Kütahya Vize Başvuru Merkezi; Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan illerden birisi de Kütahya’dır. Roma döneminde Cotyaeum olarak isimlendirilen Kütahya, hem kuzey hem de batıda yer alan yüksek dağ sırtlarında da doruğa kadar ulaşan tarım arazilerinin yanı sıra geniş bir yamaç alanına da sahiptir. Ayrıca Ege Bölge’sinde yer alan ilimiz, toplam 266 bin 784 nüfusu da içerisinde barındırmaktadır.
Balıkesir, Manisa, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bilecik, Uşak ve Bursa illeri ile komşu olan Kütahya ilimizde, başlıca geçim kaynakları arasında tarım ve sanayi yer almaktadır. Burada yaşayan nüfusun ise %70’i tarım, hayvancılık, balıkçılık ve ormancılıkla uğraşmaktadır. Kütahya’da yaşayan insanların bazı dönemlerde iş nedeniyle yurt dışına seyahat etmeleri gereken süreçte ise Kütahya Vize Başvuru Merkezi her konuda yardımcı olmaktadır.
Ege Bölgesi’nde yer alan Kütahya’nın ayrıca tarihi de derinlere dayanmaktadır. M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzandığı bilinen Kütahya tarihinin antik dönemdeki isminin de Kotiaeon olduğu belirlenmiştir. Tarihte de pek çok olaya tanıklık ettiği bilinen ilimize, bu sebeple de her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir. Fakat yurt dışına seyahat eden Kütahya vatandaşlarının sayısı da bir o kadar çoktur. Bu süreçte ise her konuda firmamızın şubelerinden biri olan Kütahya Vize Başvuru Merkezi, tüm seyahat sürecinizde sizlere yardım olmayı sürdürmektedir.
Birleşmiş Milletlerde kayıtlı bulunan 208 ülkenin neredeyse yarısından fazlası, Türkiye’den yapılacak seyahatlerde vize uygulamasını tercih etmektedir. Vize belgesi talebinin derinliklerine inildiğinde ise Belçika, Lüksemburg ve Hollanda 1 Kasım 1980 tarihi itibariyle Türk vatandaşlarından vize belgesi talep etmeye başlamıştır.
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Başvuru İşlemleri
O tarihten bu yana ise Türkiye’den vize isteyen ülkelerin toplam sayısı 100’ü geçmiştir. Toprak ve sınır güvenliği gerekçesiyle talep edilen belgelere ulaşma süreci ise seyahatleri zor bir hale getirmiştir. Fakat vize belgesine kolay bir şekilde ulaşmanız için çalışan Long Vize Turizm, Türkiye’nin her yerindeki şubeleriyle büyük bir kolaylık sağlamıştır. Bu alanda hizmet veren şubelerimiz arasında da Kütahya Vize Başvuru Merkezi yer almaktadır.
Türkiye’nin herhangi bir kentinden ya da Kütahya’dan, yurt dışına seyahat etmek isterseniz sizin adınıza gereken tüm işlemler bu süreçte Kütahya vize başvuru merkezi ekibimiz aracılığıyla sağlanmaktadır. Sizin adınıza konsolosluktan randevu alabilme hakkı bulunan firmamız, randevu sonrasındaki tüm işlemlerle de sizin yerinize ilgilenmektedir. Sizin adınıza gerçekleştirilen tüm bu işlemler de seyahatinizin normalden çok daha kısa bir süre içerisinde gerçekleşmesi adına sizlere yardımcı olacaktır.
Vize belgesine sahip olabilmek için yapılması gereken ilk şey öncelikle gidilecek ülkenin Türkiye’deki konsolosluk binasından randevu almaktadır. Bu randevunun ardından ise gidiş sebebinize göre yine gideceğiniz ülkenin konsolosluğu tarafından belirlenen bazı evraklar bulunmaktadır.
Kütahya Vize Başvuru Merkezi de bu aşamada ihtiyacınız olan bütün belgeleri toparlayarak, süreci çok daha kolaylaştırmaktadır. Belge toplamanın yanı sıra, dosyalama işlemini de sizin için gerçekleştiren Kütahya Vize Başvuru Merkezi, başvurunun onayına ve pasaportun sonuçlanmasına kadar da sizlere her adımda destek olmaktadır.
Vize belgesi için başvuru esnasında ise özellikle konsolosluğa ülkeye gidiş sebebinin belirtilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü iş seyahati vizesi, öğrenci vizesi, Erasmus vizesi, çalışma vizesi, iş arayışı vizesi, oturum vizesi gibi çeşitli vize türleri söz konusudur. Bu vize türlerinde de her biri için özel olarak istenilen belgeler söz konusudur. Bu aşamada da işlemlerin aksamaması için Kütahya Vize Başvuru Merkezi sizleri her an bilgilendirmektedir.
Vize işlemleri alanında tanınan bir firma olan Long Vize Turizm’in şubesi Kütahya Vize Başvuru Merkezi, yalnızca vize belgesi işlemlerinizle de ilgilenmemektedir. Çünkü firmamızın hizmetleri arasında yurtdışı turlar, yurtiçi turlar, gemi turları, otel işlemleri, uçak bileti gibi çeşitli alanlar da söz konusu olmaktadır. Böylelikle seyahat etmek sizin için Kütahya Vize Başvuru Merkezi ekipleri sayesinde çok keyifli bir hal alacaktır.
Öte yandan firmamızın sahip olduğu ayrıcalıklar ve dünyanın tüm konsoloslukları ile koordine bir çalışma sistemine sahip olması da yine bu dönemde sizin işinizi kolaylaştıran bir unsur olacaktır. Eğer siz de Türkiye’nin herhangi bir şehrinde veya Kütahya’dan bir sebeple seyahat etmek isterseniz, Kütahya Vize Başvuru Merkezi ekibimizin desteğini alarak ilerleyebilirsiniz. Tüm seyahat sürecine ilişkin daha detaylı bilgi almak için de firmamızı veya ilgili şubemizi 7-24 destek hattından arayarak, bilgi alabilirsiniz.
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Hizmetleri;
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Turizm alanında her konuda deneyimli olarak misafirlerinin tüm turizm temel ihtiyaçlarını kapsayacak ve tek bir noktada tüm İşlemlerini tamamlayabilecek Yetkili Vize Başvuru ve Turizm Merkezidir. Misafirlerimizin yapacak olduğu yurtiçi ve yurtdışı tüm seyahat planlamaları için en baştan sonra kadar tüm seçenekleriyle hizmet vermektedir.
- Tüm Dünya Ülkeleri Vize İşlemleri Merkezi
- Uçak Bileti
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Yurtiçi Oteller ve Şehir Otelleri
- Yurtdışı Tur Programları
- Yurtiçi Tur Programları
- Kültür Turları Programları
- Gemi Turları Programları
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Hizmet Şehirleri;
Kütahya Vize Başvuru Merkezi ülkemiz tüm şehirleri ve K.K.T.C den gelebilecek tüm talepler için hizmet vermektedir. Tüm şehir ve bölgelerden Kütahya Vize Başvuru Merkezi Hizmetlerinden faydalanabilir size en yakın ofisimiz ya da 7/24 saat hizmet veren Kütahya Merkezimizi Arayarak tüm ihtiyaçlarınız hakkında Detaylı Bilgi Edinebilirsiniz.
Marmara Bölgesi: Balıkesir-Bilecik-Bursa-Çanakkale-Edirne-İstanbul-Kırklareli-Kocaeli-Sakarya-Tekirdağ-Yalova
Ege Bölgesi: Afyonkarahisar-Aydın-Denizli-İzmir Kütahya-Manisa-Muğla-Uşak
Akdeniz Bölgesi: Adana-Antalya-Burdur-Hatay-Isparta-Kahramanmaraş-Mersin-Osmaniye
İç Anadolu Bölgesi: Aksaray-Ankara-Çankırı-Eskişehir-Karaman-Kayseri-Kırıkkale-Kırşehir-Konya-Nevşehir-Niğde-Sivas-Yozgat
Karadeniz Bölgesi: Amasya-Artvin-Bartın-Bayburt-Bolu-Çorum-Düzce-Giresun-Gümüşhane-Karabük-Kastamonu-Ordu- Rize-Samsun-Sinop-Tokat-Trabzon-Zonguldak
Doğu Anadolu Bölgesi: Ağrı-Ardahan-Bitlis-Elazığ-Erzincan-Erzurum-Hakkari-Iğdır-Kars-Malatya-Muş-Tunceli-Van
Güney Doğu Anadolu Bölgesi: Adıyaman-Batman-Diyarbakır-Gaziantep-Kilis-Mardin-Şanlıurfa-Siirt-Mardin
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti: Maraş-Lefke-Akıncılar-Geçitkale-Gazimağusa-Lefkoşa-Mehmetçik-Yeni Boğaziçi-Yeni İskele-Dipkarpaz-Güzelyurt-Akdeniz-Lapta-Değirmenlik
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Vize Hizmet Ülkeleri;
Kütahya Vize Başvuru Merkezi misafirlerinin tüm dünya ülkelerinin Vize taleplerini ve Turizm ihtiyaçlarını profesyonelce, sorunsuz, kaliteli ve kısa sürede tamamlama ilkesini benimsemiştir. Misafirlerimizin Dünya ülkelerinden herhangi birine seyahat etme talepleri aşamasının bilgilerini öğrenebilir ve Başvuru İşlemlerini yapabilmektedir.
Avrupa Kıtası: Almanya-Avusturya-Belçika-Bulgaristan-Çek Cumhuriyeti(Çekya)-Danimarka-Estonya-Finlandiya-Fransa-Galler-Hırvatistan-Hollanda-İngiltere-İrlanda-İskoçya-İspanya-İsveç-İsviçre-İtalya-İzlanda-Kuzey İrlanda-Letonya-Liechtenstein-Litvanya-Lüksemburg-Macaristan-Malta-Norveç-Polonya-Portekiz-Romanya-Rusya- Slovakya-Slovenya-Yunanistan
Asya Kıtası: Afganistan-Azerbaycan-Bahreyn-Bangladeş-Butan-Çin-Doğu Timor-Birleşik Arap Emirlikleri(Dubai)-Hindistan-Irak-İsrail-Kuveyt-Kuzey Kore-Laos-Myanmar-Özbekistan-Pakistan-Rusya-Suudi Arabistan-Tayland-Türkmenistan-Umman-Vietnam-Yemen
Afrika Kıtası: Angola-Burundi-Burkina Faso-Cape Verde-Cezayir-Cibuti-Çad-Ekvator Ginesi-Eritre-Etiyopya-Fildişi Sahili-Gabon-Gambiya-Gana-Gine-Güney Sudan-Kamerun-Kenya-Kongo-Kongo Demokratik Cumhuriyeti-Lesotho-Liberya-Libya-Malavi-Mali-Mısır-Moritanya-Mozambik-Nijer-Nijerya-Orta Afrika Cumhuriyeti-Papua Yeni Gine-Ruanda-Senegal-Sierra Leone-Somali-Surinam-Tanzanya-Togo-Zimbabve
Kuzey Amerika Kıtası: Amerika-Grenada-Kanada-Küba-Meksika
Güney Amerika Kıtası: Guyana
Avustralya(Okyanusya) Kıtası: Avustralya-Yeni Zelanda -Kiribati-Mikronezya-Nauru-Palau Cumhuriyeti
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Genel Sorular
- Büyükelçiliği Vize İşlemleri
, Kütahya Büyükelçiliği Vize, Kütahya Elçiliği Vize Bölümü, Kütahya Vize Konsolosluğu Adresi, Kütahya Başkonsolosluğu Vize Bölümü, Kütahya Konsolosluğu Telefon Numarası, Kütahya Büyükelçiliği İletişim Numarası, Kütahya Büyükelçiliği Adresi, Kütahya Büyükelçiliği Vize Telefon Numarası
- Vize Ücretleri
Kütahya Vize Ücreti, Kütahya Vize Fiyatı, Kütahya Vize Harcı, Kütahya Vize Masrafları, Kütahya Vize Ücretlendirmeleri
- Gerekli Evraklar Ve Belgeler
Kütahya Vize Belgeleri, Kütahya Vize Evrakları, Kütahya Emekli Evrak Listesi, Kütahya Kamu Evrak Listesi, Kütahya Çalışan Evrak Listesi, Kütahya İşveren Evrak Listesi, Kütahya Öğrenci Evrak Listesi, Kütahya Ev Hanımı Evrak Listesi, Kütahya Çiftçi Evrak Listesi, Kütahya Eczacı Evrak Listesi, Kütahya Avukat Evrak Listesi
- Vize Başvuru Ve Randevu İşlemleri Merkezi
Kütahya Vize, Kütahya Vizesi, Kütahya Vize Başvurusu, Kütahya Vize İşlemleri, Kütahya Vize İşlemleri için Nereye Başvuru Yapılır, Kütahya Vizesi Nasıl Alınır, Kütahya Vizesi Almak Kolay Mı? Kütahya Vize Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli, Kütahya Vizesini Nereden Kolay Alabilirim, Kütahya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Kütahya Schengen Vizesi, Kütahya Vizesi Almak Zor Mu, Kütahya Vize Danışmanlık, Uzun Süreli Vize
- Seyahat Vize İşlemleri
Kütahya Seyahat Vizesi, Kütahya Tur Vizesi, Kütahya Seyahat Acentesi,
- Vize Randevu İşlemleri Merkezi
Kütahya Vize Randevusu, Kütahya Vize Randevusu Nereden Alınır,
- Vize Kaç Günde Çıkar Kaç Günde Sonuçlanır
Kütahya Vizesi Kaç Günde Çıkar, Kütahya Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır
- Vize Başvuru Çeşitleri
Kütahya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi, Davetiyeli Kütahya Vizesi, Kütahya Ticari Vize, Kütahya Turistik Vize, Kütahya Kültürel Vize, Kütahya Sportif Vize, Kütahya Seminer Vizesi, Kütahya Aile Birleşimi Vizesi, Kütahya Çalışma Vizesi, Kütahya Oturum Vizesi, Kütahya Mavi Kart Başvurusu, Kütahya Fuar Vizesi, Kütahya İş Vizesi,
Long Vize Turizm Başvuru Merkezi Başvuru Sahibi Pasaport Şartları;
- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Pasaport Sahipleri
- Yabancı Vatandaşlar (Türkiye’de Oturum şartları gidilecek ülke şartlarına uyum kontrolü yapılması gerekmektedir)
Kütahya Vize Başvuru Merkezi İşlem Süreçleri
- Randevu Alımı
Kütahya Vize Başvuru Merkezi ücretsiz Kütahya merkezini arayarak, mail ya da web sayfamız aracılığı ile Randevunuzu Alabilirsiniz.
Çağrı Merkezi : 0312 426 03 25
7/24 Acil Vize Hattı : 0553 716 03 25
Whatsapp Destek Hattı: 0553 716 03 25
- Evrak Toparlama Süreci
Adana Vize Başvuru Merkezini Arayarak tarafınıza Özel Evrak Listenizi temin edebilirsiniz. - www.longvize.com.tr
Çağrı Merkezi : 0312 426 03 25
7/24 Acil Vize Hattı : 0553 716 03 25
Whatsapp Destek Hattı: 0553 716 03 25
- Evrakların Teslim Edilmesi
Long Vize Turizm Başvuru merkezineşahsen ya da anlaşmalı kargo firmalarımız ile tüm şehirlerden ve yurtdışından kargo ile gönderebilirsiniz.
- Dosyanızın Hazırlanması
Evrak kontrolü, İçerik Kontrolü, Vize Alım Yeterliliği ve şartları sağladığınız kontrol edilerek başvuru dosyalarınız gidilecek ülkenin kendi dilinde hazırlanarakLong vize Turizm Başvuru Merkezinde Başvuru İşlemleri için dosyalanmaktadır.
- Başvuru Yapılması
Gidilecek ülke şartlarına göre Başvuru sahibi ile Başvuru yapılması ya da Başvuru sahibi gelmeden de Long vize Turizm Başvuru Merkezi Başvuru yapılabilmektedir.
- Başvuru Takip Edilmesi
Long Vize Turizm Başvuru MerkeziBaşvuru yapılacak ülkenin Dışişleri ve Konsolosluk sistemlerinden güncel takip işlemleri yapılarak süreç hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Başvuru sahipleri merkezimizdeki başvuru durumlarını ücretsiz olarak arayarak ya da mesaj atarak ücretsiz olarak sorgulayabilmektedir.
- Sonuç Alımı
Kütahya Vize Başvuru Merkezi ile Vize alım İşlemlerini tamamlayan Başvuru sahiplerinin pasaport iadelerini bağlı bulunduğu Konsolosluklardan ya da Vize Merkezlerinden teslim alarak bilgi vermektedir. Ücretsiz sms hizmeti ile eşzamanlı olarak anlık misafir bilgilendirmeleri yapılmaktadır.
- Pasaport Sonuç Teslimi
Kütahya Vize Başvuru Merkezi sonuç teslimlerini ofislerimizden teslim alabilir ya da kargo, kurye aracılığı ile adresinize güvenli bir şekilde ulaştırılabilmektedir.
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Vize Başvuru Hizmetleri
Kütahya Vize Başvuru Merkezi ile başvuru hizmetlerini alabilir ve talep ettiğiniz Vize Başvurunuzu yapabilirsiniz.
- Turistik Vize
- Aile Arkadaş Vizesi
- İş Seyahati ( Ticari Vize)
- Eğitim Vizesi
- Sağlık Vizesi
- Sportif Vize
- Kültürel Vize
- Seminer Vizesi
- Çalışma Vizesi
- Aile Birleşim Vizesi
- Erasmus Vizesi
- Staj Vizesi
- Aile Birleşimi Vizesi
- Çalışma Vizesi
- Oturum Vizesi
- İş Arama Vizesi
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Hakkında
- A Sınıfı TÜRSAB belgesine sahip resmi bir turizm kurumudur.
- Kişisel güvenlik ve gizlilik kuralları ön planlı ödeme sistemleri ve şartları mevcuttur.
- Alanında yetkin uzmanlar ile birlikte başvuru hizmeti imkânı sağlanmaktadır.
- Alanında yetkin yabancı dil seçenekleri ile başvuru dosyası hazırlama ve kabul hizmeti şartları sunmaktadır.
- Başvuru sırasında özel başvuru temsiliniz ile fiziki başvuru hizmeti verilmektedir.
- Başvuru sahibi mülakata hazırlama aşamalarından psikolojik, evrak ve sunum hazırlama hizmeti verilmektedir.
- 7 gün 24 saat bilgi ve destek hattı ile aklınızda sorulara yer bırakmamaktadır.
Kütahya Vize Başvuru Merkezi Harç ve Koordinasyon Ücreti Ödeme Şartları
Vize İşlemleri için Global Dünya teknolojileri kullanılarak web ortamında sahte yazılım, sahte tüzel firma ve resmi kurum isimleri kullanılarak kendilerini Elçilik, Konsolosluk ve Tek Yetkili Başvuru Merkezi olarak tanıtan sahte ve dolandırıcı Firma ve Şirketlerden sakınmanızı önemle belirtir Vize Başvuru işlemleriniz başlatılmadan herhangi bir Ücret yatırmamanız önemle hatırlatırız.
Long vize Turizm Başvuru Merkezi, Vize İşlemleriniz için yapılacak olan işlem harç ödemelerini siz kişi güvenliği dikkate alınarak peşin olarak alınmamaktadır.
Vize Başvuru Randevu tarihinizde Türk Lirası, Euro, Amerikan Doları olarak nakit, kredi kartı ya da banka havalesi ile yapabilmektesiniz. Long Vize Turizm Başvuru Merkezi Başvuru sahiplerinin güvenlik ve gizliliğini ön planda tutma prensibi olup başvuru sahiplerine gereken şartları ve imkânları sağlamaktadır.
Long vize Turizm Başvuru Merkezi Tüm Dünya Ülkesi Vizelerinin Başvuru Merkezi hizmetini vermektedir. Kütahya Vize Başvuru Merkezi, Başvuruların değerlendirilme, ön kontrol, hazırlık süreci aşamalarında ülke prosedür ve dikkat edilmesi gereken konulara tecrübe, bilgi, birikim ve uzmanlık katarak Başvuru dosyasına pozitif etki edecek değerler ile maksimum düzeyde sonuç almayı hedeflemektedir.
Kütahya Vize Başvuru Merkezi, ilke edindiği etik, ahlak, ticari ve kurumsallık değerler kapsamında hizmet vermekte olup siz başvuru sahiplerinin emek ve maddi, manevi kayıpların önüne geçerek maksimum düzeyde vize başarı oranı yakalayarak birçok kurum, kuruluş, şirket ve kişilerin referans ve Vize ortağı olmuştur.
Ücretli Hizmetler;
- Başvuru yapılan ülkenin Vize Harç Bedeli
- Başvuru koordinasyon hizmet bedeli
- Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası
- Havalimanı – Otobüs Terminali – Tren Garı ulaşım hizmetleri(kişiye özel ücretli hizmettir. Talep edilmesi durumunda müsaitlik dâhilinde hizmet verilmektedir müsaitlik durumları için Çağrı Merkezi 0312 426 03 25 Nolu Numaradan Ulaşabilirsiniz )
- Şehir İçi Konaklama Hizmetleri ( Başvuru şehri dışındaki bir şehirden ulaşım şartları ve kişisel istek ve talep doğrultusunda müsaitlik durumlarına göre kontrol edilmektedir.)
Ücretsiz Hizmetler;
- Randevu İşlemleri
- Başvuru Formu Doldurma
- Başvuru Takip İşlemleri
- Başvuru Sonuç Sms Bildirimleri
- Fotokopi – Çıktı Hizmetleri
- Uçak Rezervasyonları
- Vize Başvurusu İçin Geçici Otel, Konaklama Rezervasyon Belgesi
- Sıcak ve Soğuk İçecekler
- Yabancı Dilde Başvuru Dilekçeleri
- İnternet Kioks
- Wifi Hizmeti
KÜTAHYA VİZE BAŞVURU MERKEZİ SIK SORULAN SORULAR
(S.S.S)
Kütahya Vize Başvuru Merkezi olarak tarafımıza ulaşan ve en çok sorulan soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz. Ülkeler güncel mevcut şartları ve istekleri şartları ve kuralları değiştirebilmektedir. Doğru bilinen yanlışlar ve detaylı bilgiler için her başvurunuz öncesinde Kütahya Vize Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Büyükelçi ve Büyükelçilik Nedir?
Büyükelçiler, bir ülkenin başka bir ülkedeki en üst düzeyde temsilcisi olan diplomatlara denilmektedir. Büyükelçiler görevli oldukları ülkede, vatandaşı oldukları ülkenin devlet başkanını temsil etmektedirler.
Büyükelçiler, ülkesi ile görevli oldukları ülkeler arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri düzeyde ilişkileri geliştirmek adına görev yaparlar. Bu kişilerin görev yapmış oldukları kuruma ise Büyükelçilik adı verilmektedir.
- Konsolos ve Konsolosluk Nedir?
Konsolosluk ise, yabancı devlette ülkesinin ticari çıkarlarını korumakta olan ve diplomatik olmayan çeşitli birçok resmi görevleri yerine getiren resmi dairelere verilen isimdir. - Konsolosluklarda genel olarak pasaport işlemleri, evlilik, doğum, ölüm gibi olayların resmi sürecinin takibi işlemler gerçekleştirilmektedir.
- Fahri Konsolos ve Konsolosluk Nedir?
Dışişleri Bakanlığı mensubu olmamasına rağmen genelde Büyükelçisi bulunmayan ülkelerde, o yabancı ülkenin işlerini yapan, çıkarlarını gözeten ve yabancı ülkeler tarafından seçilen kimselere Fahri Konsolos denilmektedir. Ülkemizde bulunan Fahri Konsoloslukların Vize İşlemi süreçleri hakkında herhangi bir karar verme ve değerlendirme yetkilisi olmamaktadır. Fahri Konsolosluklar ülkede yaşayan tanınmış kişilerin Fahri Konsolos olduğu ülkeyi tanıtan ve anlatan gönüllü kişilerdir. Fahri Konsoloslar maaş ve ücret almazlar.
- Vize Nedir?
Vize kendi vatandaşlığı olan ülke dışında başka bir ülkeye girebilmek için alınan giriş iznidir. Ülkelere göre giriş serbestliği ve vize uygulaması bulunmaktadır. Seyahat edilecek ülke vize uygulamaları için Long Vize Turizm Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
- Kısa Dönem ve Kısa Süreli Vize Nedir?
Kısa dönem Vize seyahat edilecek ülkeye yerleşme ve oturum amacı taşımayan belirli amaç ile yapılacak göçmen olmayan vize çeşididir. Avrupa Ülkeleri için 180 gün içinde maksimum 90 güne kadar Amerika, İngiltere ve Kanada gibi diğer ülkeler ise 365 gün içinde 180 güne kadar kalma imkânı tanıyan vizeye denilmektedir. Seyahat konaklama planınıza uygun ülke ve vize çeşidi için Long Vize Turizm Başvuru Merkezi ile irtibata geçebilirsiniz.
- Uzun Dönem ve Uzun Süreli Vize Nedir?
Uzun dönem Vize seyahat edilecek ülkeye yerleşim, oturum, aile birleşimi, uzun süreli eğitim ve çalışma amacı ile gerçekleştirilecek seyahatlere verilen vize çeşididir.
Avrupa ülkelerinde bu süre 90 günden fazla, diğer dünya ülkelerinde ise 180 günden fazla olacak şekilde belirtilmiştir. Seyahat edilecek ülke ve seyahat amacına uygun Vize tipi için Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden bilgi alabilirsiniz.
- Schengen Vizesi Nedir?
Schengen vizesi, Avrupa Birliği Schengen üyesi ülkeleri arasında kısa dönem 180 gün içinde maksimum 90 güne kadar kalma imkânı sağlayan ortak Vizedir. Schengen Vizesi ile Avrupa’da bulunan 26 ülkeye giriş çıkış yapılabilmektedir. Schengen vizesi seyahat amaçlarına ve kalış süresine göre verilebilmektedir. Schengen Vizesi seçenekleri için Long Vize Turizm Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Schengen Vizesi Üyesi Ülkeler Hangileridir?
Avrupa birliği Schengen bölgesi üyesi olan; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. Ayrıca Avrupa birliği üyesi olmayan ama Avrupa Serbest Ticaret Birliği (Efta) üyesi olan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lihtenştayn’da Schengen anlaşmasında oldukları için ülkelerine yapılan kısa süreli seyahatlerde Schengen Vizesi vermektedir.
- Afrika Vizesi Nedir?
Afrika Kıtasındaki ülkelere seyahat edilmesi için alınacak olan giriş iznidir. Afrika ülkeleri vizesi birbirinden farklılık gösteren vize başvuru çeşitleridir. Afrika ülkeleri vize başvurularının farklılıkları için Long Vize Turizm Başvuru Merkezi ile İşlemlerinizi yapabilirsiniz.
- Avrupa Vizesi Nedir?
Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri tarafından alınması gereken giriş iznidir. Avrupa Kıtasında toplam 64 ülke bulunmaktadır. 50 bağımsız ülke, 8 başka bir ülkeye bağlı ülke 6 adet tanınmamış ülke ve 14 ülkenin adaları mevcuttur. Toplam 64 ülkeden 26 ülkeye Avrupa Schengen vizesi ile girilebilmekte.
Birçok ülke de kendi Vizesini uygulamakta veya Vizesiz giriş izni vermektedir. Ülkelere ve pasaportlara göre Avrupa vizesi seçeneklerini Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden öğrenebilirsiniz.
- Birleşik Krallık Vizesi Nedir?
Birleşik Krallık Vizesi, halk dilinde UK(İngiltere) vizesi olarak bilinmektedir. İngiltere Birleşik Krallığın merkez ülkesidir. Birleşik Krallık Vizesi İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya gibi bağlı ülkelerini kapsayan bir vize uygulamasıdır.
Birleşik Krallık Vizesi ile 4 ülkeye giriş yapılabilmektedir. Birleşik Krallık seyahat bölgesi ve Vize Başvuru çeşitlerine göre elektronik Başvuru ve birebir biometrik kaydı yöntemi ile alınmaktadır.
Birleşik Krallık vize çeşitliliği bakımından zengin ülkeler arasında yer almaktadır. Seyahat amacı ve seyahat ülkesine uygun Birleşik Krallık vize uygulamasını Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden öğrenebilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.
- Amerika Vizesi Nedir?
Amerika Birleşik Devletlerine seyahat etmek isteyen kişiler tarafından vatandaşlık, milliyet ve seyahat amacına uygun olarak yapılması gereken elektronik adımlar ve mülakat işlemi ile son bulan vize çeşididir.
Amerika Birleşik Devletleri üstün güvenlik araştırması, detaylı başvuru incelemesi ve birebir mülakat yapması ile birçok aşaması olan başvuru ülkelerinden birisi olarak yer almaktadır. Vize Başvuru çeşidine göre 6 ay ile 10 yıl arasında vize süreleri bulunmaktadır.
A.B.D vize çeşitleri seyahat amacı ve kalış süresi bakımından harfler ile sınıflandırılmıştır. Her Vize Başvuru çeşidi kendi içinde ayrılarak sınıflandırılmıştır. : ’’ A,B,C,D,E.F.M.G.H.I.J.K,L,O,P,R,Q.S ‘’ seyahat ve kişisel taleplerinize uygun vize sınıfı ve başvuru için Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden İşlemlerinizi yapabilirsiniz.
- Çalışma Vizesi Nedir?
Kendi ülkesi dışında bir ülkeye ekonomik maddi kazanç elde etmek amacıyla gidilecek ülkenin Çalışma Bakanlığı yada benzeri kurumlardan onaylı belge ile çalışmak ve yerleşmek amacıyla yapılan uzun dönem vizedir.
Ülkelere göre çalışma vizesi şartları, süreçleri ve evrakları değişiklik göstermektedir. Çalışmak için gidilecek ülke çalışma vizesi bilgi ve koşulları için Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Destek Alabilirsiniz.
- Aile Birleşim Vizesi Nedir?
Aile Birleşimi Vizesi, aile bireyleri tarafından bir kişinin başka bir ülkede yaşamasından dolayı farklı ülkelerde yaşayan ailelerin birlikte yaşamaya karar vererek yurtdışında yaşayan aile bireyinin yanına yerleşmesi için yapılan vize çeşididir.
Aile birleşimi Vizesi için ülkeler ulusal göç yasaları kapsamında belirli kurallar getirmiştir. Ülkelere göre dil zorunluluğu, meslek zorunluluğu, aile yakınlığı ve benzeri koşulları olabilmektedir.
Aile birleşimi Vizesi eş ve çocuk gibi çekirdek ailenin birlikte yaşamasına ek olarak bazı ülkeler nişanlılık, partner, anne ve baba gibi seçeneklerle de Aile Birleşimi Vizesi hakkı tanımaktadır.
Aile birleşimi yapılacak ülkeye göre göç yasaları değişmektedir. Aile Birleşim hakkı kontrolü için Long Vize Turizm Başvuru Merkezi gerekli süreçleri öğrenebilirsiniz.
- Oturum/Yerleşim Vizesi Nedir?
Vatandaşı olduğu ülke dışında başka bir ülkede yaşamaya karar vermiş veya seyahat konaklama süresi ülke kısa dönem vize sürelerinden fazla olan başvuru sahipleri için alınması gereken vize çeşididir.
Ülkeler oturum vizesi için kendi iç politikalarına göre birtakım şartlar ve kurallar koymaktadır. Her birey ben xxx ülkesinde yaşamak istiyorum diyerek başvuru yapamamaktadır.
Ülkeler genelde çalışma, aile birleşimi, yükseköğrenim ve yatırımcı vizesi seçenekleri gibi faktörler olmasında durumunda başvuru imkânı tanımaktadır. Oturum ve yerleşim vizesi şartları için seyahat ülkenize özel iç politika ve göç yasalarını Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden öğrenebilir ve şartları sağlamanız durumunda başvurunuzu yapabilirsiniz.
- Öğrenci Vizesi Nedir?
Öğrenci Vizesi vatandaşı olduğu ülke dışında bir ülkede eğitim öğretim almak isteyen Başvuru sahipleri tarafından yapılması gerekmektedir. Öğrenci Vizesi ülke ve eğitim süresi dikkate alındığında birçok çeşitliliği ve koşulları bulunmaktadır.
Eğitim süresine göre ülkeler kısa dönem ve uzun dönem olarak ayırmak ile birlikte dil okulu, üniversite, staj, erasmus, yüksek lisans ve doktora gibi seçeneklere göre de kurallar ve şartlar getirmiştir. Seyahat edecek ülkelere göre kabul belgesi ve konaklama belgesi şartı bulunmaktadır. Eğitim alınacak ülkeye göre bireysel taleplerinize uygun başvuru seçeneklerini Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden öğrenebilirsiniz.
- Erasmus Vizesi Nedir?
Erasmus Vizesi, üniversitelerin ve yükseköğretim kurumlarının ikili işbirliğini teşvik etmek amacıyla yapılan Avrupa Birliği öğrenci değişim programı olarak geçmektedir. Üniversitelerin ortak projeler, işbirlikleri ve tezleri üretmelerini imkân sağlayan Erasmus programı çerçevesinde Avrupa Birliği karşılıksız olarak mali destek hibe verebilmektedir.
Erasmus Vizesinin diğer bir amacı da ülkeler ve üniversiteler arası eğitim seviyesinin dengelenmesini sağlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı tüm yükseköğretim kurumları Erasmus programına dahil değildir programa dahil olan kurumların ise belirli kriterleri bulunmaktadır. Ülker’e göre erasmus programı şartları ve başvurusu için Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden bilgi edinebilirsiniz.
- Sağlık Vizesi Nedir?
Sağlık Vizesi, tıbbi tedavi için geçici olarak kendi ülkesi dışındaki ülkede tıbbi tedavi almak isteyen hastalar tarafından yapılması gereken başvuru çeşididir. Tıbbi tedavinin amacının, nedeninin ve neden gidilecek ülkede tıbbi tedavi alması gerektiğini ya da alacağını kanıtlayan evraklar ve sağlık raporları olması gerekmektedir.
Genellikle Sağlık Vizesi Başvuruları güncel şartlarda ülkemizde tedavisi mümkün olmayan, zaman alan sağlıksal sebeplerden kaynaklı olarak yurtdışında tıbbi tedavi almak isteyen kişiler tarafından Sağlık Vizesi Başvurusu yapılmaktadır. Ülkelere göre Sağlık Vizesi kabul şartları değişkenlik göstermektedir. Sağlık tedavisi alacağınız ülke için acil işlemleriniz yada bilgilendirme talebiniz için Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden ile irtibata geçebilirsiniz.
- Kültürel Vize Nedir?
Kültürel Vize, seyahat edilecek ülkede Konser, Tiyatro, Sinema Film Gösterimleri, Kongreler, seminer ve sempozyum ve benzeri etkinliklere katılacak Başvuru sahipleri için alınması gereken vize çeşididir.
Kültürel Vizeye Başvuru yapmanın ön koşulu ise yapılacak etkinlik için kabul mektubu, davetiye mektubu, katılımcı belgesi ya da bilet olarak kültürel bir etkinliğe katılım sağlanacağı kanıtlanması gerekmektedir.
Kültürel Vizeye Başvuru yapılan ülkelerin vize süreç prosedürlerine göre işlem süresi, vize süresi, başvuru süreci, başvuru evrakları değişkenlik gösterebilmektedir. Seyahat edilecek ülkeye göre Kültürel vize bilgilerini Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden öğrenebilirsiniz.
- Sportif Vize Nedir?
Sportif Vize, seyahat edilecek ülkede sportif etkinlik, müsabaka, turnuva ve benzeri etkinliklere katılım ve yarışma amacı ile gidecek başvuru sahiplerinin alması gerekli olan vize çeşidine sportif vize denmektedir.
Sportif Vizeye Başvuru yapmanın ön koşulu ise yapılacak sportif etkinlik için kabul mektubu, davetiye mektubu, katılımcı belgesi ya da bilet olarak bir sportif etkinliğe katılım sağlanacağı kanıtlanması gerekmektedir.
Sportif etkinlik yapılacak ülkeye göre vize koşulları değişmektedir. Seyahat edilecek ülke için detaylı bilgiyi Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden öğrenebilirsiniz.
- Transit Vize Nedir?
Transit Vize, aktarmalı yurtdışı uçuş ve seyahatlerde, aktarma yapılacak ülkenin seyahat edecek yolcudan talep etmiş olduğu kısa süreli bir vizedir. Aktarma yapılacak bazı ülkeler kalınacak süreyi dikkate alarak vize talebi bulunmaktadır.
Bazı ülkeler transit vize talep etmezken, bazı ülkeler 6,12 ve 24 saat zaman dilimleri vermişlerdir. Transit vize ile normal vize aynı olmamak ile birlikte transit vize ile havalimanından dışarı çıkılamamaktadır.
Normal bir vizeniz var ise dışarı çıkabilir, bavulunuzu alabilirsiniz. Transit Vizeye sahipseniz dışarı çıkamaz ve bavulunuzu alamazsınız. Transit Vize sadece bekleme salonu ve alanında bir sonraki uçağa binme aşamasında beklemenizi sağlamaktadır.
Aktarmalı seyahat yapacak olan yolcuların uçuş biletlerini almadan önce transit vize prosedürlerini öğrenmesi gerekmektedir. Transit vize isteyen bir ülkeden geçiş yapılacak ise biletinizi satın almış olsanız bile havayolu personeli tarafından uçağa alınmayacaksınızdır. Seyahat planlamanıza uygun vize süreçleriniz için Long Vize Turizm Başvuru Merkezini arayabilirsiniz.
- Turistik Vize Nedir?
Kendi ülkesi dışında milliyet ve vatandaşlığı olmayan bir ülkeye gezi, eğlence, tatil gibi amaçlar ile seyahat etmek isteyen misafirler tarafından sahip olunması gereken kısa süreli vize türüne turistik vize denir.
Seyahat edilecek ülkeler göre turistik vizeler ve çeşitleri değişmektedir. Turistik vize talep edilen ülkelere göre otel,uçak,tur ve benzeri bilgiler için Long Vize Turizm Başvuru Merkezini arayabilirsiniz.
- Ticari Vize Nedir?
Mevcut yaşadığı ülke dışında, vatandaşlık ve oturum gibi niteliklerine sahip olmayan yabancı bir ülke topraklarında iş, ticaret, fuar gibi maddi ekonomik kazanım amacı ile seyahat etmek isteyen misafirler tarafından alınması gereken vize çeşidine Ticari Vize denir.
İş ya da ticari amaç ile seyahat edecek başvuru sahipleri gidilecek ülkelere göre vize rejim ve prosedürleri değişmekte olup seyahat edecek kişilerin Ticari Vize alması gerekmektedir. Seyahat edilecek ülke ticari vize başvuru koşulları ve davetiye formatları için Long Vize Turizm Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir?
Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi, Yurtdışın da yaşayan Türk vatandaşları ya da herhangi bir ülke vatandaşını ziyaret etmek amacı ile yapılan gidilecek ülkenin Vize Başvuru prosedürlerine uygun olarak davetiye yolu ile başvuru yapılabilen Vize türüdür.
Davetiye seçenekleri ülkelere göre belediye onaylı, dışişleri onaylı, göç dairesi onaylı, yabancılar polisi onaylı ya da onay gerektirmeden elektronik davetiye mektubu ile yapılabilmektedir. Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi yapılacak ülke vize koşulları ve davetiye içeriği için Long Vize Turizm Başvuru Merkezi İle İrtibata Geçebilirsiniz.
- Fuar Vizesi Nedir?
Fuar Vizesi, kendi ikametgâh ve vatandaşlık ülkesi dışında düzenlenmekte olan Fuar etkinliklerine katılabilmek için gidilecek ülke veya ülkelerin vize prosedürlerine göre alınan vize çeşididir.
Ticari vize alt çeşitlerinden olan Fuar Vizesi başvuruları ve şartları ve katılımcı ve ziyaretçi olarak ikiye ayrılmaktadır. Ülkelere göre fuar katılımı şartları değişebilmektedir. Fuar ülkesi hakkında detaylı bilgiyi Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Öğrenebilirsiniz.
- Vize Başvuru Evrakları Nelerdir?
Vize Başvuru Evrakları, seyahat edilecek ülke vize prosedürleri için başvuru aşamasında hazır ve talep edilen özelliklerde olması gerekmektedir. Vize Başvuru Evraklarını vize onay yetkisi olan başvuru yapılacak ülkenin Büyükelçilik ve Konsolosluk güncel şartları ve vize alım şartlarına göre farklılık göstermektedir.
Vize başvuru Evrakları, başvuru sahibinin Milliyeti, Seyahat Amacı, Yolculuk süresi, iş ve maddi durumu gibi seçeneklere göre farklılık göstermekte olur her başvuru sahibinin şahsını en iyi düzeyde anlatan standartlarda ve özellikte Vize Başvuru Evrakları hazırlaması gerekmektedir.
Seyahat edilecek ülke ve kişisel durumunuza göre özel evrak listenizi Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Alabilirsiniz.
- Çalışan Kişi Vize Evrakları Nelerdir?
Özel sektörde sigortalı olarak Çalışan Başvuru sahipleri seyahat edeceği ülkelere göre evrak format ve özellikler değişiklik göstermektedir. Çalışan kişiler için çalışma evrakları, izin belgeleri, maaş evrakları, seyahat belgesi, banka dökümleri ve aile bağlarını kanıtlayan nüfü kayıt örneği başlıkları altında olmaktadır.
Seyahat edilecek ülke ve seyahat amacına göre ek evraklar talep edilmekte olup güncel kişisel evrak listenizi Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Temin Edebilirsiniz.
- İşveren Vize Evrakları Nelerdir?
Kendisine ait ya da ortak olduğu bir işletmesi bulunan başvuru sahipleri için hazırlanması gereken evraklardır. Firma sahibi veya ortağı olduğunu kanıtlayan evraklara ek olarak sosyal güvence evrakları, yeterli maddi imkâna sahip olduğunu gösteren banka hesap Özetlerini ve aile bağlarını gösteren nüfus kayıt örneği başlıklarıyla ifade edilebilmektedir.
Seyahat edilecek ülke ve seyahat amacına göre kişisel olarak başvuru sahibini en iyi anlatan evraklar tercih edilmesi gerekmektedir. İşveren Vize Evraklarını Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden özel olarak talep edebilirsiniz.
- Kamu Çalışanı / Memur Vize Evrakları Nelerdir?
Ülkemiz devlet kurumlarından emekli sandığı üyesi mensubu başvuru sahipleri çalıştığı kurumu, izin aldığını, görevini, gelir ve birikim evraklarını sunması gerekmektedir.
Seyahat edilecek ülkeye göre kamu çalışanı pasaport çeşidine uygulanan prosedürler farklı olmaktadır. Seyahat edilecek ülke vize bilgisi için Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Detaylı Bilgi Alabilirsiniz.
- Emekli Vize Evrakları Nelerdir?
Emekli Başvuru sahipleri çalışarak emekli olma, eş yoluyla ya da aile yoluyla emekli olma olarak ayrılmaktadır. Emekli olma faktörleri ve maaş düzeyine göre başvuru evrakları değişmektedir.
Emekli belgesi, emekli maaş hesapları, birikim hesapları ve aile bağlarını gösteren nüfus kayıt örneği gibi evraklara ek olarak seyahat edilecek ülkenin talep ettiği evraklar da eklenerek başvuru yapılabilmektedir. Seyahat ülkesine göre Emekli Evrak Listesini Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Alabilirsiniz.
- Avukat Vize Evrakları Nelerdir?
Avukat mesleği yürütmekte olan başvuru sahipleri öncelikli olarak avukat olduğunu kanıtlayan kimlik kartı ve baro kayıt belgesine ek olarak vergi mükellefi Evrakları ile birlikte başvuru yapabilmektedir.
Seyahat edilecek ülke Avukat mesleği başvuru sahipleri için farklılıkları olabilmektedir. Gerekli ek bilgileri seyahat edilecek ülkeye özel Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Öğrenebilirsiniz.
- Çiftçi Vize Evrakları Nelerdir?
Ülkemizde tarım ile uğraşmakta olan misafirlerimizin yurtdışı vize işlemleri aşamasında hazırlaması gereken evrakların başında yapmış olduğu mesleği kanıtlayan Çiftçilik Belgesi, çiftçi kayıt sistemi Belgesi gibi Evrakları ziraat odasından alarak belgelemesi gerekmektedir.
Seyahat için maddi yeterliliği kanıtlayan evraklara ek olarak aile bağları kanıtı için nüfüs kayıt örneği belgesi de talep edilmektedir. Ülkelere göre evrak formatları değişebilmekte olup seyahat edilecek ülke bilgisi için Adana Vize Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Ev Hanımı / Çalışmayan Vize Evrakları Nelerdir?
Herhangi bir maddi gelir belgesi ibraz edemeyen başvuru sahipleri tarafından ülkelere göre birçok farklılık bulunmaktadır. Dünya ülkelerinin vize politikasına göre gelir belgesi olmadan Başvuru yapılamaz, sponsor gösterilerek Başvuru yapılabilir veya mevcut durum ile Başvuru yapılabilir olarak ayrılmaktadır.
Seyahat edilecek ülke öznelinde özel çalışma ve kişisel Evrak bilgisi yazılması zorunlu olan başvuru misafiri grubunda yer almaktadır. Gerekli Bilgi İçin Long Vize Turizm Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Vize Başvurusu için Pasaportumun Süresi Ne Kadar Olmalıdır?
Yurtdışına seyahati talebi olan başvuru sahipleri için seyahat edilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Vize uygulayan birçok ülke 6 ay geçerli pasaportu kabul edebilmektedir.
Birçok ülke ise 1 yıl ve üzeri pasaporta işlem yapabilmektedir. Tavsiye edilen pasaport süresi en az 1 yıl olmak ile birlikte seyahat edilecek ülke pasaport süre kuralına göre değişebilmektedir. Ülkelere göre pasaport süresi için Long Vize Turizm Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Vize Başvuru Ne Zaman Yapmalıyım?
Vize Başvurusu yapmak isteyen Başvuru sahiplerine en önemli tavsiye olarak vakitlice en erkenden Vize Başvurusu yapılması bildirilmektedir. Erken yapılan Vize Başvuruları maddi ve manevi birçok kayıpların önüne geçebilmek ile birlikte yapılacak seyahat için İşlemlerin yetişmesine ve uygun fiyatlar ile konaklama ve ulaşım şartlarınızı yerine getirebileceğinizi bildirmek isteriz. Avrupa ülkeleri için 3 ay diğer ülkeler için genelde seyahat tarihine 6 ay zaman kalana kadar Başvuru yapılabilmektedir.
Ülkeler Vize Başvuru tarihi ve seyahat tarihleri arasındaki süreleri ülkelerindeki Vize yoğunluğu ve dönemlerine göre güncelleyebilmektedir. Seyahat edilecek ülke ve tarihiniz belli olduğunda Long Vize Turizm Başvuru Merkezini Arayarak Vize Başvuru süreçleri Hakkında Bilgi Alabilirsiniz.
- Vize Randevusunu Ne Zaman Almalıyım?
Vize Randevusu seyahat edilecek ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Randevulu, Randevusuz ve E-Vize olarak seçenekler olmak ile birlikte Randevu alım zamanları da ülkelere göre değişmektedir. Genel olarak Vize uygulayan ülkeler Randevularını 3 ay öncesinden açabilmektedir. Seyahat edilecek ülke Vize Randevusunu Adana Vize Başvuru Merkezinden Alabilirsiniz.
- Vize Randevumu Nerden Alabilirim?
Seyahat edilecek ülkelere göre Randevu alımları Çağrı merkezi, internet ve başvuru formu ile birlikte online alınabilen seçenekler olarak ayrılmaktadır. Tüm dünya Vize İşlemleriniz İçin Gerekli Randevuyu Büyükelçiliklere, Konsolosluklara ve Yetkili Başvuru Merkezlerine giriş ile yetkili Adana Vize Başvuru Merkezi İle Alabilirsiniz.
- Hangi Pasaportlara Vize Uygulanmaktadır?
Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti dünya ülkeleri arasında pasaport çeşitliliği en fazla olan ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vize pasaportları olan Bordo(Umuma Mahsus), Yeşil(Hususi), Gri(Hizmet), Siyah(Diplomatik) pasaport sahipleri seyahat edilecek her ülke için özel koşullar taşımaktadır.
Vizesiz olan tüm ülkelere tüm pasaportlar için vize uygulaması yapılmamaktadır. Yeşil,Gri ve Siyah pasaport Vize Rejim şartları ülkelere göre değişebilmektedir. Seyahat edilecek ülke pasaport vize uygulaması için Long Vize Turizm Başvuru Merkezini Arayarak Detaylı Bilgiyi Edinebilirsiniz.
- Başka Bir Ülke Vatandaşıyım Türkiye Cumhuriyetinden Başvuru Yapabilir miyim?
Yabancı vatandaşlar kanunları ve prosedürleri ülkeler arası vize rejim anlaşmasına göre değişebilmektedir. Türkiye Cumhuriyetinde resmi oturum izini olan ve seyahat bitim tarihinde Türkiye Cumhuriyetine giriş izni olabilen ya da mevut vatandaşlığı olan ülkede seyahat edeceği ülkenin Konsolosluk veya Büyükelçiliği olmaması durumunda Başvuru yapılabilmektedir. Vatandaşlık ülkenize göre Vize Başvuru şartlarınızı Adana Vize Başvuru Merkezinden Öğrenebilirsiniz.
- Vize Başvuru Merkezinizin Açık Adresi Nedir?
Vize Başvuru Merkezimiz Ankara merkezli olup tüm Türkiye şehirlerinden ve K.K.T.C ‘den gelen tüm vize işlemlerini seyahat edilecek ülkelerin yetki bölgesine göre gerçekleştirebilmektedir.
Merkez Ofis: Remzi Oğuz Arık Mahallesi
Tunalı Hilmi Caddesi 70 Kavaklıdere
Çankaya/ ANKARA
- Vize Başvuru Merkezinizin İletişim Bilgileri Nedir?
Kütahya Vize Başvuru Merkezi misafirlerine 24 saat hizmet sağlamaktadır. Kişisel talep ve isteklerinize dilediğiniz saat kesintisiz hizmet verebilmek ve seyahat aşamasında olan başvuru sahiplerimiz için 24 saat Çağrı merkezimiz siz değerli misafirlerimiz için aktif olarak görev yapmaktadır.
Ulusal havacılık kuralları, uçak saatleri, başvuru randevu işlemleri için yolculukta olan misafirlerimiz için Çağrı merkezimiz mağduriyetlerin önüne geçebilmek ve anlık işlem ve süreç bilgileri verebilmek için 24 saat Çağrı merkezimizden kesintisiz hizmet alabilmektedir.
Tüm Şehirlerden Vize Çağrı Hattı : 0312 426 0325
7/24 Acil Vize Hattı : 0553 716 0325
Whatsapp Destek Hattı: 0553 716 0325
Vize Başvurumu Hangi Ofis ve Şehirlerden Yapmalıyım?
Vize Başvuru sahipleri seyahat edecekleri ülke yetki bölgeleri ve vize kurallarına göre Başvuru yapabilmektedir. Seyahat edecek Başvuru sahiplerinin yerleşim adresi, iş adresi ve okul adresi dikkate alınarak Vize Başvuru şehri ve ofisi belirlenmektedir.
Vize uygulayan ülkeler bölge ayrımına göre başvuru alabilmekte ya da başvuru sahibi dilediği şehirden başvuru yapabilmektedir. Ülkelere göre Vize Başvuru Ofisi ve şehrinizi öğrenmek için Long Vize Turizm Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
Başvuru Merkezi – Konsolosluk ve Büyükelçilik olan Şehirlere Göre Ofislerimiz aşağıda yer almaktadır. Başvuru şehri ve ofisiniz için 0312 426 0325 Numaralı Ücretsiz Çağrı Merkezimizden Bilgi Alabilirsiniz.
- Ankara Vize Başvuru Merkezi
- İstanbul Vize Başvuru Merkezi
- İzmir Vize Başvuru Merkezi
- Gaziantep Vize Başvuru Merkezi
- Antalya Vize Başvuru Merkezi
- Bursa Vize Başvuru Merkezi
- Edirne Vize Başvuru Merkezi
- Adana Vize Başvuru Merkezi
- Bodrum Vize Başvuru Merkezi
- Kuşadası Vize Başvuru Merkezi
- Balıkesir Vize Başvuru Merkezi
Pasaportumda Hasar Mevcut Başvuru Yapabilir miyim?
Uluslararası seyahat belgesi olan pasaportun ülke vize kurallarına göre en az karşılıklı bir adet boş sayfası ve herhangi bir şekilde tahribatının olmamış olması gerekmektedir. Mürekkep dökülmesi, kolonya dökülmesi, su dökülmesi ve kuruması durumunda belirgin bir hasar olmaması durumunda kabul edilmektedir.
Seyahat belgesi pasaport sayfalarının yırtılmış zedelenmiş ve eksik olması durumunda da Vize Başvurusu yapılamamaktadır. Hasar olan pasaportunuzu kaybeden ve atmadan yeni pasaport çıkartabilir ve vize başvurunuz için eski hasar olmuş pasaportunuzda giriş, çıkış ve vize var ise ek evrak referans olarak kullanabilirsiniz. Pasaport müracaat işlemlerini dilediğiniz Nüfus Müdürlüğünden Randevulu bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Pasaportumda Teslim Etmeden Vize Başvurusu Yapabilir miyim?
Pasaport ve Vize İşlemleri seyahat edilecek ülkeye göre değişebilmektedir. E- Vize uygulayan ülkeler için Pasaportun aslını teslim etmenize gerek yoktur. Pasaportsuz ek işlem ücreti ile Vize hizmeti veren ülkeler bulunmaktadır.
Pasaport fotokopisi ile başvuru yapılabilmekte olup ek Ücret ödenerek işlem tamamlanmaktadır. Vize sonucu olumlu sonuçlanması durumunda pasaport talep edilerek Vize basılmakta, olumsuz cevap gelmesi durumunda pasaport talep edilmeden red belgesi iletilmektedir.
Ülkelere göre başvuru çeşitleri ve pasaport teslim işlemlerinizi Long Vize Turizm Başvuru Merkezini arayarak öğrenebilir vize başvurusu aşaması sırasında başka bir ülkeye seyahat edecek misafirlere alternatif fikir ve işlemler belirtilebilmektedir.
Vize Başvurusu İçin Parmak İzi Vermek Zorunda mıyım?
Vize İşlemleri aşaması sırasında her ülke parmak izi almamaktadır. Parmak izi alan ülkeleri genel olarak söylemek istersek Schengen üyesi ülkeler A.B.D ve Kanada gibi ülkeler olmaktadır.
Parmak izi alan ülkeler belirtilen ülkelere ek olarak başka ülkelerde olmaktadır. Özellikte ülke vize politikası güvenlik sistemleri bakımından gelişmiş ülkeler genelde parmak izi kaydı almaktadır. Seyahat edilecek birçok ülke parmak izi kaydı, biometrik resim kaydı almamaktadır.
Parmak izi ve biometrik resim kaydı almayan ülkeler genelde başvuru sahibinin başvuru aşamasında gelmesine gerek olmayan ülkeler olarak da belirtilebilmektedir.
Seyahat ülkeniz ve pasaport geçmişinize göre parmak izi uygulaması kontrol edilebilmektedir. Gerekli bilgiyi Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden öğrenebilir parmak izi kaydı olmayan ülke Vize Başvurularında şahsen başvuruya gelmeden Vize İşlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
- Vize Başvurusu İçin Şahsen Gelmek Zorunda mıyım?
Vize Başvuru İşlemleri için her ülke başvuru sahibini talep etmemektedir. Ülke Vize politikaları arasında parmak izi kaydı, biometrik resim kaydı ya da şahsen Başvuru kuralı olmadığı sürece Başvuru sahibi gelmeden sadece evraklarınızı Kütahya Vize Başvuru Merkezine göndererek işlemlerini kısa sürede tamamlayabilmektedir.
- Vize Reddi İtirazı Nasıl Yapılır?
Ülkeler topraklarına giriş yapmak isteyen her misafir için evrensel kurallar çerçevesinde belirli koşul ve şartlar belirleyerek ülkesine gelecek olan kişi, misafir ve turisti seçme hakkı bulunmaktadır. Vize Başvurusu için en önemli koşul seyahat edilecek ülkenin koşullarına uygun Vize Başvuru dosyası hazırlanmasıdır.
Vize Başvuru tamamlanması ardından vize memuru tarafından en az soru işareti oluşacak şekilde başvuru yapılması gerekmektedir. Ülkeler evraklar, kişisel yeterlilik ya da vize memuru düşüncesi ile ülkesine giriş hakkı vermeyebilmektedir. Ülkeye giriş hakkı vermemesi sonucunda başvuru sahibine red kararını ülkelere göre sözlü ya da yazılı olarak bildirmektedir.
Vize red kararları itirazları ülkelere göre değişkenlik göstermektedir. Ülkelere göre red kararları Türkiye’deki Konsolosluk ya da Büyükelçilikten yapılabileceği gibi bazı ülkelerde kendi topraklarında bulunan Dışişlerinden Hukuksal olarak itiraz yolunu açmıştır.
Doğru Başvuru Vize Almanın En Büyük Adımıdır. Doğru başvuru yapabilmek veya olumsuz vize sonuçlarınızı itiraz edebilmek ve yeni başvuru yapabilmek için Long Vize Turizm Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Vize Başvuru Evraklarımın Geçerlilik Süresi Nedir?
Vize İşlemleri için ülkeler başvuru sahibini tanımak ve yeterliliğini kontrol etmek için ulusal kanunlarına göre Vize Başvuru Evrakları talep etmektedir. Ülkelere göre Vize Başvuru Evraklarının içerik bilgisi, adedi ve formatları farklı olabilmektedir.
Ülkelerin Vize kurallarına göre belge geçerlilik tarihleri değişkenlik gösterebilmektedir. Ülkelere göre evrak geçerlilik süresi Başvuru tarihinden itibaren 7gün,15gün,30 gün içerisinde alınmış olacak şekilde kademelenmektedir. Seyahat edilecek ülke ve Başvuru tarihine uygun Evrak geçerlilik süresi için Kütahya Vize Başvuru Merkezinden bilgi edinebilirsiniz.
- Araç İle Seyahat Edebilir miyim? Araç ile Yurtdışına Çıkabilir miyim?
Ülkemiz jeopolitik konumu dikkate alındığında Avrupa ve Asya kıtasına köprü durumunda bulunmaktadır. Balkanlar ve Ortadoğu ülkelerinin birçoğuna havayolu ulaşımı olmadan da seyahat edebilmek karayolu seyahati taleplerini arttırmış bulunmaktadır.
Araç ile seyahat edecek başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti trafik kurallarına uygun tüm sigorta ve şartlarını sağlaması koşulu ile uluslararası yeşil sigorta poliçesi ile birlikte yurtdışına çıkılabilmektedir.
Seyahat edilecek ülke ve güzergâh planlaması için seyahate çıkmadan önce Vize giriş sayıları ve seyahat edilecek ülkeler kontrol edilerek yola çıkılması gerekmektedir. Araç ile seyahat edecek misafirlerin Vize Başvurusu öncesi araç ile seyahat edeceğini beyan etmesi ve hangi ülkelere gideceğini bildirmesi çok önemlidir. Araç ile seyahat bilgisi paylaşılmayan Vize Başvurusu sonucu tek girişli vize sonucu olabilmekte ve araç ile seyahat edilememektedir.
Araç ile seyahat belgeleri ülkelere göre değişebilmek olup araç sahibi, araç çeşidi, yolcu sayısı gibi faktörler dikkat edilerek evrak talep edilmektedir. Seyahat planınıza uygun Araç ile seyahat Vizesi bilgisini Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Öğrenebilirsiniz.
- Reşit Olmayan Çocuk(18 yaş altı) Vize Başvuru Nasıl Yapılmaktadır?
Ülkemizde bir çok misafirimiz aile olarak yurtdışına çıkabilmekte yada 18 yaş altı çocuklarını belirli sebep ve amaçlar ile yurtdışına seyahate gönderebilmektedir. Yasal velisi ile birlikte seyahat ediyor ise yasal velisine uygun evraklar belirlenmektedir.
Tek yada başka biri ile seyahat edecek olması durumunda noter onaylı muafakatname ve yasal velisi Evrakları ile birlikte yapılması gerekmektedir. Ülkelere göre reşit olmayan kişi (18yaş altı) başvuru seçenekleri farklılık gösterebilmektedir. Seyahat ülkenize göre Vize bilginizi Kütahya Vize Başvuru Merkezinden Öğrenebilirsiniz.
- Vize Başvuru İçin Muvafakatname Nedir?
18 yaş altı seyahat edecek yolcunun yurtdışına çıkış işlemleri için yasal velisi tarafından izin belgesidir.
Ülkelere göre muvafakatname belgesi içeriği değişebilmektedir.
Anne ile gidiliyor ise Baba’dan alınması gerekir.
Baba ile gidiliyor ise Anne ’den alınması gerekir.
Tek gidiyor ise Anne ve Baba’dan alınması gerekmektedir.
Genel kurallar yasal velisi ya da herhangi biri olmaması durumunda noter onaylı olarak izin verildiğini göstermek için kullanılan resmi belgedir. Ülkelere göre yaş sınırlaması ve tercüme edilmesi gerekmektedir. Seyahat edilecek ülkeye göre muvafakatname içeriği için Kütahya Vize Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Vize Başvurusu İçin Vekâletname Nedir?
Vize İşlemleri aşamasında ülke Vize kurallarına göre talep edilmektedir. Başvuru sahibinin başvuruya şahsen gelmemesi ve Vize sonucunu şahsen almak istememesi durumunda 3.bir kişi veya kuruma yazmış olduğu yazıdır.
Ülkelere göre vekâletname 2 seçenekte olmaktadır.
- Noter Onaylı Vekâletname
Ülke vize koşullarına göre noterden onaylı veya noter onaylı talep edilen dilde tercüme edilerek alınmış olması gerekmektedir. Ülkelere göre içeriği ve verilen yetkiler değişebilmektedir. - Standart Bireysel Vekâletname
Başvuru sahibi tarafından seyahat belgesi fotokopisine ek olarak başvuru yapmak ve yapılan başvuru sonucu alabilmek için ıslak imzalı olarak verilen resmi yazıdır.
Ülkelere göre Vekâletname içerikleri için Kütahya Vize Başvuru Merkezini aramanızı tavsiye ederiz. Seyahat edilecek ülke koşullarına uygun olmayan Noter Onaylı Vekâletname maddi zararlara yol açabilmekte ve yenisini çıkartmak zorunda kalabilirsiniz.
- Vize Başvurusu İçin Taahhütname Nedir?
Vize İşlemleri aşamasında maddi ve ekonomik yeterliliği olmayan veya 18 yaş altı başvuru sahiplerinin seyahat edilecek ülkedeki geçireceği zaman içerisinde oluşabilecek sağlık, konaklama, ulaşım, yiyecek, içecek ve benzeri tüm harcamaların garanti altına alındığı Noter Onaylı Resmi Evraktır.
Ülkelere göre taahhütname noter onaylı ya da kişisel dilekçe olarak kabul edilebilmektedir. Seyahat edilecek ülke ve başvuru sahibine uygun Taahhütname içeriği için Kütahya Vize Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Vize Başvuru Evraklarımın Tercüme Edilmesi Gerekli midir?
Vize Başvuru aşamalarında ülkelere göre bu zorunluluk değişmektedir. Ülke Vize memurları Türkçe anlayabilme ya da onay veren makam kendi ülkesindeki Dışişleri departmanları olması durumunda genelde tercüme talep edilmektedir.
Vize Başvuru Evrakları tercüme zorunluluğu güncel mevcut şartlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu duruma ek olarak birçok ülke Tercüme edilme zorunluluğu olmamasına rağmen Tercüme edilmiş Evrakları daha uygun görmek de ve Vize başarı oranını doğrudan arttırmaktadır.
Tercüme Talep Eden Ülkeler
Yeminli Tercüme Talep Eden Ülkeler
Bireyse Başlık Tercümesi Talep Eden Ülkeler
Türkçe Evrak Kabul Eden Ülkeler olarak 4 seçeneğe ayrılmaktadır. Seyahat edilecek ülke için gerekli tercüme bilgisini Kütahya Vize Başvuru Merkezinden öğrenebilir ve gerekli olması durumunda Tercüme işlemlerinizin tamamını yaptırabilirsiniz.
- Vize Başvuru İçin Sponsor Ne Demektir?
Vize Başvurusu kuralları arasında maddi ve ekonomik gelir Evrakları isteyen ülkeler için kullanılmaktadır. Ülkemizde ev hanımı, çalışmayan, öğrenci ve benzeri maddi gelir Evrağı olmayan misafirler için ek maddi gelir beyanı sunulması anlamına gelmektedir.
Sponsor olacak kişi yakınlığı ülkelere göre değişmektedir. Birçok ülke sadece anne, baba, eş ve kardeşi kabul etmektedir. Maddi geliri olan çalışan, işveren, memur ve benzeri aylık kazancı kanıtlanabilen anne, baba, eş ve çocuk tavsiye edilmektedir.
Ülkeler sponsor talebini sadece ekonomik maddi geçim belgesi olarak talep etmemektedir. Başvuru yapacak misafirin kendi ülkesindeki yaşam koşullarını, yeterliliğini ve Vize bitim tarihinden önce bağlı olduğu ülkeye geri dönüp dönmeyeceğini kontrol etmek içinde talep etmektedir.
Ülkelerin bakış açısı ve Başvuru sahibinin ekonomik koşullarına en uygun Sponsor bilgisi için Kütahya Vize Başvuru Merkezini Arayabilirsiniz.
- Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Yapılması Zorunlu Mudur?
Seyahat sağlık sigortası gideceğiniz ülke toprakları içerisinde en az 30.000 Euro ya da 50.000 Usd teminatı ile birlikte acil ve ayakta tedavi işlemleriniz için kullanılmaktadır.
Ülkelerin sağlık prosedürlerine göre yabancı ülkeden gelecek kişi, turist ve misafirlerin yaşayacağı sorunlar için kendisini güvence altına almasını ve ülke topraklarında mağdur olarak ülkeyi zor duruma sokmamak için talep edilmektedir.
Seyahat Sağlık Sigortaları 3 Seçeneğe Ayrılmaktadır.
- Avrupa ve Schengen Bölgesi
- Tüm Dünya Ülkeleri
- Sadece Gidilecek Ülke Sigortası
Avrupa Schengen bölgesi vize başvuruları için seyahat sağlık sigortası zorunludur. Schengen bölgesi dışında kalan ülkeler güncel olarak sigorta kurallarını değiştirmektedir. Seyahat edilecek ülke sigorta bilgisi ve ücretini Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Öğrenebilirsiniz.
- Eksik Evrak İle Başvuru Yapabilir miyim?
Ülkeler vize politikası ve anlayışına göre değişmektedir. Ülkelere göre zorunlu olan Başvuru Evrakları bulunmaktadır. Ülkelerin bir kısmı eksik Evrak ile Başvuru almamakta bir kısmı ise başvuru sahibi zorunlu olan bir Evrağı temin edememesi durumunda seyahat yapılacak ülkenin dilinde nedenleri anlatılarak Başvuru yapılabilmektedir. Kişisel Vize başvuru şartlarınızı Long Vize Turizm Başvuru Merkezinden Öğrenebilirsiniz.
- Vize Başvurusu İçin Dilekçe Yazılması Gerekli midir?
Vize uygulayan ülkeler arasında Vize Başvuru dilekçelerini zorunlu olarak isteyen ve zorunluluğu olmayan ülkeler olarak ayrılmaktadır.
Vize Başvurusu için misafirlerin sadece en taban başvuruyu yapma gayreti birçok red sonuçlarının sebebi olmaktadır. Ülkeler için Dilekçelerin zorunlu ya da zorunlu olmaması durumuna bakmaksızın her başvuru için tavsiye edilen Başvuru yapılacak ülkenin ana dilinde seyahat amacı, seyahat programı, seyahat ekonomik harcamaları ve benzeri durumları anlatan dilekçeler yazılması gerekmektedir.
Birçok ülke Vize Başvurusu aşamasında başvuru sahibini görmemekte ya da mülakat yapmamaktadır. Başvuru sahibinin kendisini anlatabildiği kişisel tek Evrak olan Dilekçelerin yazılması çok önem kazanmaktadır. Seyahat yapılacak ülkeye özel Dilekçeleri Kütahya Vize Başvuru Merkezinden Temin Edebilirsiniz.
- Başvuru Evraklarımı Kargo İle Gönderebilir miyim?
Vize Başvurusu misafirlerimizden Gerekli Evrakları ve Belgeleri Randevu tarihinden en az 3 gün önce Long Vize Turizm Başvuru Merkezimizde olacak şekilde talep edilmektedir. Başvuru öncesi Evrakların kontrolü, Vize Başvuru yeterliliği sınaması, eksik ve yanlış Evrak olması ihtimaline karşı Evrakları erkenden talep etmekteyiz. Başvuru Merkezimize Evraklarınızı bireysel olarak getirebilir ya da dilediğiniz kargo firması ile tarafımıza gönderebilirsiniz.
- Vize Başvurum Kaç Günde Çıkar ve Ne Zaman Sonuçlanır?
Vize Başvuru süreleri için ülkelere göre değerlendirme ve sonuçlandırma süresi farklılık gösterebilmektedir. En hızlı ve mevcut işlem sürelerinde Vize Başvurusunun sonuçlanması için başvuru yapılan ülkenin talepleri doğrultusunda Evrakların tam ve işlemlerin eksiksiz ve doğru yapılması gerekmektedir. Eksik ve hatalı vize başvuruları için işlem süresi uzayabilmekte ek evrak talep edilebilmekte veya mülakata Çağrılabilmektedir.
Hızlı işlem ve doğru Vize Başvuru için Kütahya Vize Başvuru Merkezinden İşlemlerinizi Yapabilirsiniz.
- Vize Başvuru Mülakatı Nedir?
Vize alınması mecbur olan ülkeler arasında bazı ülkeler Vize Başvuru sahibini görerek ve gerekli soruları sorarak verilen cevaplar neticesinde Vize verebilmektedir.
Mülakat yapan bir ülke örnek vermek gerekirse Amerika Birleşik Devletleri Vize Başvuruları için Başvuru sahibi bizzat görmekte ve yüz yüze mülakat yaparak karar vermektedir. Ayrıca ülkelerin önemli bir kısmı uzun dönem Vize Başvuruları için dil yeterliliği, mesleki yeterlilik ve benzeri durumları kontrol etmek için de mülakat yapabilmektedir. Kütahya Vize Başvuru Merkezi Gerekli Evraklar ve koşullara ek olarak başvuru sahiplerini mülakata psikolojik ve bilgi desteği vererek hazırlamaktadır.
- Tur İle Nasıl Seyahat Edebilirim?
Turizm ülkemiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nde birçok tur şirketi ve operatörü bulunmaktadır. Yurtdışı seyahatini bir grup halinde paket program halinde seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri turu satın olmadan önce Kütahya Vize Başvuru Merkezini Arayarak katılmak istediği tur programını iletmesi gerekmektedir.
Tur programındaki ülkeler ve kalış zamanlarına göre Vize alınması gereken ülke belirlenerek işlem süresi ve şartlar misafire iletilmektedir. Tüm bilgiler başvuru sahibine uyması durumunda tur alınması tavsiye edilerek tur programı Evrakları ve kişisel Evraklar ile Başvuru yapılabilmektedir.
Tur programı ülkeleri ve firmalarına göre iptal süreleri tur kalkışından 31 gün ile 120 gün arası değişmektedir. Gereken şartları öğrenmeden alınan tur programları yetişememesi ve Vize reddi olması ihtimaline karşılık tur iptal hakkı tarihi dolmadan Vize Başvurusu yapılarak tamamlanması tavsiye edilmektedir.
Tur Programı alan misafirlerimizin bildiği en büyük yanlışlar arasında Tur ile gidildiğinde Vize kesin çıkmaktadır, tur ile gidildiğinde şahsi Evraklara gerek yoktur gibi bilgi kirliliği olmaktadır. Tur ile bireysel seyahat arasındaki tek fark grup ile seyahat edilmesi olup tüm Vize Başvurularında geçerli kurallar aynen geçerli olmaktadır.
Tur Programı Satın almak ve Tur İle Vize şartlarını Kütahya Vize Başvuru Merkezinden Öğrenebilirsiniz.
- En Kolay Nasıl Vize Alabilirim?
Vize talebi olan yurtdışına çıkmak isteyen misafirlerimiz için kişisel şart ve özelliklerine uygun ülkeler listesi çıkartılarak bildirilmektedir. Her Başvuru sahibinin kişisel özellikleri her ülke için yeterli olmamaktadır.
Talep edilen bir ülke olması durumunda kişinin yeterli hale gelmesini sağlamak ya da alternatif ülkeler tavsiye edilerek işlem en kolay şekilde tamamlanmaktadır.
En Kolay Vize Nasıl Alabilirim için bir örnek vermek gerekirse Schengen üyesi ülkeler 26 tanedir. 26 ülkenin de vermiş olduğu vizeye Schengen Vizesi denilmektedir.
Tüm özellikleri aynı olan vize için 26 Schengen üyesi ülkede farklı koşullar dâhilinde inceleme yapmaktadır. Başvuru sahibine uygun ülke seçilerek vize alma oranı arttırılmakta ve misafirin vize ihtiyacı da giderilmektedir.
- Yurtdışına Gitmenin Yolları Nelerdir?
Yurtdışına Gitme Yolları arasında seçilen ülkeye göre zorluk ya da kolaylık olabilmektedir.
Evrak ve Belge istemeyen ülkeler için ek bir şart olmadan seyahat edilebilmektedir.
Ülkesine gelecek kişinin anavatana dönüş sebeplerine göre vize veren ülkelerden birine seyahat etmek istemeniz durumunda mevcut iş şartlarınızın süresi, maddi geliriniz ve ülkeye bağlılık faktörlerinizin fazlalığı vize alma şansınızı arttırmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye göre Vize Başvuru planlaması yapmak için Kütahya Vize Başvuru Merkezini Arayarak İşlemlerinizi Yaptırabilirsiniz.
- Pasaportumu Başvuru Merkezinden Kendim mi Almalıyım?
Başvuru Merkezimiz ile yapılacak olan Vize Başvurularında misafirlerimizin Pasaport teslimi konusunda anlaşmalı kargoları ile birlikte güvenli teslimatını sağlamaktadır. Pasaport iadesini kargo talep etmeyen başvuru sahipleri için 3. Bir kişi teslimi yapılabilmesi için başvuru sahibi tarafından merkezimiz sözlü olarak bildirilmesi ve kimlik fotokopisine kimin alacağının detaylarını belirttiği pasaport teslim vekâletnamesi karşılığında teslim alabilmektedir.
Pasaport resmi ve önemli evrak taşıması sebebi ile başvuru sahibi hakkında herhangi bir bilgi ve teslimat başvuru sahibinin izni ve onayı olmadan 3.kişilerce paylaşılmamaktadır.
- Başvuru Merkezi Çalışma Saatleriniz Nedir?
Başvuru Merkezi Merkez Ofisimiz Haftanın 6 günü fiziki olarak haftanın 7/24 saati de Çağrı merkezi üzerinden sürekli olarak hizmet vermektedir.
Kişisel talep ve isteklerinize dilediğiniz saat kesintisiz hizmet verebilmek ve seyahat aşamasında olan başvuru sahiplerimiz için 24 saat Çağrı merkezimiz siz değerli misafirlerimiz için aktif olarak görev yapmaktadır.
Ulusal havacılık kuralları, uçak saatleri, başvuru randevu işlemleri için yolculukta olan misafirlerimiz için Çağrı merkezimiz mağduriyetlerin önüne geçebilmek ve anlık işlem ve süreç bilgileri için 24 Saat Çağrı Merkezimizden Kesintisiz Hizmet Alabilmektedir.
Merkez Ofis Çalışma Saatlerimiz;
Pazartesi: 08.30 – 18.30
Salı: 08.30 – 18.30
Çarşamba: 08.30 – 18.30
Perşembe: 08.30 – 18.30
Cuma: 08.30 – 18.30
Cumartesi: 10.00 – 18.00
Pazar: Kapalıdır.(Çağrı Merkezi 7/24 hizmet vermektedir)
Çağrı Merkezi Çalışma Saatlerimiz;
Çağrı Merkezi 7/24 hizmet vermektedir.
Pazartesi: 00.00 – 00.00
Salı: 00.00 – 00.00
Çarşamba: 00.00 – 00.00
Perşembe: 00.00 – 00.00
Cuma: 00.00 – 00.00
Cumartesi: 00.00 – 00.00
Pazar: 00.00 – 00.00
Whatsapp Destek Hattı Çalışma Saatlerimiz;
Whatsapp Destek Hattı 7/24 hizmet vermektedir.
Pazartesi: 00.00 – 00.00
Salı: 00.00 – 00.00
Çarşamba: 00.00 – 00.00
Perşembe: 00.00 – 00.00
Cuma: 00.00 – 00.00
Cumartesi: 00.00 – 00.00
Pazar: 00.00 – 00.00
- Resmi Tatil Günleri Nelerdir?
Resmi tatil günlerinde özel ve bayram tatillerini seyahat edecek tüm misafirlerimiz için Çağrı merkezimiz 7/24 saat aktif olarak hizmet vermektedir.
Ülkemizdeki resmi tatillere ek olarak seyahat edilecek ülkenin resmi tatil ve bayramlarında Konsolosluk ve Büyükelçilikler kapalı olmaktadır. Seyahat edilecek ülkenin resmi tatil programı ve tarihlerini öğrenerek vize veya seyahat mağduriyetleri yaşamamanız için Kütahya Vize Başvuru Merkezinden bilgi edinilmesi tavsiye edilmektedir. Ülkeler resmi tatil günlerinde vize, pasaport ve Konsolosluk İşlemi yapmamaktadır.
- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı
- Ramazan Bayramı
- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
- Kurban Bayramı
- 30 Ağustos Zafer Bayramı
- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
- Yeni Yıl Tatili