri tamamlayarak vize alınmasını sağlamaktadır.

Slovenya Ulusal Vize

Slovenya ulusal vize uzun süreli vize türleri arasında yer almaktadır. Ulusal vize yani D vize başvuruları, Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği’ne yapılmalıdır. Slovenya ulusal vize için Slovenya Konsolosluğu’ndan Slovenya vizesi randevusu talep edilmesi gerekir. Vize türüne uygun şekilde gerekli evraklar ve belgeler hazırlanmalıdır. Slovenya ulusal vizesi, Slovenya’da sınırsız olarak kalma hakkına sahip olmanızı sağlar. Aile birleşimi, eğitim, çalışma izni gibi vize türleri de uzun süreli vize türleri arasında yer alır.

Slovenya ulusal vizesi, ülkede sınırsız kalma hakkı tanıdığından Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği, ulusal vize başvurularında titiz davranmaktadır. Gerekli evrakların ve belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve Slovenya Konsolosluğu’na teslim edilmesi gerekir. Slovenya vizesi için gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Oturum Vizesi

Slovenya oturum vizesi, Slovenya’da sürekli yaşamak isteyen kişilerin talep ettiği vize türlerinden birisidir. Slovenya oturum vizesi, uzun süreli vize başvuruları arasında yer almaktadır. Slovenya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaport sahipleri, kısa ve uzun süreli seyahatleri için vize başvurusu yapmaları zorunludur. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri de oturum vizesi için vize almaları zorunludur. Slovenya oturum vizesi için doğrudan Slovenya Konsolosluğu’na veya Büyükelçiliği’ne vize başvurusu yapılabilir.

Slovenya oturum vizesi almak isteyen kişilerin, vize başvuru formu tanziminde eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve vize başvurusu yapması gerekir. Slovenya oturum vize başvuru formunun oluşturulması ve diğer vize işlemleri için Long Vize Turizm şirketimizden profesyonel hizmet alabilirsiniz.

Slovenya Çalışma Vizesi

Slovenya çalışma vizesi, Slovenya’da çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının talep ettiği vize türüdür. Slovenya çalışma vizesi, aynı zamanda ülkede yaşama ve oturma iznidir. Slovence çalışma vizesi, uzun süreli vize başvuruları arasında yer almaktadır. Çalışma vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin, en fazla 10 yıl içerisinde alınmış ve halen geçerliliği devam eden bir pasaportlarının bulunması gerekir. Slovenya çalışma vizesi, uzun süreli vize kapsamında yer aldığından tüm pasaport sahiplerinin vize başvurusu yapmaları zorunludur.

Slovenya Schengen ülkeleri arasında yer aldığından vize başvuruları Slovenya vizesi prosedürlerine uygun şekilde hazırlanır. Slovenya çalışma vizesi başvurusu ve gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi

Slovenya aile birleşimi vizesi başvurusu, yakın akrabalar ve eşlerin talep ettiği vize türüdür. Slovenya’da bulunan aile yakını ile aynı çatı altında yaşamak isteyen kişiler, Slovenya aile vizesi birleşimi başvurusunda bulunurlar. Slovenya aile birleşimi vizesi, uzun süreli bize kategorisinde arasında yer almaktadır. Slovenya aile birleşimi vizesi, ortalama 2 ile 5 ay arasında sonuçlanır.

Slovenya aile vizesi başvurusunda bulunan kişilerin, yıpranmamış ve eskimemiş bir pasaportlarının bulunması gerekir. Slovenya ülkesi Schengen ülkesi olduğundan vize başvuruları Schengen prosedürüne uygun şekilde yapılır. Slovenya vizesi için Slovenya Konsolosluğu’na veya Slovenya Büyükelçiliği’ne vize başvurusu gerçekleştirilir. Slovenya aile birleşimi vize işlemleri için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Göçmenlik Vizesi

Slovenya göçmenlik vizesi, Slovenya’da daimi yaşamak isteyen kişilerin başvurduğu vize türüdür. Slovenya göçmenlik vizesi, uzun süreli vize kategorisinde yer almaktadır. Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği, kısa süreli vize başvurularını direkt olarak almaz. Slovenya kısa süreli vize başvuruları için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçip, vize başvurularınızı oluşturabilirsiniz.

Slovenya göçmenlik vize başvurusunda bulunan kişilerin, Slovenya Konsolosluğu’na ya da Büyükelçiliği’ne seyahat nedenini belirten bir dilekçe yazıp göndermeleri gerekir. Slovenya göçmenlik vizesi başvuruları, uzun süreli vize kategorisinde yer aldığından, Slovenya Konsolosluğu gerekli evrakların ve belgelerin incelenmesi aşamasında titizlikle süreci yürütmektedir. Slovenya göçmenlik vizesi için gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması ve diğer vize işlemleri için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Vize Evrakları

Slovenya vize evrakları; seyahat türüne, seyahat süresine ve vize başvurusunda bulunan kişinin Türkiye’deki mesleki statüsüne göre farklılık gösterir. Slovenya vize evrakları ve belgeleri, vize başvurularının olumlu yönde sonuçlanması için Slovenya Konsolosluğu’nun talep ettiği şekilde doldurup hazırlanması gerekir. Vize evrakları, herkesin hazırlamak zorunda olduğu ortak evrak ve belgelerin yanı sıra, seyahat türüne ve seyahat süresine göre değişiklik gösteren ek evrak ve belgeler de bulunur. Slovenya vizesi için gerekli evraklar şunlardır:

En az 6 ay geçerliliği bulunan ve 2 sayfası boş olan pasaport
Daha önceden varsa Schengen vize fotokopileri
2 adet 35 x 45 mm boyutlarında biyometrik fotoğraf
Vize başvuru formu
Dilekçe
T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi
Otel ve konaklama bilgileri
Uçak rezervasyonları
Sağlık sigortası poliçesi
Bankada yeteri miktarda para
Slovenya Konsolosluğu yetkilileri, bazı durumlarda ek evrak ve belge talebinde bulunabilir. Slovenya vizesi için gerekli evraklar ve belgeler hakkında detaylı bilgiye Long Vize Turizm şirketimizden ulaşabilirsiniz.

Slovenya Vize Belgeleri

Slovenya vize belgeleri hazırlanırken Schengen vizesine uygun şekilde hazırlanır. Slovenya, bir Avrupa ülkesi olup; aynı zamanda Schengen ülkelerindendir. Vize işlemleri, Schengen kapsamında yürütülür. Slovenya vize belgeleri; Slovenya vize türüne, seyahat süresine, vize başvurusunda bulunan kişinin mesleğine göre değişir. Vize için gerekli belgeler şunlardır:
En az 6 ay geçerliliği bulunan ve yıpranmamış eskimemiş bir pasaport
Vize başvuru formu
Otel ve uçak rezervasyonları
Biyometrik fotoğraf
Davetiye
Seyahat süresini ve nedenini belirten dilekçe
Tam vukuatlı nüfus cüzdanı fotokopisi
Uçak ve otel rezervasyonları
Bankada masrafları karşılayacak yeterli miktarda para
Sağlık sigortası
Biyometrik fotoğraf
Vize İçin gerekli belgeleri, Slovenya Konsolosluğu’nun talep ettiği şekilde düzenlemek için Long Vize turizm şirketimiz ile iletişime geçebilir ve şirketimiz aracılığıyla başvuru işlemlerini yapabilirsiniz.

Çalışmayan Kişi İçin Slovenya Vize Evrakları

Çalışmayan kişi için Slovenya vize evrakları ve belgeleri hakkında detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Türkiye’de bir işi bulunmayan kişilerin talep ettiği vize başvurularında en önemli husus vize masraflarının karşılanacağının teminatı gösterilmelidir. Çalışmayan kişi için Slovenya vize evrakları şunlardır:
En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport
Davetiye
2 adet biyometrik fotoğraf
Tam vukuatlı nüfus cüzdanı fotokopisi
Dilekçe
Vize başvuru formu
Otel ve uçak rezervasyonları
Seyahat giderlerini karşılayacak sponsor
Bankada yeteri miktarda para
Çalışmayan kişi için Slovenya vize başvurularında, Slovenya Konsolosluğu bazı durumlarda ek evrak ve belge talebinde bulunabilir.

Ev Hanımı Slovenya Vizesi Evrakları

Ev hanımı için Slovenya vizesi evrakları vize başvurusunda bulunan kişinin hazırlaması gereken belgelerdir. Slovenya vize başvurusunda bulunacak kişilerin, vize türüne ve seyahat süresine uygun şekilde gerekli evrakları ve belgeleri tamamlayıp; Slovenya Konsolosluğu’na vize başvurusu gerçekleştirmeleri gerekir. Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği vize için gerekli evrakların ve belgelerin incelenmesinde ve vize başvurusunun sonuçlandırılmasını yetkilidir. Ev hanımı için Slovenya vizesi evrakları ve belgeleri şunlardır:
10 yıldan daha eski olmayan pasaport
Vize başvuru formu
Varsa daha önceden pasaport fotokopileri
T.C. kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi
Biyometrik fotoğraf
Seyahat sağlık sigortası
Uçak ve otel rezervasyonları
Banka hesap hareketleri
Vize masraflarını karşılayacak 1. Dereceden akraba evrakları
Varsa mal ve araç tapu fotokopileri
Evli kişiler için evlilik cüzdanı
Davetiye mektubu
Ev hanımı için Slovenya vizesi ve evraklarının prosedüre uygun şekilde hazırlanması için Long Vize Turizm şirketi ile iletişime geçebilirsiniz.

Memur İçin Slovenya Vize Evrakları

Memur için Slovenya vize evrakları hakkında detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Türkiye’de bir kamu kurumunda memur olarak çalışan kişiler, vize başvurusunda bulunduğu takdirde işi statüsünü uygun şekilde gerekli evrakları ve belgeleri hazırlaması zorunludur. Memur için Slovenya vizesi evrakları ve belgeleri şunlardır:
En az 6 ay geçerliliği bulunan ve 2 sayfası boş olan pasaport
T.C. kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi
2 adet biyometrik fotoğraf
Otel ve uçak rezervasyonları
Seyahat süresini ve nedenini açıklayan dilekçe
Vizesi başvuru formu
Banka hesap ekstresi
Son 3 aya ait maaş bordrosu
Çalışılan kuruma ait izin belgesi
Memuriyet belgesi fotokopisi

Çalışan İçin Slovenya Vize Evrakları

Çalışan için Slovenya vize evrakları, vize başvurusunda bulunan kişinin Türkiye’de yaptığı iş statüsüne göre farklılık gösterir. Vize evrakları ve belgeleri, vize başvurularının başarılı sonuçlanması için oldukça önemlidir. Çalışan için Slovenya vize evrakları ve belgeleri şunlardır:
En az 6 ay geçerliliği bulunan ve 2 sayfası boş olan pasaport
Vizesi başvuru formu
T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi
Seyahat nedenini ve süresini belirten dilekçe
Uçak ve otel rezervasyonları
Sağlık sigortası poliçesi
Varsa gayrimenkul bilgilerini gösteren belgeler ve araç-tapu fotokopisi
Çalışılan kuruma ait izin belgesi
Son 3 aya ait maaş bordrosu
Bankada yeterli miktarda para
Slovenya Konsolosluğu yetkilileri, bazı durumlarda ek evrak ve belge talebinde bulunabilir. Çalışan için Slovenya vize evrakları ve belgeleri hakkında güncel ve detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İşveren İçin Slovenya Vize Evrakları

İşveren için Slovenya vize evrakları ve belgeleri; vize türüne, seyahat süresine ve iş statüsüne göre farklılık göstermektedir. Slovenya Konsolosluğu tarafından talep edilen evrakların ve belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanıp, vize başvurusu oluşturulması gerekir. İşveren için Slovenya vize evrakları ve belgeleri şunlardır:
En fazla 10 yıl içerisinde alınmış ve halen geçerliliği devam eden pasaport
Daha önceden varsa Schengen vize fotokopileri
T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi
Vize başvuru formu
Vize Talep Dilekçesi
Davetiye
Sağlık sigortası poliçesi
Vergi levhası fotokopisi
Tapu kayıt bilgileri, araç ruhsat fotokopisi
Şirket evrakları
İmza sirküleri
Ticari sicil gazetesi fotokopisi
İşveren için Slovenya vize evrakları hakkında detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimiz bünyesinde çalışan müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Öğrenci İçin Slovenya Vize Evrakları

Öğrenci için Slovenya vize evrakları hakkında detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Slovenya vize evrakları ve belgeleri, tüm vize başvurusunda bulunan kişilerin ortak olarak hazırlaması gereken evraklar ve belgelerin yanı sıra vize türüne ve vize başvurusunda bulunan kişinin mesleğine göre de bazı ek evrak ve belgelerin ilave edilmesi gerekir. Vize başvurularında, bu hususlara dikkat edilmediği takdirde vize başvuruları olumsuz yönde sonuçlanacaktır. Öğrenci için Slovenya vize evrakları ve belgeleri şunlardır:
En az 6 ay geçerliliği bulunan ve yıpranmamış/eskimemiş bir pasaport
2 adet biyometrik fotoğraf
T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi
Seyahat nedenini belirten dilekçe
Bazı vize türleri için dilekçe
Vize başvuru formu
Uçak ve otel rezervasyonları
Sağlık sigortası
Varsa eski Schengen vize fotokopileri
Öğrenim görülen okuldan alınan öğrenci belgesi
Öğrenim görülen okuldan alınan izin belgesi
18 yaşından küçükler için noter onaylı anne/baba muvafakat namesi

Çiftçi İçin Slovenya Vize Evrakları

Çiftçi için Slovenya vize evrakları ve belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlanıp, vize başvurusu yapılması gerekir. Vize başvurularında, Slovenya Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin ve evrakların prosedüre uygun şekilde hazırlanması, vize başvurularının başarılı olması için oldukça önemlidir. Eksik ve yanlış evrak, vize başvurularının ret almasına veya Slovenya Konsolosluğu’nun tekrar ek belge ve evrak talebinde bulunmasına neden olabilir. Bu tür olumsuzluklarla karşılaşmamak için ve planlanan zamanda Slovenya seyahati gerçekleştirebilmek için Long Vize Turizm şirketi ile iletişime geçebilirsiniz. Çiftçi için Slovenya vize evrakları ve belgeleri şunlardır:
Pasaport
T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi
Vize talep dilekçesi
Vize başvuru formu
Otel ve uçak rezervasyonları
2 adet biyometrik fotoğraf
Çiftçilik belgesi
Ziraat odası kaydı
Mal ve araç tapu fotokopisi
Bankada yeterli miktarda para

Slovenya Büyükelçiliği Vize

Slovenya Büyükelçiliği vize başvurularını kabul etmekle ve değerlendirmekte yetkili kurumdur. Türkiye ile Slovenya devleti aralarındaki ulusal, ekonomik ve ticari ilişkilerin devamlılığı için Slovenya Dışişleri Bakanlığı’nca Türkiye’de Slovenya Büyükelçiliği aktif olarak hizmet vermektedir. Slovenya Büyükelçiliği, bölge sınırlaması olmadan Türkiye’nin her ilinden vize başvurularını kabul etmektedir.

İlk defa Slovenya Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişilerin, parmak izi bilgisi vermesi gerekir. Bu nedenle vize başvurularında, Slovenya Büyükelçiliği’nden vize randevusu talep edilmelidir. Slovenya Büyükelçiliği, Türkiye’nin Ankara ilinde bulunmaktadır. Slovenya Büyükelçiliği vize tarafından talep edilen vize evrakları ve belgelerinin hazırlanması, vize randevusu oluşturulması gibi tüm vize işlemleri için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Konsolosluğu Vize

Slovenya Konsolosluğu vize başvurularını kabul etmekle ve değerlendirmekle yetkili kurumdur. Slovenya vize başvurusu yapacak kişilerin, Slovenya Konsolosluğu tarafından belirlenen evrakları ve belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları ve vize başvurusu oluşturmaları gerekir. Slovenya Konsolosluğu, Türkiye’nin İstanbul ilinde bulunmaktadır. Vize başvurularında gerekli evrakların ve belgelerin tamamlanmasından sonra Slovenya Konsolosluğu yetkilileri, gerekli evrakları ve belgeleri inceleyerek vize başvurularını sonuçlandırır.

Slovenya Konsolosluğu, hafta içi belirli günlerde vize başvurularını kabul etmektedir. Kısa süreli Slovenya vize başvuruları, Slovenya Konsolosluğu’na yapılmamaktadır. Kısa süreli vize başvuruları için Slovenya Konsolosluğu tarafından Long Vize Turizm şirketimiz görevlendirilmiştir. Slovenya vizesi başvuruları güncel ve detaylı bilgileri için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Konsolosluklar ve Adresleri

Konsolosluklar bağlı bulundukları ülkeyi temsil görevi görmekle beraber Slovenya Konsoloslukları, Slovenya Dışişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilir. Konsolosluklar, iki ülke arasında siyasi ilişkilerin güçlendirilmesi, ticari faaliyetlerin hız kazanması, vize işlemleri, Türkiye’ye gelen Slovenya vatandaşlarının doğum, ölüm, nüfus, evlilik, pasaport işlemleri gibi resmi işlerini yerine getirmekle görevlidirler. Türkiye’de görevli Slovenya Konsolosluklar ve adresleri şunlardır:

Slovenya İstanbul Fahri Konsolosluğu Adres: Hacı Reşit Paşa Sokak, No:4, 34676 Çamlıca/ /Üsküdar/İSTANBUL
Slovenya Ankara Büyükelçiliği Adres: Kırlangıç ​​Sokak, No:36, 06700, Gaziosmanpaşa/ANKARA
Slovenya İzmir Fahri Konsolosluğu Adres: İzmiroğlu İş Merkezi, 857 Sokak, No: 6/21 Konak/İZMİR 
Slovenya Antalya Fahri Konsolosluğu Adres: Fevzi Çakmak Caddesi, 1305 Sokak, No: 1, Peker Apartmanı, Kat:1/Antalya
Kısa süreli seyahat kapsamına giren vize türleri için başvurular Doğrudan Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği’ne yapılamamaktadır. Kısa süreli seyahatler için Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen Long Vize Turizm şirketimiz aracılığıyla vize işlemlerini başlatabilirsiniz.

Slovenya Vizesi Dilekçe Örneği

Slovenya vizesi dilekçe örneği için Long Vize Turizm şirketimizin resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Slovenya vize başvurularında, en önemli evraklardan birisi de dilekçedir. Vize başvurusunda bulunan kişi, seyahat süresini ve seyahat türünü belirten bir dilekçe yazıp; Slovenya Konsolosluğu’na veya Büyükelçiliği’ne göndermeleri gerekir. Dilekçede; seyahat süresi, seyahat tarihleri açıkça belirtilmelidir. Ayrıca dilekçe içerisinde Slovenya’ya seyahat edecek kişinin seyahat türünü, Slovenya Konsolosluğu yetkililerine kanıtlaması gerekir.

Slovenya dilekçesi içerisinde yer alan bilgiler ile diğer evrak ve belgelerde geçen bilgilerin birbiri ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Slovenya dilekçe örneği, her ne kadar kalıp olarak aynı görünse de vize başvurusunda bulunan kişiye göre ve seyahat türüne uygun şekilde hazırlanması gerekir. Slovenya vizesi dilekçe örneği hazırlamak için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Vize Başvuru Formu

Slovenya vize başvuru formu, Slovenya vize başvurusu için en önemli belgelerden birisidir. Slovenya vize başvurusu yapacak kişilerin, gerekli evraklar ve belgeler içerisinde bulundurması zorunlu olan başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulup tamamlanması gerekir. Slovenya vize başvuru formu, Türkçe veya İngilizce yazılabilir. Slovenya ülkesi, Schengen ülkesi olduğundan Slovenya vizesi başvuru formu da hazırlanır. Slovenya Konsolosluğu tarafından talep edilen başvuru formu, vize başvurusunda bulunan kişi hakkında bilgi sahibi olmak için istenir.

Başvuru formunda yer alan bilgilerin doğru ve açıklayıcı olmasına dikkat edilmelidir. Başvuru formu, eksiksiz bir şekilde doldurulup; imza kısmına vize başvurusunda bulunan kişinin ıslak imzasının atılması gerekir. Slovenya vize başvurularının başarılı bir şekilde sonuçlanması, başvuru formunun prosedüre uygun şekilde hazırlanması ve vize başvurularının oluşturulması için Long Vize Turizm şirketi ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Vizesi Redde İtiraz

Slovenya vizesi reddi itiraz, vize başvurusu olumsuz yönde sonuçlanan kişilerin sahip olduğu bir haktır. Vize başvurularında bazı durumlarda Slovenya konsolosluğu veya büyükelçiliği vize başvurularını ret ile sonuçlandırmaktadır. Vize başvurusu ret ile sonuçlanan kişiler Slovenya Konsolosluğu’na veya Büyükelçiliği’ne bir dilekçe yazarak vize başvurusunun olumsuz yönde sonuçlanmasına itiraz edebilir.

İtiraz gerekçeleri haklı olarak kabul edilirse tekrar bizde başvurusu oluşturulur. Slovenya vize başvurularında vize başvurusunun reddi ile sonuçlanması genellikle biz evrak ve belgelerini eksik olarak hazırlanmasıdır. Vize başvurusu ret ile sonuçlanan kişiler ret edilmesine neden olan evrak veya belgeyi tekrar düzenleyip hazırlamaları gerekir. Slovenya vizesi reddi itiraz işlemleri için Long Vize Turizm şirketimize ulaşabilirsiniz.

Slovenya Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Slovenya vize başvurularında; Slovenya turistik vize, ticari vize, aile ziyareti vizesi, transit vize, çalışma izni gibi vize türlerine ve süresine göre sonuçlanma süresi farklılık gösterebilir. Slovenya vizesi için gerekli evraklar ve belgeler tamamlanması ve vize ücreti yatırıldıktan sonra vize başvurusu yapılır. Slovenya vizesi kaç günde sonuçlanır sonuçlanma süresi, Slovenya Büyükelçiliği’ne bağlıdır. Slovenya vize başvuruları, ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanır.

Slovenya vizesi kaç günde sonuçlanır? Bazı durumlarda bu süre daha da uzayabilir. Slovenya vize başvurularının istenilen tarihte sonuçlanması için en az 1 ay öncesinden vize başvurusu yapılması gerekir. Slovenya vizesi başvurularının kısa süre içerisinde olumlu yönde sonuçlanması için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçerek vize işlemleriniz için profesyonel destek alabilirsiniz.

Slovenya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Slovenya vizesi kaç günde çıkar? Slovenya vize başvurusu yapan kişiler, vize başvurularını kısa süre içerisinde sonuçlanmasını ve seyahat planlarında herhangi bir değişiklik olmamasını isterler. Slovenya vize başvuruları, ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanır. Ancak bazı durumlarda Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği yetkilileri, ek evrak ve belge talebinde bulunabilir. Bu belgelerin hazırlanması ve tamamlanması aşamasında vize sonuçlanma süresi daha da uzayacaktır. Slovenya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği resmi tatil ve bayramlarda hizmet vermez.

Vize başvurusu yapan kişilerin, bu durumu göz önünde bulundurarak vize başvurularını oluşturmaları gerekir. Slovenya vizesi kaç günde çıkar? Başvurularında herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmamak için vize başvurularının en az 4 hafta öncesinden başlatılması daha faydalı olacaktır. Slovenya vize başvurularında gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanması ve Slovenya vizesi başvurusunun kısa süre içerisinde sonuçlandırılması için Long vize turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Slovenya Vize Ücreti

Slovenya vize ücreti hakkında güncel ve detaylı bilgi için Long Vize Turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Slovenya vize başvurularının olumlu yönde sonuçlanabilmesi için Slovenya Konsolosluğu tarafından talep edilen vize ücretinin yatırılması zorunludur. Slovenya vize ücreti; turistik, ticari, aile ziyareti, transit, eğitim, vatandaşlık gibi uzun ve kısa süreli seyahat türlerine göre farklılık gösterir. Ayrıca Slovenya vize ücreti her yıl değişiklik göstermektedir.

Slovenya vizesi işlemleri için gerekli evraklar ve belgeler teslim edilmeden önce vize ücretinin yatırılması gerekir. Vize ücretini yatırmayan kişilerin vize işlemleri başlatılmaz. Slovenya vize ücreti ve diğer vize işlemleri için Türkiye’nin 81 ilinde vize başvurusu alan Long Vize turizm şirketimize ulaşabilirsiniz.

Slovenya Vize Fiyatları

Slovenya vize fiyatları, vize türüne ve seyahat süresi ne göre değişiklik gösterir. Ayrıca Slovenya vizesi fiyatları, her yıl belirli oranlarda artırıldığından farklılık gösterir. Bu yüzden vize ücretleri hakkında güncel ve detaylı bilgi için Long vize turizm şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Slovenya vize başvurusunda bulunacak kişilerin, dikkat etmesi gereken hususlardan birisi, vize başvurularının ret ile sonuçlanması durumunda vize ücreti tekrar iade edilmez.

Tekrar bize başvurusu oluşturan kişilerin tekrar vize ücretini yatırmaları gerekir. Bunun yanı sıra vize işlemleri için harcanan diğer masraflar vize ücretine dâhil değildir. Slovenya vize başvurularının olumsuz yönde sonuçlanması durumu, vize başvurusu yapan kişi için hem maddi hem de manevî bir kayıp oluşturur. Slovenya vize işlemlerinin prosedüre uygun şekilde hazırlanması ve güncel vize ücretleri hakkında Long Vize Turizm şirketimiz müşteri temsilcilerini arayabilirsiniz.

VFS Global Slovenya Vizesi

VFS Global Slovenya vizesi işlemlerinde vize başvurularının yapıldığı resmi kurumdur. Slovenya Konsolosluğu ve Slovenya Büyükelçiliği, kısa süreli seyahat kategorisinde yer alan seyahatler olan turistik gezi, ticari faaliyet amaçlı seyahatleri aile ziyareti arkadaş ziyareti gibi seyahatler için yapılacak vize başvurularını doğrudan almamaktadır. Ancak uzun süreli seyahat kategorisindeki ulusal vize, işçi vize, göçmenlik vizesi, aile birleşimi vizesi gibi vize türleri için yapılacak başvuruları doğrudan almakla birlikte randevu alınması zorunludur.

Slovenya Konsolosluğu/Büyükelçiliği, kısa süreli seyahatleri yetkilendirdiği resmi kurum olan VFS Global vize başvuru merkezi aracılığıyla alınmasını sağlamakta ve vize başvurularının alınmasında yetki verdiği Long Vize Turizm şirketimiz aracılığıyla başvuruları almaktadır. VFS Global Slovenya Vizesi başvurusu için Ülke temsilcileri ve uzman personeli hizmet veren Long Vize Turizm şirketimizden profesyonel destek alarak planladığınız tarihte aksilik yaşanmadan en kıs aşurede vize alabilirsiniz.

Hemen Başvur

Whatsapp

+90 553 716 0325

Telefon

0312 426 0325

Whatsapp Vize Ülkeleri Destek Merkezi Vize Ön Başvuru Formu