Slovakya Vizesi Orta Avrupa da bulunan Slovakya Cumhuriyeti sanayinin pek olmadığı doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen şirin bir ülkeye gitmek isteyenlerin alacağı bir vizedir. Bu ülkenin vizesine başvurmak için öncelikle vize şartlarını eksiksiz yerine getirmek gerekir. Öncelik olarak bir seyahat amacı belirlenmeli ve vize başvurusuna öyle bulunulmalıdır.
Slovakya Vizesi İle İlgili Genel Bilgiler
- Eğer pasaportunuzun süresi dolmuş veya herhangi bir sayfası yırtılmışsa yenisi ile değiştirilmeli
- İlk defa pasaport alacaksanız veya yenileyecekseniz
- Schengen vizesi almak isteyenler, tüm sağlık sigortalarını yaptırmak zorundalardır.(Alacağınız vize tarihleri ile uyumlu olması gerekmektedir.)
- Vize başvurularınız resmi tatiller, bayramlar ve sömestr gibi günler de yoğun olacağından dolayı başvurularınız, üç ay öncesinden veyahut da son 15 gün kala yapmalısınız.
- Seyahatiniz süresince konaklanacak yerlerin kanıtı
- Seyahat süresi boyunca yetecek paranın kanıtı.
- Vize başvurunuz onayladığın da pasaportta ve vize de isim soy ismin aynı olmasına dikkat ediniz.
Slovakya Vizeye Kimler Başvurabilir
- Bordo pasaporta sahip T.C vatandaşları,
- Yeşil Pasaport( 90 günü aşmayan vize ziyaretler de vize işlemine gerek yoktur), Diplomatik Pasaport, Gri pasaport sahibi olan Türk vatandaşları
- Ayrıca Schengen bölgesindeki 22 ülkeden biri olduğu için Schengen vizesine sahip tüm vatandaşlar rahatlıkla Slovakya’ya giriş yapabilirler. Tekrardan bir ulusal bir Slovakya vizesi almasına gerek yoktur.
Slovakya Vizesi Türleri;
Slovakya’ya gitmeden önce seyahatiniz amacını belirledikten sonra aşağıda ki vizelerden birine başvuru yapılabilir.
- Slovakya Ticari Vize
- Slovakya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
- Slovakya Turistik Vize
Slovakya vizesi işlemleri başlamadan önce ilk yapmanız gereken seyahatinizin amacını belirlemek ve daha sonra başvuru da bulunmanız gerekir. Aynı zamanda seyahatinizin dönüşünde hala pasaportunuz bitmesine 3 ay daha kalmış olması lazım. Size uyan vize türüne uygun olarak da Slovakya Konsolosluğunun verdiği gerekli evrakları kusursuz bir şekil de hazırlamanız gerekmektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi herhangi bir sayfası yırtık veya yıpranmış olamamasına dikkat edilmelidir. Slovakya vizesi almak için Long Vize Turizm İle işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Slovakya Büyükelçiliği Vize
Slovakya Büyükelçiliği Vize Bir Batı Avrupa ülkesi olan Slovakya’ya seyahat edecek Umuma Mahsus (kırmızı) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alarak ülkeye giriş yapmaları zorunludur. Bununla birlikte Hususi (yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (siyah) Pasaport sahibi olanlar, ülkeye yapacakları kısa süreli ziyaretler için vize muafiyetine sahip olurlar.
2007 senesinden beri Slovakya, Schengen bölgesine dahil olduğundan dolayı bu tarihten itibaren vize koşullarını daha sıkı hale getirmiştir. Slovakya tarafından alınan son kararlara göre umuma mahsus pasaport sahibi olan yabancıların aldığı kısa süreli vizeler için tanınan süre bir yarıyıl için 90 günü geçmemelidir. Slovakya’ya girmek için yapılan Schengen vize başvuruları Slovakya Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’na iletilir. Vatandaşların vize almasını sağlamak için firmamız, Long Vize Turizm Slovakya vizesi başvurusu merkezi olarak hizmet etmektedir.
Slovakya Büyükelçiliği Vize Türleri
Slovakya Büyükelçiliği, vatandaşların amaçlarına uygun olarak farklı sürelerde ve türlerde vize verirler. Slovakya’ya yapacağınız turistik amaçlı geziler için Slovakya Turistik Vize, seminer, fuar, sergi, sempozyum vs. iş amaçlı seyahatler için Slovakya Ticari Vize ve Erasmus için gidecekler Slovakya Erasmus Vizesi bulunmaktadır.
Bunlara ek olarak Aile / Arkadaş ziyareti, kültürel, sportif, Slovak vatandaşın aile bireyleri ve eğitim & araştırma için de vizeler verilmektedir. Slovakya giriş amacınıza uygun olarak, deneyimli ekibimiz doğru vizeyi en hızlı ve kolay şekilde almanızı sağlayarak süreci profesyonel olarak yönetiyor. Slovakya’dan vize almak için pasaportunuzun 10 seneden daha eski olmaması gerekir. Aynı zamanda pasaportunuz Slovakya seyahatinden dönüş sürenizden 6 ay sonrasında geçerlilik süresini devam ettiriyor olmalıdır.
Slovakya Büyükelçiliği Vize Hakkında
Slovakya vizesi ortalama olarak 7 iş günü içerisinde verilir ancak süre yoğunluk ve tatil günlerine göre değişiklik gösterebilir. Firmamızdan dönemsel olarak yoğunluklar hakkında bilgi alabilirsiniz. Slovakya Büyükelçiliği tatil günleri:
- 1 Ocak Epiphany
- Kutsal Meryem’in Yedi Acısının Günü (15 Eylül)
- Paskalya Bayramı
- Aziz Methodious ve Aziz Cyril Günü (8 Mayıs)
- Slovak Ulusunun Yükseliş Günü (29 Ağustos)
- Anayasa Günü (1 Eylül)
- 1 Mayıs
- Noel (24-26 Aralık)
- Azizler Günü (1 Kasım)
Slovakya Konsolosluğu Vize
Slovakya Konsolosluğu Vize ,Slovakya vizesi almanız için yapmanız gereken ilk şey Slovakya Konsolosluğuna başvurmanız gerekir. Slovakya konsolosluğu yapacağınız seyahat için başvuruları özenle ve birebir alır. Yaptığınız başvurudan sonra gereken tüm belgeleri tamamladıysanız eğer Slovakya İstanbul Başkonsolosluğu ve Slovakya Büyükelçiliği vize başvurusu hakkında gereken kararları verir. Slovakya Konsoloslukları sadece vize başvurularını kabul etmekle görevlidir vize başvurusunun kabul olup olmadığında herhangi bir söz hakkı ve yetkileri yoktur.
Slovakya Konsolosluğu Vize Başvuru Süreci
- Slovakya vizesi başvuruları konsolosluk tarafından belirlenen müracaat yerlerinde yapılır.
- Vize başvurusu yapmadan önceden Slovakya konsolosluğundan belirli bir randevunuz olmak zorundadır.
- Slovakya konsolosluğunun belirlediği yetkili kişiler başvuru yaptıktan gerekli yerlere iletilerek başvuru onaylanma sürecine girer.
- 3 aydan fazla kalmak için istenen vizelerde başvuruları konsolosluk yerine büyükelçilik almaktadır.
Slovakya Konsolosluğu
- Slovakya Konsolosluğu vize için başvuru yaptıkları günler hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembedir. Cuma günleri konsoloslukta vize başvuruları yapılmamaktadır. Vize başvurusu saat 10.00 ve 12.00 aralığında gerçekleşir bu saatlerin dışında herhangi bir vize başvurusu yapılmamaktadır başvuru yapmak isteyenlerin bu kurallara dikkat etmesi gerekir.
- Yapılan vize başvurularının sonuçlarını en kısa zaman sonuca ulaştırmaktadır. Yapılan işlerin düzenli ve sağlıklı olması için vize başvurusu yapacak olan kişilerin seyahat için belirlediği tarihten en az 30 gün önce yapmaları daha uygundur.
- Slovakya vizesi başvurusu yapacak olan insanların dikkat etmesi gereken başka bir kuralda şudur. Türkiye ve Slovakya’nın herhangi bir resmi tatilinde başvuru yapılmamaktadır. Konsolosluk 18 yaşından küçüklerin başvurularını yanlarında ailesinden biri olmadan kabul etmez 18 yaşından küçük bireyler konsolosluğa giderken yanında aile bireylerinde reşit birinin bulunması zorunludur.
- Slovakya konsolosluğu eğer yapılan başvuru sonrasında eksik bir form gördüyse başvuru yapmış olan kişiyi çağırıp yüz yüze bir başvuru gerçekleştirme ihtimalide vardır.
- Slovakya konsolosluğunun dikkat ettiği en önemli şeylerden biride sağlık sigortasıdır. Seyahat yapacak olan her bireyin sağlık sigortası olmak zorundadır yoksa konsolosluk tarafından yapacağı başvuru geçersiz sayılır.
- Slovakya konsolosluğu vize almak için başvuru yaptığınızda kullanmakta olduğunuz pasaportunuzun 10 yıldan eski olmamasına da dikkat eder.
Slovakya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
Slovakya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi, Slovakya’da yaşamakta olan akrabaların ve arkadaşların ziyaret edilebilmesi amacıyla alınan bir vize türüdür. Genellikle en çok alınan vizelerden biridir. Slovakya vizesi alabilmek için, Slovakya’da ikamet etmekte olan şahıstan bir davet mektubu almanız gerekmektedir, bunun alınmaması sonucu vize onaylanmayacaktır.
Slovakya aile ya da arkadaş ziyareti vize fiyatları ise değişkenlik göstermektedir. Siz de Slovakya’da yaşayan aile ya da arkadaşlarınızı görmek istiyorsanız, bu vize için başvuru formu oluşturabilir ve Slovakya’ya gidip keyifli vakit geçirebilirsiniz. Slovakya, global olarak ziyaret için oldukça tercih edilen bir ülkedir ve vize fiyatları ise ortalamanın altındadır. Peki, Slovakya vizesi evrakları ve belgeleri nelerdir ve nasıl olmalıdır?
Slovakya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi için Gerekli Olan Evraklar
- Slovakya Vizesi Formu
- Pasaport
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Fotoğraf
- Seyahat Sağlık Sigortası
Destekleyici belgeler Olarak da şunları ekleyebilirsiniz;
- Otel ve Bilet Rezervasyonları Belgeleri
- Geçim Kaynağını Gösteren Belgeler
Peki, Bu Evraklar Nasıl Hazırlanmalıdır?
Vize başvurularında evrakların düzenli ve özenli bir şekilde hazırlanmış olması, oldukça önemli bir husustur. Özenerek hazırlanmış olan belgeler size bir artı sağlayacaktır. Oluşturacağınız başvuru formu, eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır. Bunun dışında pasaportun seyahatten sonrası için en az 3 aylık bir geçerliliğinin olması gerekmektedir. Eğer reşit değilseniz, aile üyeleri tarafından bir dilekçe yazılması gerekir. Bunun haricinde pasaportun ve nüfus cüzdanının birer adet fotokopilerinin olması lazım.
Fotoğrafların ise mutlaka bir sene içinde çekilmiş olması ve de arka fonun beyaz olması istenmektedir. Ülkede başınıza gelebilecek en ufak sağlık problemlerinin önlemi olarak sağlık sigortası yapılmalıdır ve ülkede alacağınız hizmetlerin masraflarının ödenecek olması da önemlidir. Bu evrakların dışında vizenizi desteklemek amacıyla almış olduğunuz uçak biletini ve yaptırmış olduğunuz otel rezervasyonlarının belgelerini de başvurunuza ekleyebilirsiniz. Eğer çalışmakta olan biriyseniz geçim kaynağınızı gösteren belgeler, son üç ayı kapsayan hesap hareketleri, düzenli gelirin olduğunu gösteren evraklar, maaş bordoları ve aile bağlarının mevcut olduğunu gösteren evrakları da eklemeniz, vize alımını kolaylaştıracaktır.
Slovakya Ticari Vize
Slovakya Ticari Vize ,Slovakya ile Türkiye arasında ticaret düşünenler için ya da Slovakya ülkesine bir ziyaret planlayanlar için, Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Schengen Bölgesine giriş için gerekli olan Scengen vizesi, kişinin gideceği ülkede kısa süreli olarak serbest dolaşmanızı sağlar.
Ticari vizeye sahip olduğunuzda, aynı zamanda Slovakya’dan bir başka Schengen ülkesine de kolaylıkla seyahat edebiliyorsunuz. Dikkat edilmesi gereken konu ise, ticari faaliyette bulunmak istediğiniz seyahat eğer birden fazla Schengen ülkesini içeriyorsa, en çok kalacağınız ülke üzerinden başvuru yapmak çok daha doğru olacaktır.
Slovakya için ticari vize alındığında ülkede 180 günün içerisinde en fazla 90 gün olarak kalma hakkı edinirsiniz. Bunun dışında bu ülkede ticari vize ile çalışmak, iç yeri açma ya da iş başvurusunda bulunma gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesine imkân veremez elbette. Slovakya ticari vize işlemlerinin masrafları ise değişkenlik gösterebilir.
Slovakya Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler
- Pasaport
- İki adet biometrik vesikalık
- Pasaportun ve nüfus cüzdanının birer adet kopyaları
- Slovakya vizesi başvuru formu
- Davetiye
- Şirket adına bir vize talep dilekçesi
- Maaş bordrosu
- Vergi levhası
- Faaliyet belgeleri
- Şirketin ve SGK’nın imza sirküleri
Slovakya Ticari Vize Davetiye Nasıl Olmalıdır?
Slovakya vizesi işlemleri içinde en mühim olan konu Slovakya’dan alınması gereken bir davetiyedir. Bu davetiyeyi ise Slovakya’da çalışacağınız şirketin sizin adınıza göndermesi gerekir. Dolayısıyla davetiyeniz olmadan Slovakya için ticari vize almanız mümkün değildir. Davetiye içeriği ise şunları kapsamalıdır:
Öncelikle ticari vize almak isteyen kişinin ismi, soy ismi, doğum tarihi ve pasaportu olduğuna dair göstergeler eklenmelidir. Seyahatin içeriği ve referans olan kişinin tüm masrafları karşılayacağına dair belgeler de belirtilmelidir.
Başvuruda Bulunan Kişinin Yazması Gerektiği Dilekçe Neleri İçermelidir?
Slovakya ticari vize için başvuruda bulunmanız için isim, soy isim, kişisel bilgiler, iş yerinde yapmış olduğunuz görev, ziyaretin içeriği ve nedeni, ziyarette bulunacağınız şirketin adı, hangi tarihleri kapsadığı ve de en önemlisi vizenin bitme tarihinden önce ülkeye geri döneceğinizi belirten bir taahhüt şeklinde, resmi bir dille yazılmalıdır.
Slovakya Turistik Vize
Slovakya Turistik Vize, Schengen vizesi türüdür. Tarihi ile büyüleyen bir Orta Avrupa ülkesi olan Slovakya, aynı zamanda doğal güzellikleri ile turistleri kendisine çeken bir ülkedir. Slovakya’nın eşsiz dağları sayesinde, turistler genelde bu bölgeye kışları gelmeyi tercih ediyor. Bunun haricinde bir yaz tatili için oldukça uygun bir iklime sahiptir. Genelde seyahat etmeden 15 gün öncesinde vize başvurusunda bulunmanız tavsiye ediliyor çünkü konsolosluk bunun için belirli bir vakit tanımıyor. Peki, Slovakya turistik vizesi alabilmek için neler yapılmalı ve hangi prosedürler uygulanmalıdır?
Slovakya Turistik Vize için Gerekli Olan Belgeler
- Vize başvuru formu
- Pasaport
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet biometrik fotoğraf
- Uçak ve otel rezervasyonları
- Seyahat sağlık sigortası
- Gelir durumu gösteren belgeler ya da öğrenci belgesi
Vize Başvuru Formu Nasıl Olmalıdır?
Öncelikle bu Slovakya vizesi formu, konsolosluğun vize almak isteyenler için oluşturmuş olduğu özel bir içeriktir. Başvuru formları dikkatli bir şekilde doldurulmalı, sorulara doğru yanıtlar verilmeli ve belgelerde belirtilen bilgilerden şaşmamalısınız. Başvuru sahibi bu belgeleri eksiksiz bir şekilde oluşturmalıdır. Tutarsız bilgi içeren başvurular, vizelerin ret almasına neden olabilir.
- Pasaport: Slovakya turistik vize alabilmek için, seyahat sonrasında da en az 3 ay geçerli olacak bir pasaport gereklidir. Bunun dışında pasaportun bilgilerinin olduğu sayfa ve daha önce eğer alındıysa vizelerin fotokopileri gösterilmelidir. Vizenin basılabilmesi için ise en az 2 sayfa bir boşluğun olması da önemlidir.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Nüfus cüzdanı her başvuruda olduğu gibi vize başvurusunda da tabii ki olmalıdır. Başvuruda bulunacak kişinin T.C. kimlik numarasının da belirtilmiş olduğu nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuru evraklarının arasında mutlaka yer almalıdır.
- Fotoğraf: 2 adet, son 1 sene içerisinde çekilmiş ve de arka fonu beyaz vesikalık olması gerekir. Aynı zamanda fotoğrafların daha önceden Schengen’de kullanılmamış olması gerekir. Ölçüsü ise 35×45 mm olmalıdır.
- Uçak ve Otel rezervasyonları: Bilet bilgileri ve otel rezervasyonları mutlaka belgeler arasında bulunmalıdır. Ödediğinize dair belgeleri kurumlardan isteyip, başvuru dosyasına ekleyebilirsiniz.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Ülkede ne kadar kalacaksanız o tarihleri kapsayan ve kalınan süre zarfı boyunca tıbbi hizmetleri karşılayacağına dair bilgileri içeren sigortadır.
Slovakya Vize Başvurusu
Slovakya Vize Başvurusu nasıl yapılır? Slovakya vizesine sahibi olmak isteyen T.C vatandaşları, öncelikle Ankara’da ki Büyükelçiliği’nden randevu almalıdır. Vize almak için, büyükelçilikte ki kişisel görüşmeye (mülakata) katılım göstermeleri gerekir. Slovakya vizesi başvuruları, yetkili olan vize başvuru merkezlerinden yapılır.
Slovakya vizesi randevusu nasıl alınır? Vize başvurusu nasıl yapılır? Seyahatinizin başlangıç tarihinizden en az 15 gün önce, başvuru yapmanız önerilir. Schengen vize başvuru sahibinin uyruğu, istenen vizenin türüne, konsolosluğun iş yoğunluğu ve resmi tatiller öncesi yoğunluğuna göre işlem sürelerinde değişiklik gösterebilir.
Vize Başvuru Sürecinde Gereken Doküman
- Vize Başvuru Dilekçesi
- Vize Ücret Dekontu
- Kimlik Fotokopisi
- Slovakya Vizesi Formu
- Biometrik Fotoğraf(2 Adet) elinde biometrik fotoğrafı olanlar içinse fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmekte
- Uçak ve konaklama Rezervasyonu
- Seyahat Sigortası
- Davet mektubu
Öğrenciler için istenen ekstra evraklar;
- Okuldan alınan kabul mektubu
- Öğrenci belgesi
- Transkript veya diploma(varsa)
- Çalışma izni (öğrenciliğin yanın da ekstradan çalışılacaksa)
- Veli izni (Öğrenci 18 yaşın altındaysa)
- İngilizce bilgisini gösteren sınav sonuç belgesi (uzun süreli vize içingeçerlidir)
Slovakya Vize Başvurusu İçin Biyometrik Veri Kaydı
Biyometri, kişinin biyolojik özellikleri ölçülerek tanımlanmasıdır. Mesela kişinin parmak izi, sesi biyometri kimliği olarak kabul edilebilir. Biyometri, özellikle hizmet alımlarında kimlik tespiti ve erişim iznini vererek dijital platformlar da imza olarak da kullanılır. Schengen dâhilin de yer alan Slovakya için T.C vatandaşları da 2014 yılından itibaren biyometrik veri kaydı yaptırmak zorunlu olmuştur. Kaydın yaptırmak için biyometrik veri merkezlerine müracaat edilmesi gerekir.
Vize başvuruları normal şartlar da başvuru işleminin bitmesinin ardından 5 gün içinde sonuçlanır. Türkiye dışındaki ülke vatandaşları ise vize işleminin bitmesinin ardından yaklaşık 15 gün sonra vizeniz gelir.
Slovakya Vize Başvurusu Hakkında
Slovakya vizesi başvurunuzu etkileyecek en önemli öge vize türüdür. Eğer yeşil, gri ve siyah pasaportunuz var ise 90 süreden az olan seyahatleriniz de vize işlemi yapmanıza gerek yoktur. Fakat umumi yanı bordo pasaportunuz varsa Schengen bölgelerinden olan Slovakya için Schengen vizesi yaptırmanız gerekmektedir.
Slovakya Vize Evrakları Ve Belgeleri
Slovakya Vize Evrakları Ve Belgeleri nelerdir? Slovakya, her yıl sayısız turist çeken, doğal kalmayı başarmış tarihi güzellikleri ile meşhur bir hale gelmiş, görenin bir daha görmek isteyeceği bir ülkedir. Bunun sonucu olarak çok fazla vize talebi almaktadır. Slovakya’ya yapacağınız seyahat, kısa süreli ise, kültürel gezi, konser ya da herhangi bir turistik organizasyon için seyahat edecekseniz bunun için Slovakya turistik vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Slovakya turist vize işlemleri ise, konsolosluğun belirtmiş olduğu önceliklere ve bilgilere dayalı olan bir sistemdir. Konsolosluklarının belirmiş ve istemiş olduğu evraklar, eksiksiz ve düzenli bir şekilde hazırlanılarak başvuru belgeleri arasına eklenmelidir. Başvuru formu olmadan, işlemleriniz başlatılamaz. İdeal bir şekilde hazırlanmış olan başvuru belgeleri sonucu vizeniz çıkmış olacaktır.
Slovakya Vize Evrakları Ve Belgeleri Nelerdir?
- İmzalı ve kaşeli olan orijinal banka hesapları dökümü.
- Pasaport (10 yıldan eski olan pasaportlar kabul edilmez.)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- İki adet biometrik fotoğraf.
- Tam vukuatlı bir nüfus kayıt örneği, yani adresiniz ve aile bilgilerinizi içermelidir.
- Başvuru yapacak kişi tarafından hazırlanması gereken ıslak imzalı vize istenildiğine dair bir dilekçe.
- Slovakya’da geçerli sayılacak bir seyahat sağlık sigortası.
- Bilet ve otel rezervasyonları.
Slovakya Vize Başvuru Formu Nasıl Olmalıdır?
Slovakya Konsolosluğu, vize almak isteyen kişi hakkında kapsamlı bir bilgi edinmek ister. Dolayısıyla, başvuru formlarınızı mutlaka eksiksiz ve düzenli bir şekilde doldurmalısınız. Aynı zamanda bilgiler tamamen doğru içerikler olmak zorundadır. Eksik ya da yanlış bilgi bulunduğu takdirde vize almanız mümkün olmaz, bu da sizin için oldukça olumsuz bir sonuç doğuracaktır. Oluşturacağınız vize başvuru formları, vize talebinizde bulunduğunuzun bir göstergesidir ve mutlaka kurallara uygun bir şekilde doldurulmalıdır.
Slovakya Vizesi Kaç Günde Çıkar? Genellikle vizelerin sonuçlanma süreleri 7 iş günü arasındadır. Fakat bu süreç 15 güne kadar uzayabilir ve değişkenlik gösterebilir. Alacağınız vizenin süre uzunluğu, yalnızca konsolosluğun takdirindedir. Aynı zamanda konsoloslukların vize için karar vermelerinde daha önceden aldığınız vizelerin kullanılmış olup olmadığı, kullanıldıysa ne kadar doğru bir şekilde kullanılmış olduğu gibi faktörler de oldukça önemlidir.
Slovakya Vize Formu
Slovakya Vize Formu ,Vize talebinde bulunmuş olan kişilerin hakkında yeterli ve doğru bilgi edinilmesini sağlar. Formu Slovakya Konsolosluğu Vize kendisi hazırlar ve formun doldurulması kesinlikle zorunludur. Vize başvurusunda yapılacak ilk şey bu formu doldurmak olacaktır.
Slovakya Vize Formu Hakkında Bilgiler
- Bu başvuru formunu doldururken kesinlikle eksiksiz bilgi ve doğru bilgi vermelisiniz.
- Doldurduğunuz bu formu başvuru belgeleriniz arasında bulundurmalısınız, formun belgeler arasında olmaması Slovakya vizesi başvurusu yapamamanızı sağlar.
- Formda vermiş olduğunuz bilgilerin kesinlikle diğer evraklar bir olması gerekir aksi taktirde yapacağınız vize başvuru onay almaz.
- Uyumsuz ve gerçeğe uygun olmayan durumlarda yaptığınız tüm işlemler reddedilecektir.
- Bu başvuru formu resmi bir belgedir.
- Yazacağınız bilgilerin herhangi birinin sahte olması durumunda suç niteliği taşır bu durumda yazacağınız bilgileri özenle seçmeniz gerekir.
- Suç niteliği taşıyan belgelerde asılsız belge olduğundan başvurunuzun iptaline ve ceza almanıza sebep olur.
- Bu başvuru formunu doldururken dikkat edilmesi gereken başka bir kuralda formu imzaladıktan sonra o formda yazılan her şeyi kabul ettiğiniz anlamına gelir bu nedenle tüm bu belgeleri eksiksiz çıkarsanız da Slovakya sınırlarına girdikten sonra sizin ülkeye girip giremeyeceğinizi sınır görevlileri belirler.
Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Bu form genelde ya İngilizce ya da Türkçe şekilde doldurulur. Vize başvuru formunu doldururken kesinlikle tükenmez kalem kullanılmalı herhangi bir silinebilir kalemle dolduracağınız form geçersiz sayılır. Başvuru formunda kesinlikle küçük harf kullanılmamalıdır.
Başvuru belgelerinizle formda yazılı olacak bilgilerin aynı olup olmaması çok önemlidir herhangi bir şüphe yaratacak bilgide yapmış olduğunuz işlemler geçersiz sayılır. Konsolosluğun belirlediği yani standart olan ölçüde formda belirlenmiş olan yere fotoğraf yapıştırılmalıdır. Yapıştıracağınız resmin biometrik fotoğraf olmak zorundadır aksi taktirde yeni bir form doldurmak zorunda kalabilirsiniz.
Vize başvurusu formunda imza istenen yere imza atmanız başvuru formunun kabulü için gereklidir imza atılmadığı durumda form geçersiz sayılır. En önemli başka bir unsurda altmış olduğunuz imzanın pasaportunuzda bulunan imzanızla tamamen aynı olma zorunluluğu vardır. Birbiriyle bağlantılı olmayan imzalar tespit edilirse konsolosluk yapmış olduğunuz işlerimi iptal eder.
Slovakya Vize İşlemleri
Slovakya Vize İşlemleri Nasıl Yapılır? Schengen üyesi olan Slovakya gibi ülkeler de vize başvurularının inisiyatifi tamamen konsolosluklardır. Bu yüzden vize başvuruların da önem verdikleri ilk şey güvendir. Vize başvurunuz da düzenli bir işinizin olduğunu, yeterli mal varlığına sahip olduğunuzu ve en önemlisi orada kalmayacağınıza ikna ederseniz vize almanız kolaylaşır. Aksi halde vize başvurunuz red verebilir. Bu yüzden detaylı hizmet dökümünüzü, işe giriş belgenizi eksiksiz vermeniz gerekmektedir.
Vize başvurularının en önemli aşaması, başvuru evraklarını hazırlama aşamasıdır. Başvurular da vereceğiniz evraklar da tarihleri hatalı ve eski olmamalı. Eksik hazırlanan her evrak için ya red cevabı alırsınız ya da vize işlemleriniz uzayabilir. Özellikle mal varlıkların da tapularınız, araç ruhsatlarınızı iyi bir şekil de belgelerseniz vize işlemlerinizi daha da kolaylaştıracaktır. Aynı zaman da konsolosluğa sunacağınız vize talep dilekçesini İngilizce olarak anlattığınız seyahat planlarınız vize işleminizi kolaylaştıracaktır.
Slovakya Vize İşlemleri Nasıl Yapılır? Gerekli Şartlar Nelerdir?
Banka hesabınız sağlam olmalı
Özellikle Slovakya turistik vize başvurularında, bankada gösterilen para miktarına önem verirler. Bu yüzden vize başvurusu yaparken maaş bordonuzu veya seyahatinizi karşılayacak kadar paranızın olduğunu banka hesabınızı göstermeniz kolay vize almanızı sağlar.
Eski pasaportlarınızı gösterin
Slovakya vizesi işlemleri sırasında, vize yetkililerine olumlu karar vermesini istiyorsanız daha önceden almış olduğunuz Schengen vizeleri de etkili olacaktır.
Seyahat çıkacağınız arkadaşlarınızın Schengen vize fotokopilerini sunun
Seyahate bir arkadaşınız, eşiniz veya akrabanız ile çıkacaksanız ve varsa Schengen vizesi, başvuru yaparken mutlaka sunmalısınız.
Seyahat konaklama ve uçak rezervasyonlarınızı sağlık sigortasını mutlaka yaptırın
Vize başvurularının olmazsa olmazlarından Seyahat Sağlık Sigortası, konaklama ve otel rezervasyonlarıdır. Slovakya vize başvurusu bu belgelerden birinin eksik olması vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Eğer seyahat sağlık sigortanız seyahatinizden daha uzun süreli ise Schengen vizesi tarihini istediğinizden daha uzun olabilir.
Konaklama ve uçak rezervasyonlarının gerçek olmasına dikkat edilir. Konsoloslukta ki yetkililer rezervasyonlarınızı kontrol etmek için konaklayacağınız oteli arayıp doğrulama yapmak isteyebilirler. Fakat otel rezervasyonunuz doğrulamayı kabul etmezse vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Bu evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlarsanız vizesi almanız daha da kolay olabilir.
Slovakya Vize Randevusu
Slovakya Vize Randevusu, Slovakya vizesi alabilmek için, öncelikle randevu almak zorunludur. Fakat ölüm ve sağlık gibi acil durumlar da istisnai olarak randevusuz vize başvurusu gerçekleştirilebilir. Aksi hiçbir durum için mazeret kabul edilmez. Yani uçak biletim yanacak gibi bahanelerle vize başvurularına randevusuz gidilemez.
Slovakya Başkonsolosluğu ve Slovakya Büyükelçiliği vize merkezlerinden randevu alabilirsiniz. Daha önceden biometrik veri kaydı bulunan kişilerin vize başvuruların da Başkonsolosluğa veyahut Büyükelçiliğe giderken randevu almasına gerek yoktur.
Slovakya Vizesi İçin Mülakata Gitmek Zorunlu Mu?
Slovakya Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne vize randevusu aldıktan mülakata gitmek zorunlu değildir. Fakat konsolosluk tarafından mülakat için aranıyorsanız gitmeniz gerekir.
Slovakya Vize Randevusu Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler;
- Slovakya Konsolosluğu’nda oluşacak bir yoğunluğa karşı önlem almak için randevusu başvurunuzu seyahatinizden en az bir ay öncesin de yapmakta fayda vardır.
- Vize başvuru randevunuzu, seyahatinizden en çok 3 ay önce ki bir tarihte alabilirsiniz. Schengen vizesi alırken eğer sadece Slovakya’ya gitmek istiyorsanız direk Slovakya Başkonsolosluğuna veya büyükelçiliğine vize başvuru randevusu yapmanız gerekmektedir.
- 12 yaşından küçük olan vatandaşların tek başlarına bir randevu başvurusu yapmasına gerek yoktur.
- Konsolosluktan istenilen belgelerin yanlış ya da eksik olarak verilmesi takdir de vize Tek giriş / çok giriş vize ne anlama gelmektedir?
Vize Randevusunda Tek Giriş Veya Çok Giriş Yaparken Belirtmem Gerekir Mi?
Tek giriş Slovakya Cumhuriyetin de 90 gün kısa kalmanıza giriş için sunulan vize Schengen vizesidir. Eğer birden çok Schengen vizesine giriş yapacaksanız bunun için çoklu giriş randevusu almanız gerekmektedir. Aksi takdir de Shengen kapsamından çıkarsanız daha farklı evraklara ihtiyacınız olabilir.
Vize randevusunu herhangi bir nedenden dolayı kaçırdığınız takdir de tekrardan başvuru yapabilmek için herhangi bir süre kısıtlaması yoktur. Slovakya vize ücreti, vize alacağınızı garanti etmez. Başvurunuzun reddedilmesi durumunda başvuru ücretleri kesinlikle geri iade edilmemekte.
Slovakya Vize Ücreti
Slovakya Vize Ücreti, seyahat için başvuru yapıldıysa genelde kalacağınız güne göre ödeyeceğiniz vize ücreti değişebilir. Vize fiyatı aslında çoğu zaman değişkenlik gösterir ve belirli net bir fiyat yoktur çünkü hangi sebepten gitmek istediğinize bağlı ödenmesi gereken ücretin ücreti değişebilir, bununla birlikte giden kişinin yaş aralığı da önemlidir.
Giden kişinin yaş aralığına göre de vize ücretleri değişim gösterebilir. Vize ücretini ödedikten sonra kesinlikle vize ücretini ödediğinize dair olan belgenizi Slovakya vizesi başvurusu yaparken diğer belgelerinizin arasına eklemelisiniz bu belgenin asıl olup olmaması da çok önemlidir kesinlikte kopya değil gerçek olan aslını yanınızda bulundurmanızda çıkacak herhangi bir soruna karşı fayda vardır.
Vatandaşlıklara Göre Slovakya Vize Ücretleri
Sırbistan, Rusya Federasyonu, Arnavutluk, Karadağ, Ukrayna, Bosna- Hersek, Makedonya uyruklu vatandaşlar diğer ülke vatandaşlarına göre daha az ücret öderler. Slovakya Vizesi Ücretlerini Ödemek Zorunda Olmayacak Kişiler
- Slovakya konsolosluğunun verdiği karara göre 0-6 yaş arası çocuklar vize ücreti ödemez.
- Slovakya’ya eğitim için gelen öğrenciler ve onların yanlarında bulunan öğretmenleri de herhangi bir vize ücreti ödemez.
- AB, Norveç, İsviçre, İzlanda bu ülkelerinin birinci dereceden yakınlıkta akrabalarıyla seyahat esnasında birlikte olunacak ise herhangi bir vize ücreti ödenmeyebilir.
- Herhangi bir ücret karşılığı yapılmayan seminerler veya organizasyonlara katılan bireyler.
Slovakya Vize Ücreti Hakkında Bilinmesi Gerekenler
- Slovakya vize ücretinizi ödediyseniz bir daha asla hiçbir sebepten ötürü ücreti iade alamazsınız.
- Ödediğiniz vize ücreti kesinlikle başka biri üstüne gönderilmez.
- Herhangi bir gidememe durumunda başka birilerine satışı yapılmaz.
- Slovakya vizesi ücreti tek seferliktir, her yaptığınız başvuruda tekrar vize ücreti ödemek zorunludur.
- Bu vize ücretini sadece Slovakya vizesi için kullanılabilir.
Slovakya Vizesinden Hangi Şartlarda Muaf Olunabilir?
- Schengen gurubu bir ülkedir.
- Schengen gurubunda bulunan ülkelere ikamet izni olan kişiler vize ücretinde muaf olurlar.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının eğer yeşil pasaportu bulunuyor ise vize ücretinden muaf olur ama yapılacak seyahatin 90 günü geçmemesi zorunludur.
- Gri pasaport yani diğer adıyla hizmet pasaportu bulunan Türk vatandaşları da vize işlemlerinden muaf olur.
Slovakya Vizesi Dilekçe Örneği
Slovakya Vizesi Dilekçe Örneği ,Slovakya vizesi işlemlerini yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey tüm belgelerin eksiksiz doldurulmasıdır. Dilekçedeki yazılan bilgilerin herhangi bir yanıltıcı ya da düşündürücü tarafı olmamalıdır. Slovakya Vizesi Dilekçe Örneği nasıl olmalıdır?
- Slovakya vizesi başvurusu yapan kişilerin dilekçe yazarken dikkat etmesi gereken en önemli şeylerden biri dilekçe içeri kesinlikle doğru bilgi olmalıdır.
- Avrupa ülkelerinin konsoloslukları kesinlikle güvene çok önem verir bu yüzden yazdığınız dilekçenin güvenilir olmalıdır.
- Yazacağınız dilekçe formunda mutlaka Slovakya’ya hangi amaçla gitmek istediğinizi belirtmelisiniz.
- Ülkeye gitme sebebinizin tam anlamıyla bilinmeyen kişilerin vize başvuruları konsolosluk tarafından kabul edilmez.
- Yapılacak seyahat tarihleri net bir şekilde belirtilmelidir.
- Yapacakları bu seyahat de ekonomik açıdan nasıl idare edeceklerini veya sıkıntıya düşüp düşmeyeceklerini dilekçede kısa ve öz şekilde anlatılmalıdır.
- Vize belgeleriyle dilekçede yazılan her bir şeyin birbirleriyle uyumu olmak zorundadır.
- Yazdığınız dilekçe formunda saygı çerçevesi içinde bulunacak resmi bir dil kullanmanız önemlidir.
Slovakya Vizesi Dilekçe Örneği Hakkında Bilgi
Bazı durumlarda turistlik vizelerde çift yani iki dilekçe isterler. Bunun yaşanmasının sebebi kesinlikle o kişinin bulunduğu statüdür. SGK’lı bir iş yerinde çalışıyor iseniz çalıştığınız yerin yetkili personelinden kişinin seyahat edeceği tarih boyunca izinli olduğuna dair belirtecek bir dilekçe daha yazılmalıdır.
Vize başvurusu yapan kişinin ev hanımı ya da öğrenci ise yapacağı seyahat de masraflarının tamamını karşılayacak bir güvenceye ihtiyacı vardır. Seyahat edecek kişilerin birinci dereceden akrabaları sponsor olarak görülür ve sponsor olan kişinin seyahat edecek kişinin tüm masraflarını karşılayacağı şekilde bir dilekçe yazmalıdır. Tabi bu sponsorunda maddi geliri yazılan dilekçede önemli yer alır maddi geliri çok iyi olmayan sponsorların yazdıkları dilekçeler genelde kabul edilmez.
Ticari Vize Dilekçesi Hakkında Bilgi
- Slovakya’ya gidiş sebebi ticari amaçlı herhangi bir durumsa ticari dilekçe yazılmalıdır.
- İş görüşmesi, fuarlar, ticari ortaklık gibi meselelerde kesinlikle ticari vize olmalıdır.
- Vize başvurusu yapan kişinin bağlı olduğu firma tarafında dilekçe yazılmalıdır.
- Dilekçenin imzalı ve kaşeli olması çok önemlidir.
- Firma seyahat yapacak olan kişinin ne amaçla gittiğini mutlaka dilekçede belirtmelidir.
- Dilekçe içerisinde ticari seyahat yapacak olan kişinin bulunduğu firmadaki konumu belirtilmelidir ayrıca bulunduğu konum çok önemlidir.
- Ülkeye giriş çıkış tarihleri dilekçeye net bir şekilde yazılmalıdır.
Slovakya Vizesi Kaç Günde Çıkar
Slovakya Vizesi Kaç Günde Çıkar? Slovakya vizesi 7 ila 11 iş günü arasında çıkarabilir. Ortalama olarak 10 gündür fakat Slovakya Konsolosluğu’ndaki tatil günlerine veyahut yoğunluk göre sürede oynama olabilir. Bazı durumlarda büyükelçilik ve konsolosluklar ek belge talebin de bulana biliyor bu ek belgeler halin de süreç daha da uzayabilir.
Bu yüzden Slovakya vizesi başvurularınızı seyahatinizden bir ay önce yapmanız fayda sağlar. Ayrıca vize sürecinizi hızlandırmak istiyorsanız konsolosluğun ve ya Büyükelçiliğin istediği evrakları eksiksiz ve hatasız bir şekil de hazırlamanız takdir de süreç sizin adınıza daha kısalacaktır. Ve unutmayın ki alacağınız vizenin uzunluğu konsolosluğun takdirindedir.
Slovakya Vize Başvurusu İçin Randevuya Gitmem Zorunlu Mu?
Slovakya vizesi için Büyükelçilik’e ya da Konsolosluk gitmeniz gerekmez. Fakat bazı durumlarda Slovakya Büyükelçiliği veya Konsolosluk mülakat talep edebilir ve bu halde gitmeniz zorunlu olacaktır. Bu da vize alma işleminizi uzatabilir.
Slovakya Vize Sürecini Nasıl Hızlandırabilirim?
Eğer son beş sene içinde biometrik veri kaydınız varsa, süreç firmamız tarafından daha hızlı bir şekil de yapılacaktır. Evrakları firmamıza gelmeden kargo ile yollamanız halin de işlemler tarafımızdan başlatılacaktır. Ayrıca Slovakya vize evrakları ve belgeleri eksiksiz ve yanlışsız bir şekilde hazırlanması ve vize ücretinin doğru yere yatırıldığı takdir de vize süreciniz daha da kısalacaktır.
Kısıtlamalar bittikten sonra tekrardan sizinle iletişime geçecekler ve bir ödeme daha yapmanız gerekecek. Randevu evrakların da hazırlamış olduğunuz evraklarda ki belirtiğiniz telefon numaraları ve mail adreslerinin ulaşılabilir olması gerekmektedir. Önceden yapılan vize başvuruları işlemleri devam etmektedir. Vizeler, seyahat kısıtlaması kalktıktan sonra verilmeye başlanacaktır.
Büyükelçilikler ve konsoloslukların vize merkezleri süresi dolan tarihi geçen vizeler için bir şey yapma imkânı yoktur. Kısıtlamalar kalktığın da tekrardan Slovakya vize randevusu almanız ve vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Ayrıca vizenizi kullanmamış olmanız, yeni başvurunuzu olumsuz etkilemez.
Vfs Slovakya Vizesi
Vfs Slovakya Vizesi Bu sitede Türk vatandaşlarına, Türkiye’de yaşam sağlayan kişilere, gideceği ülkede kısa süreli kalma niyetinde vize başvuruda bulunmak isteyen kişilere, genel prosedürler hakkında bilgi vermektedir. Aynı zamanda başvuru ve pasaport geri alınımı ile ilgili bilinmesi gereken faydalı bilgilerin detayına inerek sizleri bilgilendirmektedir. Öncelikle vize başvurusunda bulunmadan önce hangi vize tipi için uygun olduğunuzu anlamanız gerekmektedir. Doğru vize başvurusu önemlidir ve Vfs Slovakya Vizesi İçin:
- Slovakya Turistik Vize
- İş Vizesi
- Kültürel, Bilimsel, Araştırma Etkinlikleri için Vize olarak çeşitlere ayrılabilir.
Başvuruda bulunmadan önce ziyaret amacınızın kesin bir şekilde belirtmiş olmanız gerekmektedir. Ülkeye hangi amaçlı gidecek olduğunuza karar vermeli ve ona göre bir vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Biz size, vize başvurunuz boyunca, yardımcı olmaktan büyük keyif duyarız fakat önce vize türünüzü seçmelisiniz elbette.
Bizlerin görevi, size bu süreçte yardımcı ve doğru yönlendirmektir fakat vizenizin çıkıp çıkmayacağı ya da ne kadar süre içinde çıkacağı tamamen konsolosluğun inisiyatifinde olan bir durumdur. Dolayısıyla süre hakkında kesin bir bilgi vermek doğru olmayacaktır. Başvuru vizesine karar verdikten sonra, Slovakya vize ücreti, gerekli olan belgeler, fotoğraflar, işlem süreleri, vfs servis ücreti, başvuru formu ve ekleyebileceğiniz ek belgeler gibi bilgileri ve çok daha fazlasını sitemiz üzerinden öğrenebilirsiniz.
Vfs Slovakya Vizesi Başvuru Nasıl Yapılır?
Başvuru formu ve istenilmiş olan diğer belgeler hazırlanır ve daha sonrasında randevunuz alınır. Randevunuz oluşturulduktan sonra size en yakın olan başvuru alanında vizenizin başvurusunu yapabilirsiniz. Aynı zamanda başvuru sahipleri, vize başvuru merkezlerinde bulunan VIP hizmetlerimizden, seyahat sigortalarımızdan, kurye teslimatlarından ve de birçok ek servislerimizden yararlanabilmektedir. Bu ek servisler hakkında detayı bilgi almak için ise, sayfamızın ek servisler kısmını ziyaret edebilir, kafanızdaki sorulara çözüm bulabilirsiniz. Vize başvuru merkezimize gitmeden önce ise lütfen hangi günler açık ve hangi günler kapalı olduğu bilgisini edinmeyi unutmayın.
Başvuru Yapıldıktan Sonra Ne Olacak?
Slovakya vize başvurusu yapıldıktan sonra, sonuçlarınız çıkana kadar geçen süreci yine sitemizden takip edebilirsiniz, aklınızda kalan sorular için mail gönderebilirsiniz ya da müşteri hizmetleri ile görüşebilirsiniz.
Başvurularınızın sonuçlanma süreleri elbette konsolosluklara bağlıdır ve süreçler değişkenlik gösterebilir. Vize başvurularının sonuçlanma süreleri ise her vize tipinin açıklamaları kısmında belirtilmiştir.
Slovakya’nın Vize İstemediği Ülkeler
Arnavutluk | Gürcistan | Monako | Solomon Adaları |
Andorra | Grenada | Karadağ | Güney Kore |
Antigua ve Barbuda | Guatemala | Yeni Zelanda | Tayvan |
Arjantin | Honduras | Nikaragua | Doğu Timor |
Avustralya | Hong Kong | Palau | Tonga |
Bahamalar | İsrail | Panama | Trinidad ve Tobago |
Barbados | Japonya | Paraguay | Tuvalu |
Bosna Hersek | Kiribati | Peru | Ukrayna |
Brezilya | Makao | Saint Kitts ve Nevis | Birleşik Arap Emirlikleri |
Brunei | Kuzey Makedonya | Saint Lucia | ABD |
Kanada | Malezya | Saint Vincent ve Grenadinler | Uruguay |
Şili | Marshall Adaları | Samoa | Vanuatu |
Kolombiya | Mauritius | San Marino | Vatikan |
Kosta Rika | Meksika | Sırbistan | Venezuela |
Dominika | Mikronezya | Seyşeller | İngiliz Vatandaşları |
El Salvador | Moldova | Singapur | Romanya |
Slovakya Hakkında Genel Bilgiler
Nüfus | 5.464.060 |
Para Birimi | Euro (€, EUR) |
Resmi Dili | Slovakça |
Dini | Romen Katolik |
Telefon Kodu | +421 |
Trafik Akış Yönü | Sağdan |
En Popüler Yemekleri | Haluski – Sarımsak çorbası – Fish and chips – Sıcak çikolata – Gulaş |
Gezilecek Yerler | Devin Kalesi – Cerveny Kamen – Cachtice Bran – Römerstadt Carnuntum – Anticka Gerulata |
Başkent | Bratislava |
Şehirleri | Bratislava – Košice – Prešov – Žilina – Nitra – Banská Bystrica – Trnava |
Yüz Ölçümü | 49.035 km2 |
Zaman Dilimi | UTC+1 (OAZD) |
İnternet Alan Adı | .sk |
Kurucusu | |
Başkanı | Zuzana Čaputová |
Asgari Ücret | 520,00 EUR /ay (Tem 2019) |
İklimi | Ilıman – Karasal |
Asker Sayısı | 14,000 |
Komşu Ülkeleri | Çek Cumhuriyeti – Avusturya – Polonya – Ukrayna – Macaristan |
Kuruluş Tarihi | 1 Ocak 1993 |
E-mail [email protected] |
WhatsApp Hattı 0553 716 03 25 |
Mobil Hat 0553 716 03 25 |
Pazartesi – Pazar 08:30 – 00:00 |
Sıkça Sorulan Sorular
Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?
Slovakya vizesi almak isteyenler Slovakya konsolosluğu ve Slovakya büyükelçiliğinin istekleri doğrultusunda gerekli evrakları hazırlayarak vize başvurusu yapmalıdır. Yetkili vize merkezimiz de vatandaşlar adına vize başvurusu yapabilmektedir.
Slovakya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Slovakya vizesi almak isteyenler evrak ve belgelerin hazırlanması hususuna çok dikkat etmelidir. Yetkili vize merkezimiz tüm vatandaşlara bu konuda yardımcı olmaktadır.
Slovakya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?
Slovakya aile arkadaş ziyareti vizesi almak için vatandaşların bu durumu kanıtlayan belgeleri konsolosluğa sunmalıdır. Aksi takdirde konsolosluk vizeyi onaylamayacaktır.
Davetiyeli Slovakya Vizesi?
Davetiyeli Slovakya vizesi önemli vize türlerinden biridir. Bunun için yakınlarınızdan sizi çağıran bir davet mektubu almanız gerekmektedir. Davet mektubu işlerin daha hızlı ilerlemesini sağlar.
Slovakya Konsolosluğundan Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Vize randevusu vize işlemlerinin tamamlanması için en önemli adımlardan biridir. Bunun için ülkenin konsolosluğuna giderek vize randevusu talep edilmelidir. Haricen vize merkezimiz de randevu talebinde bulunabilmektedir.
Slovakya Konsolosluğunda Vize İşlemleri Kaç Gün Sürer?
Slovakya vize işlemleri konsolosluğun yoğunluk durumuna ve tatil günlerine göre değişir. Ancak ortalama olarak 10 iş günü sürmektedir. Vize işlemlerinizi 10 gün önceden bitirmeniz tavsiye edilir.
Slovakya Büyükelçiliğinden Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Slovakya Büyükelçiliği vatandaşları daha yakından tanımak için vize randevusu alınmasını ister. Kişiler randevularını ülkenin büyükelçiliğinden alabilirler. Randevu gün ve tarihi 2 gün içerisinde vatandaşlara bildirilir.
Slovakya Büyükelçiliğinin Görevleri Nelerdir?
Slovakya Büyükelçiliği, Slovakya’ya gidecek olan vatandaşların tüm vize işlemleriyle ilgilenmektedir. Bunun yanında problemi olan Slovakya vatandaşlarıyla da ilgilenerek sorunlara çözüm yolu üretmektedir.
Slovakya Ticari Vizesi Nasıl Alınır?
Slovakya ülkesine çalışmak için gitmek isteyenler ticari vize almalıdır. Bu ticari vizenin alınması için de gerekli belge ve evrakların konsolosluğa sunulması gerekmektedir.
Slovakya Ticari Vizesi Alırken Davetiye Kullanmam Şart Mı?
Slovakya ticari vizesi alırken evrak ve belgelerin buna uygun hazırlanması gerekmektedir. Çalışılan şirketten bir davetiye alınması işlerin daha da kolaylaşmasını sağlayacaktır.
Slovakya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?
Slovakya turistik vizesi için vatandaşların bu ülkede nerede kalacaklarını rezervasyon bilgileriyle konsolosluğa sunmaları gerekir. Gerekli bilgiler olmadığında konsolosluk vizeyi reddeder.
Slovakya Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Slovakya turistik vizesi ortalama olarak 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süreç konsolosluğun yoğunluk günlerine göre daha fazla veya daha az sürebilir.
Slovakya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
Slovakya vize başvurusu Slovakya konsolosluğu, Slovakya büyükelçiliğine gidilerek yapılmaktadır. Evrak ve belgelerinizi vize merkezimize göndererek de bu sürece dâhil olabilirsiniz.
Slovakya Vize Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Slovakya vize başvurusu yaparken seçilen vize türüne göre evrakların hazır edilmesine çok dikkat edilmelidir. Aksi takdirde konsolosluk vizeye onay vermez.
Slovakya Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Slovakya vize başvuru formu ülkenin istediği dilde ve istediği prosedürlerde doldurulmalıdır. Bu konuda vize firmamızın en profesyonel çalışmalarından faydalanabilirsiniz.
Slovakya Vize Başvuru Formu Hangi Dille Doldurulmalıdır?
Slovakya vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak doldurulabilmektedir. Bunun için vize merkezimizin en profesyonel çalışmalarından hemen faydalanabilirsiniz.
Slovakya Vize Başvuru Formu Doldurulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Slovakya vize başvuru formu doldurulurken bu ülkeye hangi amaçla, kaç gün gidileceği mutlaka belirtilmelidir. Bunun dışında form ülkenin istediği dilde doldurulmalıdır.
Slovakya Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
Slovakya vize işlemleri için konsolosluğun prosedürlerine uygun şekilde yapılmalıdır. Yetkili vize merkezimizi arayarak bu karmaşık vize prosedürlerden hemen kurtulma imkânına sahip olabilirsiniz.
Slovakya Vize İşlemleri Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Slovakya vize işlemleri yapılırken konsolosluğun en fazla önem verdiği konu evrak ve belgelerdir. Bu yüzden vize seçiminize uygun şekilde evrakların hazırlanması gerekmektedir.
Slovakya Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Slovakya vize randevusu almak isteyenler konsolosluk veya büyükelçilikten bu işlemi yapabilmektedir. Ancak yetkili vize merkezleri sayesinde oturduğunuz yerden vize randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Slovakya Vize Randevusu Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Slovakya vize randevusu alırken evrak ve belgelerin doğruluğu çok önemlidir. Konsolosluk evrakları ayrıntılı bir şekilde inceler ve sorun yoksa onaylar.
Slovakya Vize Ücreti 2021?
Slovakya vize ücretleri her yıl değişiklik göstermektedir. Ayrıca seçilen vize türü ve vize süresi de vize ücretlendirmelerinin farklı olmasına neden olur. Doğru bilgiler için bizleri arayabilirsiniz.
Slovakya Vize Ücreti Nereye Yatırılır?
Slovakya vize ücreti vizenin alınabilmesi için mutlaka ödenmelidir. Bu ücret Slovakya büyükelçiliğine veya Slovakya konsolosluğuna bizzat ödenmektedir. Nakit veya kredi kartıyla ödeme yapılabilir.
Slovakya Vizesi Dilekçe Örneği Nedir?
Slovakya vizesi almak için vize dilekçesinin eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması gerekiyor. Yetkili vize merkezimizin hazırlamış olduğu örnek dilekçelerle hemen dilekçenizi hazırlayabilirsiniz.
Slovakya Vizesi Dilekçe Nasıl Yazılmalıdır?
Slovakya vizesi dilekçesi İngilizce veya Türkçe dilinde yazılmalıdır. Dilekçe içerisinde olan bu ülkeye gidiş amacınız ve kaç gün kalacağınız mutlaka belirtilmelidir.
Slovakya Vize Dilekçesi Hangi Dilde Yazılmalıdır?
Slovakya vize dilekçesi İngilizce ve Türkçe dilinde yazılmalıdır ve vize formuyla örtüşen bilgiler içermelidir. Prosedürlere uymayan vize dilekçeleri kabul edilmemektedir.
Slovakya Vizesi İçin Gerekli Evrak Ve Belgeler 2021?
Slovakya vizesi için gerekli evrak ve belgeler seçilen vize türüne göre farklılık göstermektedir. Bizleri arayıp vize türünüzü ileterek hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz.
Slovakya Vizesi Gerekli Dokümanlar Nelerdir?
Slovakya vizesinin onay görebilmesi için birçok farklı doküman gerekmektedir. Bu dokümanların neler olduğunu konsolosluğun yetki verdiği firmamızdan her saniye öğrenebilirsiniz.
Slovakya Vizesi Kaç Günde Çıkartılmaktadır?
Slovakya vizesi sonuçlanma zamanı vize türlerine göre farklılık gösterir. Bunun yanında konsolosluğun yoğunluk günlerine göre de gecikmeler olabilir. Ortalama 10 gün içerisinde vizeniz sonuçlanır.
Slovakya Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?
Slovakya vizesi sonuçlanma zamanı seçilen vize türüne göre değişse de ortalama olarak 10 gün içerisinde vize sonucu gelmektedir. Seyahat planlarınızdan 10 gün önce vize işlemlerinizi tamamlamanız tavsiye edilir.
VFS Global Slovakya Vize İşlemleri?
VFS Global vize işlemleri için alanında uzman ve profesyonel vize merkezimizle iletişime geçebilirsiniz. Bu vize işlemlerini oturduğunuz yerden yönetebilme hakkına her an sahipsiniz.
VFS Global Slovakya Vize Randevusu Nasıl Alınır?
VFS Global Slovakya vize randevusu almak isteyenler konsolosluğun yetki verdiği vize firmamızı arayarak hızlı bir şekilde vize alabilirler. Vize sürecindeki tüm sorunlarınızla yetkili vize merkezimiz yakından ilgilenecektir.